Hocam monitörlerin üçü de NVIDIA'nın G-SYNC destekleyen monitörler listesinde yer almıyor. Size tavsiyem eğer NVIDIA ekran kartınız var ise en azından G-SYNC compatible bir monitör almanız. Kendi kullandığım Dell G2422HS modelini önerebilirim, pişman olmazsınız.

Hocam monitörlerin üçü de NVIDIA'nın G-SYNC destekleyen monitörler listesinde yer almıyor. Size tavsiyem eğer NVIDIA ekran kartınız var ise en azından G-SYNC compatible bir monitör almanız. Kendi kullandığım Dell G2422HS modelini önerebilirim, pişman olmazsınız.
Hocam AOC'da Adaptive Sync var gözüküyor ama?

Son düzenleme:
Hocam monitörlerin üçü de NVIDIA'nın G-Sync destekleyen monitörler listesinde yer almıyor. Size tavsiyem eğer NVIDIA ekran kartınız var ise en azından G-Sync compatible bir monitör almanız. Kendi kullandığım Dell G2422HS modelini önerebilirim, pişman olmazsınız.

Aynı şey değil. Eski monitörüm AOC C24G1'di ve FreeSync desteği vardı. G-Sync çok fark ediyor hele ki hikayeli oyunlar oynuyorsanız.

Size tavsiyem; bu listedeki monitörler haricinde bir monitör almamanız. Tabii NVIDIA ekran kartınız olması koşuluyla.

Aynı şey, yırtılmaları ve takılmaları önlüyor. 2.olarak AOC ve Lenovo da G-SYNC var. MAG olanda da vardır yüksek ihtimal. Sen zannediyorsun ki G-SYNC compatible ile modül kullanıyorlar, alakası bile yok. G-SYNC compatible normal G-SYNC'ten farkı NVIDIA tarafından test edilmiş olmasıdır. Bu bütçelerde G-SYNC modüllü bir monitör yok. 2.olarak G-SYNC compatible önemli bir şey değil. Eğer o kadar önemli bir şey olsaydı zaten monitör üreticilerinin %90'ı G-SYNC'i compatible şeklinde satardı, zira pazar payının %90-95 kadarı NVIDIA'dan oluşuyor. Oled monitörlerde bile test etmiyorlar, örneğin AW2725DF. 30K'ya satılan oled oyuncu monitöründe gsync compatible yok. Önemli değil çünkü.

AOC listede var:
Desktop Screenshot 2025.06.22 - 21.54.12.44.webp

İkinci olarak gsync compatible pazarlamadan ibaret. Profesyonel incelemeci monitors unboxed izleyerek bunu doğrulayabilirsin. Nvidia gpu satabilmek için bu şekilde pazarlama stratejisi uyguluyorlar. Gsync ve G-sync Ultimate daha fazla özellik taşıyabilir zira bazı gereksinimleri var ancak g-sync compatible bildiğimiz adaptive sync'ten farksız. G-sync sertifikası olmayan monitörlerde tam performans verebilir. AW3423DWF gibi.
Desktop Screenshot 2025.06.22 - 22.05.30.68.webp

Uzun uzadıya tek tek çevirisini atmakla uğraşamam ama aşağıda bir kısmını paylaşıcam. Özetlemek gerekirse çoğu monitör adaptive sync, freesync veya gsync compatible şeklinde satılıyor. İstisna modeller dışında hemen hemen hepsinde gayet iyi çalışıyor, dert etmenize gerek yok. Nvidia ve AMD bunları pazarlama amaçlı kullanıyorlar. Önemli bir kriter değil diyor kısaca.

Hem AMD hem de Nvidia, kendi FreeSync ve G-Sync etiketleriyle markalanmış ürünleri onayladıklarını ve doğruladıklarını iddia etseler de bu hiçbir zaman üstün performans garantisi olmamıştır. AMD'nin FreeSync Premium Pro monitörlerin “titiz renk sertifikasına” sahip olduğu iddiasına ve Nvidia'nın G-Sync Uyumlu ürünlerin “artefakt göstermediği” iddiasına rağmen çok sayıda vasat FreeSync ürünü ve G-Sync ürünüyle karşılaştık. Bu marka isimleri bir kalite güvencesi değildir.

Deneyimlerimize göre, G-Sync olarak markalanan ve G-Sync modülünü kullanan ürünlerin, diğer katmanlardaki ve markalardaki ürünlere göre iyi performans sunma olasılığı daha yüksektir. Bu, G-Sync'in iyi performans anlamına geldiğinin garantisi değildir ve diğer markalı ürünlere kıyasla çok daha az sayıda G-Sync ürünü vardır. FreeSync ve G-Sync Uyumlu sertifikası, bu markalar için uygun olan çok çeşitli ekranlarla nispeten az görünüyor.

