r4bytf

Çalışkan
2011 yılından beri kullandığım Philips 220E monitörümü emekliye çıkarmak veya ikinci monitör olarak kullanmak için AOC 24G42E modelini sipariş ettim. Modern monitörler ile fazla bir alakam olmadığı için monitör geldiğinde yapılması kesinlikle gerekli ayarlar ve testler nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:

AOC özelinde G-Menu ve I-Menu kurun (I-Menu, G-Menu'nun düzgün çalışmasını sağlıyor). G-Menu içerisinde milletin kendi ayarlarını veya direkt monitörün ayarlarını programdan seçerek değiştirebiliyorsunuz.

Monitörü 3-4 gündür kullanıyorum. Sadece sağ alt kısımda ışık sızması var onun dışında kusursuz geldi. Işık sızmasının normal olduğunu duymuştum sanırım. OverDrive ayarını fastest yaptığımda ghosting oluyor, onu da duymuştum. Faster ayarında kusursuz çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Monitörü 3-4 gündür kullanıyorum. Sadece sağ alt kısımda ışık sızması var onun dışında kusursuz geldi. Işık sızmasının normal olduğunu duymuştum sanırım. OverDrive ayarını fastest yaptığımda ghosting oluyor, onu da duymuştum. Faster ayarında kusursuz çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Rica ederim.

Işık sızması mı, IPS Glow mu? İkisi farklı şeyler. IPS Glow şansa bağlı ama ışık sızması direkt üretim hatası.

Işık sızması mı, IPS Glow mu? İkisi farklı şeyler. IPS Glow şansa bağlı ama ışık sızması direkt üretim hatası.
IPS Glow büyük ihtimalle yanlış bilgi için kusura bakmayın. Monitorun kenarlarından herhangi bir ışık çıkmıyor ama siyah ekranda sağ alt kısımda panelde beyazlık belli oluyor çok az.

IPS Glow büyük ihtimalle yanlış bilgi için kusura bakmayın. Monitorun kenarlarından herhangi bir ışık çıkmıyor ama siyah ekranda sağ alt kısımda panelde beyazlık belli oluyor çok az.
Monitore farkli acilardan baktiginda artip azaliyorsa IPS Glow'dur. Eger rahatsiz etmeyecek duzeyse ise oyle kullanabilirsin, sorun olmaz.