Tarık Öztürk

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, AOC 24G2SPU/BK monitörümü yaklaşık 20 gün önce servise gönderdim, ürün değişim kararı çıktı. Önerdikleri monitör de AOC 25G3ZM/BK isimli monitör.

Bendeki monitör 23.8 inc, 165 Hz 1ms IPS paneldi. Önerilen monitör ise 24.5 inc, 240Hz 0.5ms VA panel. VA panel olması nedeniyle çok içime sinmedi, sizce ne yapmalıyım VA panel sıkıntı çıkartır mı? Alacağım monitörde yükseklik ayarı olması önceliğim ayrıca, yoksa da montiör tutucuya uygun bir monitör alıp ayarlamayı düşünüyorum.
Eski ve yeni monitörün linklerini de bırakıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

@BerkayZ87 sizin de bir incelemeniz bulunuyor monitör hakkında, sizce hala alınabilir bir cihaz mı ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, AOC 24G2SPU/BK monitörümü yaklaşık 20 gün önce servise gönderdim, ürün değişim kararı çıktı. Önerdikleri monitör de AOC 25G3ZM/BK isimli monitör.

Bendeki monitör 23.8 inc, 165 Hz 1ms IPS paneldi. Önerilen monitör ise 24.5 inc, 240Hz 0.5ms VA panel. VA panel olması nedeniyle çok içime sinmedi, sizce ne yapmalıyım VA panel sıkıntı çıkartır mı? Alacağım monitörde yükseklik ayarı olması önceliğim ayrıca, yoksa da montiör tutucuya uygun bir monitör alıp ayarlamayı düşünüyorum.

@BerkayZ87 sizin de bir incelemeniz bulunuyor monitör hakkında, sizce hala alınabilir bir cihaz mı ?
Monitör değişimi konusunda karar vermenize yardımcı olacak bazı noktaları ve önerileri aşağıda bulabilirsiniz:

1. Panel Türü Farklılıkları:
- IPS Panel (AOC 24G2SPU/BK): Daha iyi renk doğruluğu, geniş görüntüleme açıları ve daha canlı renkler sunar. Özellikle grafik tasarım veya renk hassasiyetinin önemli olduğu işler için tercih edilir.
- VA Panel (AOC 25G3ZM/BK): Daha yüksek kontrast oranları sunar, ancak siyahlar biraz daha "grileşebilir" ve görüntüleme açısı daha sınırlıdır. Oyun açısından iyi tepkime süreleri ve yüksek yenileşim hızları vardır.

2. Yükseklik Ayarı:
- AOC 25G3ZM/BK monitörünün yükseklik ayarına sahip olduğunu kontrol edin. Eğer bu açıdan tatmin edici değilse, bir monitör tutucu almayı düşünebilirsiniz.

3. Oyun Performansı:
- 240Hz yenileme hızı ve 0.5ms tepki süresi, AOC 25G3ZM/BK için oldukça iyi değerlerdir. Eğer hızlı tempolu oyunlar oynuyorsanız, bu avantaj sağlayabilir.

4. Renk ve Görüntü Kalitesi:
- IPS panelin sunduğu renk kalitesi için önemli bir kullanım senaryonuz yoksa, VA panelin avantajlarını göz önünde bulundurabilirsiniz. Ancak, renk doğruluğu veya tasarım işleri yapıyorsanız, IPS panel daha iyi bir seçim olacaktır.

5. Sonuç ve Öneri:
- Eğer 240Hz ve hızlı tepki süreleri sizin için öncelikli ise ve renk doğruluğuna çok önem vermiyorsanız, AOC 25G3ZM/BK alınabilir bir seçenek.
- Ancak, renk doğruluğu ve görüntü kalitesi daha önemliyse, benzer IPS panele sahip bir monitör arayışınızı sürdürmenizi öneririm.

Bu kriterleri değerlendirerek, hangi monitörü almanız gerektiğine karar verin. İhtiyaçlarınıza göre en uygun seçeneği seçmekte fayda var.

Merhaba, aynı monitörü garantiye gönderdim ve aynı model önerisi verildi. Siz bu VA paneli mi tercih ettiniz yoksa başka bir model mi talep ettiniz?

Merhaba, aynı monitörü garantiye gönderdim ve aynı model önerisi verildi. Siz bu VA paneli mi tercih ettiniz yoksa başka bir model mi talep ettiniz?

Alınır. OverDrive medium da ghosting oldukça az. Renk gamutu ve kontrast oranı yüksek. Parlaklıkta fena değil. Tüm ergonomi özellikleri var.

Techpro tarafından mı değiştirildi? Yoksa kendiniz mi aldınız?
Itopya üzerinden değişim sağladım. Epey bir uğraştım ama en sonunda ikna edebildim hocam siz de düşünebilirsiniz beğendiğiniz bir model varsa. Stok durumunda varsa talep oluşturup değerlendirme sonucunda bilgilendiriyorlar.