Uyarlanabilir senkronizasyon, FreeSync ve G-Sync'in yıllar önce, değişken yenileme hızlarının gelişmekte olan bir teknoloji olduğu dönemde ortaya çıktığı düşünüldüğünde, bugünün pazarında gördüklerimiz daha iyi anlaşılabilir. Artık uyarlanabilir senkronizasyon daha olgunlaştığından ve çoğu ekran satıcısı endüstri standartlarında birleştiğinden, FreeSync ve G-Sync o kadar fazla ağırlık taşımıyor. AMD ve Nvidia bunları özel veya benzersiz bir şey ifade etmekten ziyade büyük ölçüde pazarlama amacıyla kullanıyor.

Bugünlerde neredeyse her yeni oyun ekranı, ister markasız, ister FreeSync markalı veya G-Sync markalı olsun, bir tür uyarlanabilir senkronizasyonu destekliyor. Bu her yerde bulunan bir özellik ve bu özelliğe sahip olmayan bir oyun monitörünü asla önermeyiz. Uyarlanabilir senkronizasyonun tüm modlarda desteklenmediği veya titreme sorunları olan bazı ürünler (azınlık) var ve bunları genellikle bir ürünü tavsiye etmeyi zorlaştıran anlaşma kırıcı kusurlar olarak görüyoruz.

Şimdiye kadar, çoğu oyun monitörü üreticisi, uyarlanabilir senkronizasyonlu monitör günlerinin nasıl üretileceği konusunda iyi bir kavrayışa sahip ve çoğu zaman bunu doğru yapıyor. Her zaman olduğu gibi, bir ürünü iyi yapan kutusundaki etiketler veya marka isimleri değil, asıl önemli olan performansı, özellikleri ve fiyatıdır.

Aynı şey, yırtılmaları ve takılmaları önlüyor. 2.olarak AOC ve Lenovo da G-Sync var. MAG olanda da vardır yüksek ihtimal. Sen zannediyorsun ki G-Sync compatible ile modül kullanıyorlar, alakası bile yok. G-Sync compatible normal G-SYNC'ten farkı NVIDIA tarafından test edilmiş olmasıdır. Bu bütçelerde G-Sync modüllü bir monitör yok. 2.olarak G-Sync compatible önemli bir şey değil. Eğer o kadar önemli bir şey olsaydı zaten monitör üreticilerinin %90'ı G-SYNC'i compatible şeklinde satardı, zira pazar payının %90-95 kadarı NVIDIA'dan oluşuyor. OLED monitörlerde bile test etmiyorlar, örneğin AW2725DF. 30K'ya satılan OLED oyuncu monitöründe G-SYNC compatible yok. Önemli değil çünkü.

AOC listede var:
Eki Görüntüle 156682

İkinci olarak G-SYNC compatible pazarlamadan ibaret. Profesyonel incelemeci monitors unboxed izleyerek bunu doğrulayabilirsin. NVIDIA GPU satabilmek için bu şekilde pazarlama stratejisi uyguluyorlar. G-SYNC ve G-Sync Ultimate daha fazla özellik taşıyabilir zira bazı gereksinimleri var ancak G-Sync compatible bildiğimiz Adaptive Sync'ten farksız. G-Sync sertifikası olmayan monitörlerde tam performans verebilir. AW3423DWF gibi.
Eki Görüntüle 156688

Uzun uzadıya tek tek çevirisini atmakla uğraşamam ama aşağıda bir kısmını paylaşacağım. Özetlemek gerekirse çoğu monitör Adaptive Sync, FreeSync veya G-SYNC compatible şeklinde satılıyor. İstisna modeller dışında hemen hemen hepsinde gayet iyi çalışıyor, dert etmenize gerek yok. NVIDIA ve AMD bunları pazarlama amaçlı kullanıyorlar. Önemli bir kriter değil diyor kısaca.

Hem AMD hem de NVIDIA, kendi FreeSync ve G-Sync etiketleriyle markalanmış ürünleri onayladıklarını ve doğruladıklarını iddia etseler de bu hiçbir zaman üstün performans garantisi olmamıştır. AMD'nin FreeSync Premium Pro monitörlerin “titiz renk sertifikasına” sahip olduğu iddiasına ve NVIDIA'nın G-Sync Uyumlu ürünlerin “artefakt göstermediği” iddiasına rağmen çok sayıda vasat FreeSync ürünü ve G-Sync ürünüyle karşılaştık. Bu marka isimleri bir kalite güvencesi değildir.

Deneyimlerimize göre, G-Sync olarak markalanan ve G-Sync modülünü kullanan ürünlerin, diğer katmanlardaki ve markalardaki ürünlere göre iyi performans sunma olasılığı daha yüksektir. Bu, G-SYNC'in iyi performans anlamına geldiğinin garantisi değildir ve diğer markalı ürünlere kıyasla çok daha az sayıda G-Sync ürünü vardır. FreeSync ve G-Sync Uyumlu sertifikası, bu markalar için uygun olan çok çeşitli ekranlarla nispeten az görünüyor.

