Batuhan

Başarılı
Makaleler
1
Arkadaşlar selam, iyi hafta sonları diliyorum.

Başlıkta belirttiğim AOC AGON PRO 24G42E ve Lenovo Legion R24E 23.8" monitörleri arasında kaldım. (23.8" veya 24" benim için idealdir. 27" kullanmayı sevmiyorum.) Şu an kullandığım monitör: ASUS TUF Gaming VG249Q

Öncelikle yeni bir sistem dizdim ve şu an kullandığım ASUS TUF Gaming VG249Q'u yan monitör yapmayı düşünüyorum. Genelde FPS türünde oyunlar oynuyorum, ara sıra arcade yarış veya hikayeli türde oynuyorum. Şu an kullandığım monitörün renk ve görüntüsünden çok memnunum.

Panel türlerinden çok anlamamakla beraber forum araştırmalarında bu ikisinin çok önerildiğini gördüm.

Sizlerin tavsiyesi nelerdir?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bir monitör daha ama Lenovo'nun Legion ürünleri özellikle kalitelidir. Yani panel kalitesi olsun renkler olsun memnun kalırsınız diye tahmin ediyorum, aradaki fiyat farkına değecek bir şey yok. Lenovo'yu tercih ederdim. Sadece nit değerlerini araştırın, nit parlaklığı sizin ASUS'tan çok düşük değilse parlaklığı size düşük gelmeyecekse Lenovo'yu tercih ederim.

Yeni bir monitör daha ama Lenovo'nun Legion ürünleri özellikle kalitelidir. Yani panel kalitesi olsun renkler olsun memnun kalırsınız diye tahmin ediyorum, aradaki fiyat farkına değecek bir şey yok. Lenovo'yu tercih ederdim. Sadece nit değerlerini araştırın, nit parlaklığı sizin ASUS'tan çok düşük değilse parlaklığı size düşük gelmeyecekse Lenovo'yu tercih ederim.
Şu an kullandığım ASUS'un sitesinde "Parlaklık (Tipik):250cd/㎡" olarak yazıyor ve bu bana fazlasıyla yetiyor. Akşamları ekran parlaklığını yüzde 35-40'lara getiyorum.

Lenova ise "300 cd/m" olarak belirtmiş. Lenova VA panel ve FPS için önerdiklerini görmedim. Ondan dolayı çekincelerim mevcut lakin belirttiğiniz gibi arada neredeyse 1000tl gibi bir fark mevcut.

Şu an kullandığım ASUS'un sitesinde "parlaklık (Tipik):250cd/㎡" olarak yazıyor ve bu bana fazlasıyla yetiyor. Akşamları ekran parlaklığını yüzde 35-40'lara getiyorum.

Lenovo ise "300 cd/m" olarak belirtmiş. Lenovo VA panel ve FPS için önerdiklerini görmedim. Ondan dolayı çekincelerim mevcut lakin belirttiğiniz gibi arada neredeyse 1000TL gibi bir fark mevcut.

Hocam attığınız linkte IPS panel yazıyor siz emin misiniz IPS olmadığına?

Sabah 5'ten beri araştırma yapıyordum, sanıyorum hatlar karışmış. :)

Kendimi düzeltmem gerekirse, AOC'ta belirtilen "Fast IPS" ibaresi Lenova'ya göre bir fark yaratır mı? Yaratsa bile standart bir kullanıcı bunu fark edebilir mi?

Onun haricinde dediğiniz gibi yorumlara ve fiyata bakılırsa Lenova'ya şans vermek mantıklı olabilir.

Sabah 5'ten beri araştırma yapıyordum, sanıyorum hatlar karışmış. :)

Kendimi düzeltmem gerekirse, AOC'ta belirtilen "Fast IPS" ibaresi Lenovo'ya göre bir fark yaratır mı? Yaratsa bile standart bir kullanıcı bunu fark edebilir mi?

Onun haricinde dediğiniz gibi yorumlara ve fiyata bakılırsa Lenovo'ya şans vermek mantıklı olabilir.

R24e modeli renk konusunda çok iyi ve kontrastı yüksek. Ancak gecikme değerleri ortalama ve parlaklığı düşük. Fast IPS pazarlama stratejisidir, normal IPS ile farkı yoktur.

Bu bilgi dahilinde Lenovo'ya bir şans verilebilir bence, Legion üzmez diye tahmin ediyorum, kendi laptopumdaki ekran kalitesi rakipleri olan gaming laptoplardan çok daha iyi.