Mükemmel bir monitör, aynısının 180 Hz'lisi var ne ghosting ne başka bir sorunu var, sadece menüsü sade çok detaylı bir menü yok.

Mükemmel bir monitör, aynısının 180 Hz'lisi var ne ghosting ne başka bir sorunu var, sadece menüsü sade çok detaylı bir menü yok.
180 Hz olarak Q27G4XF / Q27G4X'i kastediyorsun sanırım. Güzel monitör fakat Q27G4'e göre Q27G4ZR yorumlaması yapamazsın; çünkü tamamen farklı panel ve arka ışık kullanılıyor iki monitörde. Bu da direkt olarak renk gamutu, parlaklık, gecikme süresi ve kontrast gibi doğrudan etki eden unsurlarda farklı sonuçlara sebep verir.
Bu arada konuya dahil etmedim ama hazır konunun başındayken sorayım:

Şu anki güncel fiyatına göre G6 alınır mı bu varken?
Alınır. G6 şu an epey zamlanmış gibi dursa da zaten bu monitörün ederi hep bu civarlar idi. İnsanlar geç keşfetti bu monitörü.

180 Hz olarak Q27G4XF / Q27G4X'i kastediyorsun sanırım. Güzel monitör fakat Q27G4'e göre Q27G4ZR yorumlaması yapamazsın; çünkü tamamen farklı panel ve arka ışık kullanılıyor iki monitörde. Bu da direkt olarak renk gamutu, parlaklık, gecikme süresi ve kontrast gibi doğrudan etki eden unsurlarda farklı sonuçlara sebep verir.

Alınır. G6 şu an epey zamlanmış gibi dursa da zaten bu monitörün ederi hep bu civarlar idi. İnsanlar geç keşfetti bu monitörü.
Q27G4XF var bende çok memnunum, aynı monitörün bir üstü değilmiş herhalde.

G6'yi ben de düşünüyordum lakin biraz bütçemi darliyordu. VG27AQML1A monitörünü de düşünüyordum hazır ufaktan fiyatı düşmüşken lakin bu Q27G4ZR'yi görünce afalladım fiyatı uygun hoparlör de var dahili (kalitesi ne kadardır şüpheli). Bir yandan GS27QXA'yı da aynı gün keşfettim forumlarda ortalama olduğunu öğrendim de hiçbiri bu monitörleri birbiriyle karşılaştırmadığı için kafam çok karıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
G6'yi ben de düşünüyordum lakin biraz bütçemi darliyordu.
VG27AQML1A monitörünü de düşünüyordum hazır ufaktan fiyatı düşmüşken lakin bu Q27G4ZR'yi görünce afalladım fiyatı uygun hoparlör de var dahili (kalitesi ne kadardır şüpheli). Bir yandan GS27QXA'yı da aynı gün keşfettim forumlarda ortalama olduğunu öğrendim de hiçbiri bu monitörleri birbiriyle karşılaştırmadığı için kafam çok karıştı.
Q27G4ZR ile GS27QXA, birbirinin muadili diyebileceğimiz kadar birbirine yakın. Kontrast ve renk gamutu ölçümleri aynı, parlaklık kısmında ise Q27G4ZR 60nit daha parlak. Fiyat farkı çoksa ucuz olanı al, az ise Q27G4ZR.

VG27AQML1A, parlaklik bakimindan da kontrast bakimindan da Q27G4ZR'den ve GS27QXA'dan ustun.

VG27AQML1A > Q27G4ZR ≥ GS27QXA

Q27G4ZR ile GS27QXA, birbirinin muadili diyebileceğimiz kadar birbirine yakın. Kontrast ve renk gamutu ölçümleri aynı, parlaklık kısmında ise Q27G4ZR 60nit daha parlak. Fiyat farkı çoksa ucuz olanı al, az ise Q27G4ZR.

VG27AQML1A, parlaklik bakimindan da kontrast bakimindan da Q27G4ZR'den ve GS27QXA'dan ustun.

VG27AQML1A > Q27G4ZR ≥ GS27QXA
Yani Q27G4ZR ve GS27QXA arasındaki fark neredeyse çok az, anladım.

Peki VG27AQML1A'nın kontrast oranı dışında başka ne üstünlüğü var?
(Bu arada benim için minimum nit değeri daha önemli)
Ve bu 3'ünün ışık sızması ve IPS GLOW durumu nasıl?