Uyarlanabilir senkronizasyon, FreeSync ve G-SYNC'in yıllar önce, değişken yenileme hızlarının gelişmekte olan bir teknoloji olduğu dönemde ortaya çıktığı düşünüldüğünde, bugünün pazarında gördüklerimiz daha iyi anlaşılabilir. Artık uyarlanabilir senkronizasyon daha olgunlaştığından ve çoğu ekran satıcısı endüstri standartlarında birleştiğinden, FreeSync ve G-Sync o kadar fazla ağırlık taşımıyor. AMD ve NVIDIA bunları özel veya benzersiz bir şey ifade etmekten ziyade büyük ölçüde pazarlama amacıyla kullanıyor.

Bugünlerde neredeyse her yeni oyun ekranı, ister markasız, ister FreeSync markalı veya G-Sync markalı olsun, bir tür uyarlanabilir senkronizasyonu destekliyor. Bu her yerde bulunan bir özellik ve bu özelliğe sahip olmayan bir oyun monitörünü asla önermeyiz. Uyarlanabilir senkronizasyonun tüm modlarda desteklenmediği veya titreme sorunları olan bazı ürünler (azınlık) var ve bunları genellikle bir ürünü tavsiye etmeyi zorlaştıran anlaşma kırıcı kusurlar olarak görüyoruz.

Şimdiye kadar, çoğu oyun monitörü üreticisi, uyarlanabilir senkronizasyonlu monitör günlerinin nasıl üretileceği konusunda iyi bir kavrayışa sahip ve çoğu zaman bunu doğru yapıyor. Her zaman olduğu gibi, bir ürünü iyi yapan kutusundaki etiketler veya marka isimleri değil, asıl önemli olan performansı, özellikleri ve fiyatıdır.

AOC olan modelin listede olduğunu görememişim o hususu düzeltiyorum ancak NVIDIA'nın listesi ve G-SYNC hakkındaki görüşlerinize katılmıyorum. G-SYNC compatible monitörler bile oldukça fark yaratıyor non G-SYNC monitörlere göre, özellikle VA ve OLED panellerde. Bizzat kendim FreeSync VA panel bir monitörde deneyimledim ve VRR flickering probleminden oynanmıyordu hiçbir oyun. IPS panellerde belki bir nebze G-SYNC compatible olmayan bir monitör iş yapabilir ama VA ve OLED işkenceye dönüşüyor. Bildiğin yanıp yanıp sönüyor monitör ekranı.

G-SYNC compatible desteğine sahip bir monitörde bu sorunu yaşama ihtimalin yok, bakın ben belki de NVIDIA'nın listesindeki en ucuz G-SYNC compatible destekli monitörü kullanıyorum ona rağmen hiç böyle bir sorun yaşamadım ve görüntü yağ gibi akıyor. Şahsen bir daha monitör alacağımda bu listenin dışındaki bir monitörü satın almayı bırak düşünmem bile. Karar başlık sahibi arkadaşın, ben sadece kendi deneyimime göre yorum yapıyorum.

AOC olan modelin listede olduğunu görememişim o hususu düzeltiyorum ancak NVIDIA'nın listesi ve G-Sync hakkındaki görüşlerinize katılmıyorum. G-Sync compatible monitörler bile oldukça fark yaratıyor non G-Sync monitörlere göre, özellikle VA ve OLED panellerde. Bizzat kendim FreeSync VA panel bir monitörde deneyimledim ve VRR flickering probleminden oynanmıyordu hiçbir oyun. IPS panellerde belki bir nebze G-Sync compatible olmayan bir monitör iş yapabilir ama VA ve OLED işkenceye dönüşüyor. Bildiğin yanıp yanıp sönüyor monitör ekranı.

G-Sync compatible desteğine sahip bir monitörde bu sorunu yaşama ihtimalin yok, bakın ben belki de NVIDIA'nın listesindeki en ucuz G-Sync compatible destekli monitörü kullanıyorum ona rağmen hiç böyle bir sorun yaşamadım ve görüntü yağ gibi akıyor. Şahsen bir daha monitör alacağımda bu listenin dışındaki bir monitörü satın almayı bırak düşünmem bile. Karar başlık sahibi arkadaşın, ben sadece kendi deneyimime göre yorum yapıyorum.

Yanlış bilgi verme, G-SYNC compatible olması sorun yaşamayacağı anlamına gelmiyor. Monitors unboxed G-SYNC compatible olup yine de VRR titremesi yaşayan birçok modele rastladık diyor. OLED ve VA panellerde çok yaygın bir sorun olduğu için bunun G-Sync compatible olmasıyla uzaktan yakından alakası yok. OLED monitörlerde istisna modeller hariç çoğunda VRR titremesi vardır. VA panellerde de sık sık yaşanan bir sorun.

