IPS panel bunu önerebilirim.
IPS olarak HP Omen 25i kullanmıştım, fakat görüntü kalitesi ve parlaklığı kötüydü. TN ile arasında kalite farkı yoktu. Odyssey G4’de aynı durum geçerli olur mu?

HP Omen 25'i hiç görmedim denemedim hocam ne desem yalan olur illaki interette kıyaslamaları vs vardır isterseniz onlara bir göz atın.

IPS olarak HP Omen 25i kullanmıştım, fakat görüntü kalitesi ve parlaklığı kötüydü. TN ile arasında kalite farkı yoktu. Odyssey G4'te aynı durum geçerli olur mu?

HP Omen 25i normalde kötü değil, bu modelden önce ne kullanmıştınız?

Yeşilde OLED'den geçip yine de beğenen var hatta bu modeli.

Renk gamutu yüksek
kontrast oranı tipik IPS seviyesinde
parlaklığı yüksek.

VA panel, IPS'e göre görüntü tatlılığı olarak daha mı iyi? Ghosting falan hiç önemli değil, rekabetçi oynamıyorum.

Gözle görülür şekilde siyah ve kontrast oranında daha iyi. Renk gamutu ise modelden modele göre değişir. Genelde IPS daha iyi ama VA olup yüksek renk gamutuna sahip modellerde var. Eğer iyi bir VA alırsanız evet genel olarak görüntü kalitesi daha iyi olacaktır. 25G3zm de bunlardan biri.

Öncelikle desteğiniz için teşekkürler. @2254

Detaylı bir cevap vereceğim. Birkaç sene önce rekabetçi ağırlıklı oynadığımdan VG258QM kullanıyordum. Görüntüsü hoştu ama TN olduğu için single-player oyun oynarken, dizi/film izlerken hep içimde tatminsizlik oldu. OLED ekranı olan Lenovo bir laptop kullanınca şimşek çaktı, çok etkilendim. OLED monitör alacak bütçem olmadığı için IPS düşündüm. Araştırıp Omen 25i’yi tavsiyeler üstüne ikinci monitör olarak aldım. VG258’e göre parlaklığı çok düşük geldi ve görüntü kalitesi olarak pek fark görmedim, sadece çok daha hafif renklilik vardı ve o kadar. Özellikle düşük parlaklığı kullanılamaz hissettirdi.

Başka bir arkadaşımda G3223D var. 25i’ye göre renkleri ve parlaklığı falan çok farklı ve harika. Acaba 25i’ye kurmam gereken driver vardı da onu mu atladım? Çünkü 400 nit ikisi de.

Şimdi de bu durum yüzünden 25i’nin yerine yeni monitör bakmaya başladım.

Öncelikle desteğiniz için teşekkürler. @2254

Detaylı bir cevap vereceğim. Birkaç sene önce rekabetçi ağırlıklı oynadığımdan VG258QM kullanıyordum. Görüntüsü hoştu ama TN olduğu için single-player oyun oynarken, dizi/film izlerken hep içimde tatminsizlik oldu. OLED ekranı olan Lenovo bir laptop kullanınca şimşek çaktı, çok etkilendim. OLED monitör alacak bütçem olmadığı için IPS düşündüm. Araştırıp Omen 25i’yi tavsiyeler üstüne ikinci monitör olarak aldım. VG258’e göre parlaklığı çok düşük geldi ve görüntü kalitesi olarak pek fark görmedim, sadece çok daha hafif renklilik vardı ve o kadar. Özellikle düşük parlaklığı kullanılamaz hissettirdi.

Başka bir arkadaşımda G3223D var. 25i’ye göre renkleri ve parlaklığı falan çok farklı ve harika. Acaba 25i’ye kurmam gereken driver vardı da onu mu atladım? Çünkü 400 nit ikisi de.

Şimdi de bu durum yüzünden 25i’nin yerine yeni monitör bakmaya başladım.
G3223d ile hp omen maksimum parlaklıkta aşağı-yukarı aynı seviyede parlaklık sunuyor. 3223d bir incelemede 390nit çıkmış, hp omende 400nit çıkıyor. Driver ile alakası yok. Kontrast oranı ve renk gamutu g3223d de 1000:1 vs 1200:1 ve %90 vs %95 DCI-p3 ile daha iyi.

Arkadaşınız ayrıca monitörü kalibre etti mi? Aynı monitörden 5 tane bile alsanız hepsinde farklı renk doğruluğu çıkar. Üniteden üniteye biraz kontrast oranı ve parlaklıkta sapmada oluyor. Dell de bulunan ön ayarlar da daha iyi olabilir. R-G-B ayarlarıyla oynayın. Telefonunuza bakarak kalibre etmeyi deneyebilirsiniz. Vg258qm ile hp omen kontrast oranı ve parlaklık bakımından benzer sayılırlar. Renk gamutunda hp omen daha iyi. Mesele kullanılan panelden çok kalibrasyon, renk gamutu, parlaklık ve kontrast oranı gibi değerler. Öyle tn paneller var ki oled seviyesinde renk gamutu sunabiliyor. Tabii oled seviyesinde renk gamutu sunması aynı görüntüyü vereceği anlamına gelmez. Bahsettiğim modeller 1400:1-1500:1 kontrast oranına sahipken oledler sonsuz kontrast oranına ve mürekkep gibi siyahlara sahip. Bu yüzden oled daha iyi gözükecektir.

25g3zm’nin parlaklığı aralarında en zayıf olanı. Hp omen’in parlaklığı yetmediyse aoc hiç yetmez. 310nit parlaklığı var.

Ucuz bir super amoled ve qd oled monitör kıyaslaması. Fotoğrafta oled biraz daha iyi gözükebilir ama parlaklıktan ötürü super amoled bariz daha iyi.
IMG_3921.webp

IMG_3920.webp

IMG_3919.webp
IMG_3918.webp

Son düzenleme: