Tritonis

Üyecik
Merhaba. 06.05.2023 tarihinde İtopya'dan almış olduğum AOC 24G2SPU/BK monitörümün dün alt kısmında renge bağlı olamak üzere 3 adet çizgi çıktı. Şimdi ben monitörümü garantiye yollamak istiyorum ama TecPro'nun sitesinden sorgulattığımda 2 senelik bir garanti süresi olduğu ve sürenin dolduğu yazıyor. Ama internetten başka bir seri numarasını sorgulattığımda 3 senelik bir garanti çıkıyor. Ayrıca AOC'nin sitesinde monitörler için 3 senelik bir garanti olduğu yazıyor. Ben ürünü mağzadan almıştım. Acaba bu yüzden olabilir mi? Sizce ne yapmalıyım?

IMG_20260207_024325.webp

Benim monitörümün seri numarası

Yakın zamanda alınan başka bir monitörün seri numarası

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir seri numarasının gösterdiği garanti süresi önemli değil. Üreticiler farklı modeller için farklı garanti süreleri verebilir. Ek olarak sizin satıcıyla işiniz yok. AOC'un sitesinde kendi monitörünüzün seri numarası ile garantiye baktığınız vakit net bilgiyi oradan görürsünüz.

Başka bir seri numarasının gösterdiği garanti süresi önemli değil. Üreticiler farklı modeller için farklı garanti süreleri verebilir. Ek olarak sizin satıcıyla işiniz yok. AOC'un sitesinde kendi monitörünüzün seri numarası ile garantiye baktığınız vakit net bilgiyi oradan görürsünüz.
Çok saçma değil mi ama? Aynı model ve aynı yerden satın alının iki ürünün garanti süreleri farklı. Ayrıca AOC'nin garanti sorgulama sistemi yok galiba.

Çok saçma değil mi ama? Aynı model ve aynı yerden satın alının iki ürünün garanti süreleri farklı. Ayrıca AOC'nin garanti sorgulama sistemi yok galiba.
“Genelde bu durumlar böyledir; fakat garanti işlemi faturadaki tarihe göre yapılıyor. Ancak düzeltmek isterseniz, örneğin Asus size garanti için bir mail yolluyor, siz de görsel gönderiyorsunuz. Sonrasında garantiniz olması gerektiği süreye uzatılıyor.”