XG27AQDMG G-SYNC uyumlu bir model. Buna rağmen VRR titremesi sorunu var.
Desktop Screenshot 2025.06.22 - 23.06.52.54.webp

Desktop Screenshot 2025.06.22 - 22.56.20.61.webp

Desktop Screenshot 2025.06.22 - 22.56.00.76.webp

Desktop Screenshot 2025.06.22 - 22.58.37.08.webp

Son düzenleme:
Yanlış bilgi verme, G-Sync compatible olması sorun yaşamayacağı anlamına gelmiyor. Monitors unboxed G-Sync compatible olup yine de VRR titremesi yaşayan birçok modele rastladık diyor. OLED ve VA panellerde çok yaygın bir sorun olduğu için bunun G-Sync compatible olmasıyla uzaktan yakından alakası yok. OLED monitörlerde istisna modeller hariç çoğunda VRR titremesi vardır. VA panellerde de sık sık yaşanan bir sorun.

Eki Görüntüle 156712

Eki Görüntüle 156713
Eki Görüntüle 156715

Hocam siz üçüncü şahısların aktardıklarına göre yazıyorsunuz, ben bizzat kendi deneyimime göre yorum yapıyorum. Yanlış bilgi vermedim, siz ikna olmadıysanız o sizin bileceğiniz iş. Ben özellikle VRR flickering problemi yaşamamak için konuyu araştırdım, NVIDIA'nın kendi resmi listesine güvenerek bir seçim yaptım ve yaşadığım problem çözüldü. Daha da uzatmanın bir faydası olduğunu düşünmüyorum.

Hocam siz üçüncü şahısların aktardıklarına göre yazıyorsunuz, ben bizzat kendi deneyimime göre yorum yapıyorum. Yanlış bilgi vermedim, siz ikna olmadıysanız o sizin bileceğiniz iş. Ben özellikle VRR flickering problemi yaşamamak için konuyu araştırdım, NVIDIA'nın kendi resmi listesine güvenerek bir seçim yaptım ve yaşadığım problem çözüldü. Daha da uzatmanın bir faydası olduğunu düşünmüyorum.
Dostum NVİDİA dediğin bir şirket, şirketler ne yapar? Ürettiği malı övmek için çeşitli pazarlama stratejileri uygular. Sen her merkanın dediğine inanıyor musun? O zaman sana kötü bir haberim var seni fena kandırıyorlar.

Bu testteki tüm İPS, VA ve TN monitörler 1ms diye pazarlanıyor. İncelemenin içinde hp, asus, msi, benq vb bir sürü marka var doğru mu? Mesela örnek olarak 8.74MS GTG değerine sahip G274QPX'e bakalım. Msi sitesinde ne diye belirtmiş, 1MS GTG değil mi? E noldu hani MSİ diye güvenip 1ms aldıydın? Bunu sadece msi mi yapıyor sanıyorsun? Asus, LG, Samsung, DELL, Lenovo vb tüm markalar yapıyor.

Önemli olan tarafsız değerlendiren profesyonel incelemecilerdir. Monitors unboxed yüzlerce monitör incelemesi yapan tarafsız bir ''Profesyonel monitör'' inceleme kanalıdır. Gerçekleri konuşur. Nvidia ise olmayan şeyleri olmuş gibi pazarlamayı sever. 5070=4090 der ama sahte karelerle olduğunu ve gecikmeye sebep olduğunu söylemez. Hiç bu kısımlardan bahsetmez. Böyle bir sürü örnek verilebilir. Sen sadece kendini kandırıyorsun.
Desktop Screenshot 2025.06.22 - 18.56.21.77.webp

Desktop Screenshot 2025.06.22 - 23.06.52.54.webp

Hatta recep baltaş aynı modeli kullanıyor, incelemede dakika 2:45 te oyunda fps dalgalanması olduğu zaman titremeler olabiliyor diyor. Asus bunun için anti flicker ayarı geliştirmiş ama yırtılmalara sebep oluyor diyor. İster inan ister inanma bu monitör gsync compatible resmi desteği var ve vrr titremesi sorunu yaşıyor. Çünkü oled ve va panellerde yaygın bir sorun. @northstar Yani özetle pazarlama stratejisinden ibaret, lafta sorun yaşamayacağını söylüyor ama gerçekte böyle değil. Tamamen aldığın monitörle alakalı bir sorun. Eğer iyi çalışıyorsa zaten iyidir, eğer sorunluysa gsync compatible bile yazsa bir anlamı kalmıyor. Profesyonel incelemeci de aynı şeyleri zaten söylüyor.

Son düzenleme: