Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
AOC 24G2U 144Hz monitörüm var ve uzun zamandırda kullanıyorum. OverDrive ayarını bir ara açmıştım, fakat ondan sonra kullanmadım hiç. Şu an açmak istiyorum ama ekstra bana katkısı ne olur oyunlarda bilmiyorum pek. Battlefield 1, CS 2 dışında pek aktif olarak oynadığım oyun yok. Bunu açmanın monitöre zararı olur mu? Ya da fark hisseder miyim açtığımda?

Not: DisplayPort 1.2 üzerinden bağlıyım cihaza.

Monitörlerde ghosting diye bir problem var hızlı hareket edince silik izler kalıyor pikseller renk değiştirir bu pikselleri azaltmaya çalışır sizin monitörünüzde bu ayar off / weak / medium / strong şeklinde OverDrive ise daha iyi görüntü kalitesi sunar

Monitörlerde ghosting diye bir problem var hızlı hareket edince silik izler kalıyor pikseller renk değiştirir bu pikselleri azaltmaya çalışır sizin monitörünüzde bu ayar off / weak / medium / strong şeklinde OverDrive ise daha iyi görüntü kalitesi sunar

Yani açmanın yararı olur diyorsunuz o zaman. Peki hangi seçenekte kalsın bu ayar? Mesela medium iyi midir?

Monitörün versiyonu nedir? 24G2U'nun 2019 ve 2020 modelleri arasında panel farkı mevcut. Eğer 2019 versiyonuna sahipsen "Strong" en iyi seçenek. Çok az miktarda overshoot oluyor "Strong" profilinde ama inceleme kanallarının dediğine göre fark edilemeyecek kadar az.

2019 ile 2020 arasındaki farkı ayırt etmek için monitörün arkasındaki etiketin fotoğrafını çekip buraya atabilirsin. Etiketten ayırt edilebiliyor.

Monitörün versiyonu nedir? 24G2U'nun 2019 ve 2020 modelleri arasında panel farkı mevcut. Eğer 2019 versiyonuna sahipsen "Strong" en iyi seçenek. Çok az miktarda overshoot oluyor "Strong" profilinde ama inceleme kanallarının dediğine göre fark edilemeyecek kadar az.

2019 ile 2020 arasındaki farkı ayırt etmek için monitörün arkasındaki etiketin fotoğrafını çekip buraya atabilirsin. Etiketten ayırt edilebiliyor.

2019 yılının sonlarında almıştım hocam İtopya'dan. Muhtemelen 2020 versiyon olamaz bendeki model.

Direkt monitörün arkasında yer alan beyaz etiket.

Buyurun;

20251019_205024.webp

Son düzenleyen: Moderatör: