Peki VG27AQML1A'nın kontrast oranı dışında başka ne üstünlüğü var?
Parlaklık: VG27AQML1A > Q27G4ZR > GS27QXA
Kontrast: VG27AQML1A > Q27G4ZR = GS27QXA
Bu arada benim için minimum nit değeri daha önemli.
Minimum parlaklık: GS27QXA > Q27G4ZR (GS27QXA'nın minimum parlaklığı daha düşük olduğu için daha iyi.)

VG27AQML1A'nın minimum parlaklık verisine bakacaktım fakat incelemesini yapan kanal kapanmış.
Ve bu 3'ünün ışık sızması ve IPS GLOW durumu nasıl?
Işık sızması üretim hatasıdır, IPS Glow ise şans unsurudur. Işık sızması direkt olarak iade/değişim sebebidir, IPS Glow'da da iade/değişim talep edebilirsin lakin yerine gelecek yeni monitörde daha fazlası da meydana gelebilir, daha azı da meydana gelebilir. IPS Glow az ya da çok, illa gelecek; IPS panelin yapısal kusuru maalesef.

Parlaklık: VG27AQML1A > Q27G4ZR > GS27QXA
Kontrast: VG27AQML1A > Q27G4ZR = GS27QXA

Minimum parlaklık: GS27QXA > Q27G4ZR (GS27QXA'nın minimum parlaklığı daha düşük olduğu için daha iyi.)

VG27AQML1A'nın minimum parlaklık verisine bakacaktım fakat incelemesini yapan kanal kapanmış.

Işık sızması üretim hatasıdır, IPS Glow ise şans unsurudur. Işık sızması direkt olarak iade/değişim sebebidir, IPS Glow'da da iade/değişim talep edebilirsin lakin yerine gelecek yeni monitörde daha fazlası da meydana gelebilir, daha azı da meydana gelebilir. IPS Glow az ya da çok, illa gelecek; IPS panelin yapısal kusuru maalesef.

Okundu👍

Yani üçünde de şans işi yorum yapılamaz diyorsun.

Peki G6'nın düşmesini bekleyip almak nasıl bir fikir? VA panel ama düz IPS'lerden daha iyi renklere sahip. Zaten zaman geçtikçe alışılır renklere de. Ve daha iyi kontrast oranı var. IPS Glow da olmadığı için sadece ışık sızması derdi var. Gecikme değerleri de bu modelde istisna diye biliyorum yani iyi. Tek VA'ya özel bir sorun vardı ama şimdi adını unuttum, Black smearing?
G6'da durumu nasıl?

Yani üçünde de şans işi yorum yapılamaz diyorsun.
Aynen öyle.
Peki G6'nın düşmesini bekleyip almak nasıl bir fikir?
En iyisi.
Tek VA'ya özel bir sorun vardı ama şimdi adını unuttum, Black smearing?
G6'da durumu nasıl?
Oldukça az. Rahatsız olmazsın. Ek olarak gecikme süresi bu modele istisna değil. Artık yeni çıkan pek çok VA monitör gecikme süresi bakımından düşük ölçülüyor.

Aynen öyle.

En iyisi.

Oldukça az. Rahatsız olmazsın. Ek olarak gecikme süresi bu modele istisna değil. Artık yeni çıkan pek çok VA monitör gecikme süresi bakımından düşük ölçülüyor.
Black smearing bu modelde rahatsız olunmayacak kadar az olduğunu iddia ediyorsun sanırım (fazla mı resmi oldu, gerçi ne olduğunu unuttum kimse bahsetmiyor çünkü).

VA monitörlerin güncel halleri nasıl bilmiyorum, ne de olsa ben sadece alıcıyım uzman değil.

O zaman şöyle bir yol mu izlesem:
Şimdilik freeze durumuna geçeceğim monitörde. Eğer G6'da 13K'dan aşağı bir düşüş görülürse alacağım.
Ama aradan 1-2 haftadan fazla geçti; hala durumu aynı, genellikle olmadı öyle bir şey, o zaman mecburen o zamanki fiyat durumuna göre ASUS veya AOC tercih edeceğim.

Bence bu tutum gayet mantıklı, nasıl bir fikir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Black smearing bu modelde rahatsız olunmayacak kadar az olduğunu iddia ediyorsun sanırım (fazla mı resmi oldu, gerçi ne olduğunu unuttum kimse bahsetmiyor çünkü).
İddia etmiyorum, direkt öyle. İncelemeler doğrultusunda test yapılan aletlerin ölçüm verilerine bakarak söylüyorum.
VA monitörlerin güncel halleri nasıl bilmiyorum, ne de olsa ben sadece alıcıyım uzman değil.
Yeni çıkan çoğu VA monitör, hız bakımından IPS'e yaklaşmaya başladı.
O zaman şöyle bir yol mu izlesem:
Şimdilik freeze durumuna geçeceğim monitörde. Eğer G6'da 13K'dan aşağı bir düşüş görülürse alacağım.
Ama aradan 1-2 haftadan fazla geçti; hala durumu aynı, genellikle olmadı öyle bir şey, o zaman mecburen o zamanki fiyat durumuna göre ASUS veya AOC tercih edeceğim.

Bence bu tutum gayet mantıklı, nasıl bir fikir?
Odyssey G6 varken AOC'a da, ASUS'a da, Gigabyte'a da bakmazdım, direkt listeye bile yazmazdım. Odyssey G65B şu an bu fiyata muadili olmayan bir monitör. Ben olsam daha fazla zamlanmadan alırdım.

İddia etmiyorum, direkt öyle. İncelemeler doğrultusunda test yapılan aletlerin ölçüm verilerine bakarak söylüyorum.

Yeni çıkan çoğu VA monitör, hız bakımından IPS'e yaklaşmaya başladı.

Odyssey G6 varken AOC'a da, ASUS'a da, Gigabyte'a da bakmazdım, direkt listeye bile yazmazdım. Odyssey G65B şu an bu fiyata muadili olmayan bir monitör. Ben olsam daha fazla zamlanmadan alırdım.
Zaten o yüzden fazla mı resmi oldu dedim, iddia ediyorsun derken. Bir yandan o incelemeleri hiçbir zaman görmediğim için de dedim. Ve zaten hocam G6 zamlanabildigi kadar zamlanmış 14K falan şu an, ki eğer alırsam kalan parçalara (sistem tamamlanmadı) para yetmeme şansı var. Zaten önceden de bu fiyata çıktığına şahit oldum, sonradan düştüğünü de gördüm. Zaten daha da zamlanirsa bana AOC ya da ASUS'a gitmeye yol gözükür. Bu arada fazla mı uğraştırdım sizi bilmiyorum ama katkılarınız için teşekkür ederim. Ama bu seçimlerin geri kalanı da biraz bütçeye bağlı bir konu. Herhangi bir cevabınız varsa bekliyorum.

Zaten o yüzden fazla mı resmi oldu dedim, iddia ediyorsun derken. Bir yandan o incelemeleri hiçbir zaman görmediğim için de dedim.
Ve zaten hocam G6 zamlanabildigi kadar zamlanmış 14K falan şu an, ki eğer alırsam kalan parçalara (sistem tamamlanmadı) para yetmeme şansı var. Zaten önceden de bu fiyata çıktığına şahit oldum, sonradan düştüğünü de gördüm. Zaten daha da zamlanirsa bana AOC ya da ASUS'a gitmeye yol gözükür.
Bu arada fazla mı uğraştırdım sizi bilmiyorum ama katkılarınız için teşekkür ederim. Ama bu seçimlerin geri kalanı da biraz bütçeye bağlı bir konu.
Herhangi bir cevabınız varsa bekliyorum.
G65B incelemesi istersen aşağıdaki linke bakabilirsin.

LS27BG652EUXUF ve LS27BG650EUXUF genel olarak aynı özelliklere sahip diye hatırlıyorum.

Pardon, başka konuyla karıştırmışım. Orada 32" G6, burada 27" G6 konuşuyordum kafa gitmiş :D

27" olanının incelemesi:

Sorun yok da bu ikisi arasında gerçekten bir fark var mı yoksa ucuz olanı al geç tarzı mı