ACN

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Görsellerle desteklediğim gibi NVIDIA resmi destek listesinde gözüken bir monitör, neden G-Sync menüsünde resmi desteğe sahip değil diye gözüküyor? Adaptive-Sync açık monitörde kontrol ettim.

321421421.webp

312412412.webp

@2254 hocam monitör geldi dediğim gibi tek destek gözükmüyor sadece, harici olarak güzel, overdrive modunda normal'de azcık ghosting var hızlıda ise çok az fakat daha hızlıda hiç ghosting yok en hızlı moda alırsak dediğiniz gibi ufoyu beyaz gölgeler takip ediyor en iyi mod şu anda daha hızlı modu gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Yırtılma testi yaptınız mı ve G-Sync açıkken ve V-Sync açık olmadan yırtılma gözlemliyor musunuz?
Henüz bir test yapmadım. Monitör yeni geldi, önceki aldığımda burada direkt ismi yazıyordu monitörün fakat, bunda listede gözükmesine rağmen yazmıyor. O yüzden sorayım dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Philips'i denediğiniz için ikisi arasında artı ve eksi olarak yorumlarınızı merak ediyorum.

Eğer G-SYNC açtığınızda ekranda titreme sorunu oluyorsa iyi çalışmıyor demektir, aksi halde sorun olmaz. Liste kısmı önemsiz.

Öncelikle Philips'i denediğiniz için ikisi arasında artı ve eksi olarak yorumlarınızı merak ediyorum.

Eğer G-Sync açtığınızda ekranda titreme sorunu oluyorsa iyi çalışmıyor demektir, aksi halde sorun olmaz. Liste kısmı önemsiz.

G-Sync işaretli attığım görseldeki gibi monitör OSD ayarlarında da Adaptive Sync açık herhangi bir titreme hissetmedim.

Gelelim eksi ve artılara.
  • Öncelikle ilk olarak AOC monitör Philips monitörden daha iyi renklere sahip. Bunu ilk taktığımda fark ettim. Kırmızılar turuncular ve maviler daha canlı.
  • Philips ve AOC fark etmeksizin ikisini de normal modda kullandım herhangi bir renk modu kullanmadım ikisi de standart modda test edildi.
  • Philips böyle hafif sarımsı bir tabakaya sahipti fakat AOC normal modunda böyle bir durum görmedim.
  • İkisinin de flicker Free teknolojisi güzel çalışıyor göz yormuyor ikisi de ve piksel titremesi görmüyorsunuz.
  • AOC'nin eksi bir yönü olarak hoparlör yok.
  • Philips'in normal modda ghostingi çok az ama AOC'nin ghostingi OverDrive 2. modunda Philips seviyesine ulaşıyor. AOC normal modda hafif bir ghosting yapıyor ama çok değil.
  • İkisini de DP ile bağladım ikisini de 180 Hz kullandım bu konuda aralarında bir fark yok tamamen aynılar. 180.003 veriyor ikisi de.
  • Bir diğer fark Philips'in plastik kalitesi daha kaliteli hissetiriyor yalan yok. AOC ayaklarındaki plastik kalitesi biraz daha düşük seviyede Philips'e göre.
  • Panel oyutları zaten birebir aynıydı Philips masada ayakları yüzünden biraz daha fazla yer kaplıyor AOC daha az yer kaplıyor klavyeyi çapraz yapmama izin verdi.
  • İki monitörde de Adaptive Sync güzel çalışıyor ikisinde de yırtılma vs fark etmedim.
  • AOC'deki OverDrive modunu bayağı beğendim eğer kullanımı bir soruna yol açmıyorsa, ghostingi 0'a indiriyor ve ters ghosting yapmıyor.
  • İkisinin de menü kullanımı kolay, menüde OSD dilleri arasında Türkçe var.
  • Philips'te joystick vardı AOC'de eski tuşlu sistem var sorun oluyor mu derseniz olmuyor.
  • AOC her açılışta DP ile bağlandığını belirtiyor Philips'te bu özellik yoktu tak diye açılıyordu. Olsa daha mı iyi daha mı kötü buna karar veremedim.
  • Philips'i yanlışlıkla bekleme modunda kapatırsanız açmak için 10 saniye tuşa basmanız gerekiyordu AOC'de fark etmiyor otomatik açılıyor.
  • AOC'nin Power ışığı daha küçük ve daha az parlak gece Philips kadar dikkat çekmiyor.
  • Şimdilik aklıma gelenler bunlar ileride fark ettiğim şeyler olursa sizin de alacak arkadaşlarla paylaşmanız için eklerim.
Özet olarak renk canlılığı ve doygunluğu olarak AOC Philips'ten daha iyi geldi gözüme ve çok net fark ediliyor.
Hoparlör şart değilse şu anda AOC bu fiyat bandına en iyi seçenek olarak görünüyor gerçekten.

AOC olarak bahsettiğim model; AOC 24G42E.

Philips olarak bahsettiğim model; Philips Evnia 24M2N3200S.

G-Sync işaretli attığım görseldeki gibi monitör OSD ayarlarında da Adaptive Sync açık herhangi bir titreme hissetmedim.

Gelelim eksi ve artılara.

Öncelikle ilk olarak AOC monitör Philips monitörden daha iyi renklere sahip. Bunu ilk taktığımda fark ettim. Kırmızılar turuncular ve maviler daha canlı.
Philips ve AOC fark etmeksizin ikisini de normal modda kullandım herhangi bir renk modu kullanmadım ikisi de standart modda test edildi.
Philips böyle hafif sarımsı bir tabakaya sahipti fakat AOC normal modunda böyle bir durum görmedim.
İkisinin de flicker Free teknolojisi güzel çalışıyor göz yormuyor ikisi de ve piksel titremesi görmüyorsunuz.
AOC'nin eksi bir yönü olarak hoparlör yok.
Philips'in normal modda ghostingi çok az ama AOC'nin ghostingi OverDrive 2. modunda Philips seviyesine ulaşıyor. AOC normal modda hafif bir ghosting yapıyor ama çok değil.
İkisini de DP ile bağladım ikisini de 180 Hz kullandım bu konuda aralarında bir fark yok tamamen aynılar. 180.003 veriyor ikisi de.
Bir diğer fark Philips'in plastik kalitesi daha kaliteli hissetiriyor yalan yok. AOC ayaklarındaki plastik kalitesi biraz daha düşük seviyede Philips'e göre.
Panel oyutları zaten birebir aynıydı Philips masada ayakları yüzünden biraz daha fazla yer kaplıyor AOC daha az yer kaplıyor klavyeyi çapraz yapmama izin verdi.
İki monitörde de Adaptive Sync güzel çalışıyor ikisinde de yırtılma vs fark etmedim.
AOC'deki OverDrive modunu bayağı beğendim eğer kullanımı bir soruna yol açmıyorsa, ghostingi 0'a indiriyor ve ters ghosting yapmıyor.
İkisinin de menü kullanımı kolay, menüde OSD dilleri arasında Türkçe var.
Philips'te joystick vardı AOC'de eski tuşlu sistem var sorun oluyor mu derseniz olmuyor.
AOC her açılışta DP ile bağlandığını belirtiyor Philips'te bu özellik yoktu tak diye açılıyordu. Olsa daha mı iyi daha mı kötü buna karar veremedim.
Philips'i yanlışlıkla bekleme modunda kapatırsanız açmak için 10 saniye tuşa basmanız gerekiyordu AOC'de fark etmiyor otomatik açılıyor.
AOC'nin Power ışığı daha küçük ve daha az parlak gece Philips kadar dikkat çekmiyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar ileride fark ettiğim şeyler olursa sizin de alacak arkadaşlarla paylaşmanız için eklerim.

Özet olarak renk canlılığı ve doygunluğu olarak AOC Philips'ten daha iyi geldi gözüme ve çok net fark ediliyor.
Hoparlör şart değilse şu anda AOC bu fiyat bandına en iyi seçenek olarak görünüyor gerçekten.

AOC olarak bahsettiğim model; AOC 24G42e.

Philips olarak bahsettiğim model; Philips evnia 24m2N3200s.

Hayırlı olsun, incelemelerin hakkını vermiş gibi gözüküyor. Siyah farkı için ikisinde de siyah bir görsel vs açtın mı? Kontrast farkı da önemli, çünkü AOC 1500:1 kontrast oranı çıkıyor incelemelerde. Yani daha iyi siyah, daha doygun ve gerçekçi renkler göstermesi lazım.

Hayırlı olsun, incelemelerin hakkını vermiş gibi gözüküyor. Siyah farkı için ikisinde de siyah bir görsel vs açtın mı? Kontrast farkı da önemli, çünkü AOC 1500:1 kontrast oranı çıkıyor incelemelerde. Yani daha iyi siyah, daha doygun ve gerçekçi renkler göstermesi lazım.
Siyahları özellikle Techolay'da gezerken ve arka planı siyah bir video izlerken fark ettim. Siyah tonu dediğiniz gibi biraz daha koyu ve dediğiniz gibi daha doygun ve canlı renkler sağlıyor Philips'e göre. Onu ilk bakışta fark edebiliyorsunuz.

Siyahları özellikle Techolay'da gezerken ve arka planı siyah bir video izlerken fark ettim. Siyah tonu dediğiniz gibi biraz daha koyu ve dediğiniz gibi daha doygun ve canlı renkler sağlıyor Philips'e göre. Onu ilk bakışta fark edebiliyorsunuz.

O zaman ne diyoruz; incelemelere bakarak monitör almak esastır. Aksi halde şansa kalıyorsunuz.