emilbreivik

Uzman
Önce her eve dışarıdan gri fiber kablo taşıdılar, sonra her apartmanın dışına fiber kutusu koyup içlerine gri kabloların bağlantılarını yaptılar. Mahallenin en sonundaki apartmanın kutusuna ekstradan turuncu bir kablonun da bağlantısını yapmışlar. Fakat altyapıda hala VDSL 73 Mbps internet gözüküyor, ne zaman sonra artık fiber gözükmeye başlar? Ek olarak, her apartmanın içine ekstradan bina içi dağıtım için ek kutu mu koyacaklar, nasıl olacak bu? Bir de bu süreci nasıl hızlandırabiliriz?

Fiber'in kurulması herkeste farklı oluyor birinin 2 hafta birinin 2-3 ay bende olduğu gibi, o süre belirsiz ve hızlandıramazsın. İlçe/Mahalle'nin hepsinin fiber hattının kurulmasını bekliyorlar sonra herkesin aynı anda fiberini aktifleştiriyorlar. Dağıtım için bina içine bir tane kutu koyuluyor o kutudan bütün apartmana kablo dağıtılıyor. Türknet ekipleri gelip dairenize kadar çekiyor hattı.

Fiber'in kurulması herkeste farklı oluyor birinin 2 hafta birinin 2-3 ay bende olduğu gibi, o süre belirsiz ve hızlandıramazsın. İlçe/Mahalle'nin hepsinin fiber hattının kurulmasını bekliyorlar sonra herkesin aynı anda fiberini aktifleştiriyorlar. Dağıtım için bina içine bir tane kutu koyuluyor o kutudan bütün apartmana kablo dağıtılıyor. Türknet ekipleri gelip dairenize kadar çekiyor hattı.

Bizim buraya TT geldi altyapı yaptı, keşke dediğiniz gibi Türknet altyapıyı yapsaydı da 2-3 ay bile beklerdim. Zaten bizim sokaklardaki binaların içine daha kutuyu bile koymadılar. Biraz daha beklemem lazım o zaman.

ISS'ten, ISS'e göre değişir. Arayıp baskı yapmadığınız sürece hızlanmaz.

Twitterdan aramaları için yazdım. Sonraki gün aradılar ve aradıklarında duymadım. Ertesi gün yine arayın dedim bu saatler arasında, o zamanda aramadılar. Aramamalarına rağmen, aradığımızda açmadınız diye SMS yollamışlar bir de. Bunun için hangi numarayı aramam lazım, süreç hızlansın diye?