GhostRileyy

Uzman
Normalde Kaspersky kullanıyordum ama Splitware falan kullandığımdan Kaspersky uyarıları falan veriyorlardı. Hafif ama kaliteli bir Antivirüs programı lazım.

Normalde Kaspersky kullanıyordum ama Splitware falan kullandığımdan Kaspersky uyarıları falan veriyorlardı. Hafif ama kaliteli bir Antivirüs programı lazım.

BitDefender ama hafifinden ağırdır. Çok ağır diyorsan ESET, param yetmez diyorsan Avast.

Hafif istiyormuşsun, o zaman ESET. Paran yetmez ise Avast.

@GhostRileyy, işletim sistemi SSD üzerine kuruluysa ve yeterince RAM boyutu varsa kastırmaz ama "hafif" kriterine Kaspersky, ESET kadar uymuyor. Offline motoru daha ağır ve daha fazla kaynak tüketiyor. Yine de dediğim gibi yeterince güçlü sistemin varsa hızda hissedilir düşüş yaşatmaz.

Normalde Kaspersky kullanıyordum ama splitware falan kullandığımdan Kaspersky uyarıları falan veriyorlardı. Hafif ama kaliteli bir antivirüs programı lazım.

Hocam çok 3. parti yazılım indirmiyorsanız, düz kullanıcıysanız, gerek yok. Defender gayet yeterli değil mi?

Hocam çok 3.parti yazılım indirmiyosanız düz kullanıcıysanız gerek yok Defender gayet yeterli değil mi?
Açıkçası evet, çok fazla zart zurt sitelerle zart zurt dosya indirmeleriyle uğraşmayan, temel koruma arayan standart bir ev kullanıcısı için artık Microsoft Defender da yeterli korumayı sağlıyor. Ama yine de eksileri de var tabii ki. Antivirüs seçimi yaparken birden fazla etken değerlendirilip ona göre seçim yapılır.