bilal232

Çalışkan
DP ile bağlı. Çıkartıyorum, HDMI ile bağlıyorum ses kesiliyor. DP takıyorum farklı. DP kablosuyla da denedim, arka kısmından kulak çınlatan hafif bir ses geliyor. Tiz bir ses, coil whine gibi. Dün PSU değiştirdim, ondan önce hatırlamıyorum böyle bir ses olduğunu. Ses nereden geliyor olabilir? Resette attım monitöre.

Şimdi fark ettim, Hz'yi 60 yapınca ses gidiyor, 240 yapınca yeniden geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
DP ile bağlı. Çıkartıyorum, HDMI ile bağlıyorum ses kesiliyor. DP takıyorum farklı. DP kablosuyla da denedim, arka kısmından kulak çınlatan hafif bir ses geliyor. Tiz bir ses, coil whine gibi. Dün PSU değiştirdim, ondan önce hatırlamıyorum böyle bir ses olduğunu. Ses nereden geliyor olabilir? Resette attım monitöre.

Ne yaptın çözebildin mi?

Bu ses büyük ihtimalle PSU dan geliyor ses ince ve tiz olduğu için sesin tam geldiği noktayı netleştiremiyor olabilirsin fps arttıkça ses artar mesela valorant ana menüde fps kısıtlamasını ayarlardan kaldır böylece fps çok yüksekken ses çok belirgin olur. Coilwhine sesi PSU ve ekran kartından genelde gelir ve sinir bozucudur.

Bu ses büyük ihtimalle PSU'dan geliyor ses ince ve tiz olduğu için sesin tam geldiği noktayı netleştiremiyor olabilirsin FPS arttıkça ses artar mesela Valorant ana menüde FPS kısıtlamasını ayarlardan kaldır böylece FPS çok yüksekken ses çok belirgin olur. Coilwhine sesi PSU ve ekran kartından genelde gelir ve sinir bozucudur.

Hayır PSU'dan değil bende de var.

Videoda da çektim ses monitörden geliyor iade ettim tekrar aldım yine aynı hepsinde var muhtemelen öyle düşünüyorum tolere edilebilir bir ses aslında ama sessizlik anında kulak çınlatıyor biraz bende 260 Hz overclock yapınca biraz kesiliyor isterseniz o şekilde kullanabilirsiniz.

Videoda da çektim ses monitörden geliyor iade ettim tekrar aldım yine aynı hepsinde var muhtemelen öyle düşünüyorum tolere edilebilir bir ses aslında ama sessizlik anında kulak çınlatıyor biraz bende 260 Hz overclock yapınca biraz kesiliyor isterseniz o şekilde kullanabilirsiniz.

Harbiden neden overclock yapınca ses kesildi bende de aynısı oldu :D normalde artması lazım değil mi?