LA Knight

Üstün
Arkadaşlar selam. Direkt olaya anlatayım, apartman 9 kişilik. Bu apartmanda bazı insanlar var elemanlar saat gece 2-3 gibi gelip gece 2-3 gibi çıkıyor.(Farkındayım onlarınki olağan yaşam benimki rahatsızlık olarak geçiyor.) E benim köpek de sahipleniyor evi. Bizim kat en üst en üste çıkılınca doğal olarak havlıyor. Tabii bir de arada acil işim çıkıyor. 1 saat falan öyle havlıyor. Yok yani köpek hem ilgi bağımlısı hem de fena şekilde korumacı. Eleman belediyeye şikayet etmiş. Şu an muhtemelen bina 5-4 onlarda gibi oylama.

Ne yapabilirim? Başına gelen var mı? Köpek herhalde gidecek değil mi? 1 yaşında bu yaşına kadar uğraştım, çok uğraştım ama korumacılığı da ilgisizliği de bırakmadı.

(Arkadaşlar bana kızmadan önce gereksiz alt bilgi de geçeyim. Alt komşu her sabah veya 2 günde bir TV Max volume yapıp müzik dinletiyor bana. Yan komşu zaten bağıra çağıra konuşma ustaları. Yani bu 3'lü homojen bir şekilde birbirini rahatsız ediyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Komşuyu rahatsız etmek, köpeği gürültüsünü onlara musallat etmek kul hakkıdır. Her insanın evinde huzur içinde oturma hakkı vardır. Hellalik isteyin ve köpeği uzaklaştıran. İnsanlar arasındaki gürültü zaten var siz ekstra köpek de getirerek iyice yaşanmaz hale getirmişsiniz.

5-4 onlar üstün demişsiniz. Ha siz üstün olsanız komşun rahatsızken evinde rahat rahat uyuyacaksın öyle mi? Ben birine rahatsızlık veriyorsan ondan fazla ben rahatsız olurum utanırım mahçubiyet duyarım yüzü e bakamam ilk işim şikayet konusu olayı çözerim, başka işe bakmam.

Komşuyu rahatsız etmek, köpeği gürültüsünü onlara musallat etmek kul hakkıdır. Her insanın evinde huzur içinde oturma hakkı vardır. Hellalik isteyin ve köpeği uzaklaştıran. İnsanlar arasındaki gürültü zaten var siz ekstra köpek de getirerek iyice yaşanmaz hale getirmişsiniz.

5-4 onlar üstün demişsiniz. Ha siz üstün olsanız komşun rahatsızken evinde rahat rahat uyuyacaksın öyle mi? Ben birine rahatsızlık veriyorsan ondan fazla ben rahatsız olurum utanırım mahçubiyet duyarım yüzü e bakamam ilk işim şikayet konusu olayı çözerim, başka işe bakmam.
1) Müslüman değilim.
2) Komşular müslüman değil.
3) Komşular beni rahatsız ediyor ben bir şey demiyorum.

4) İlk 2 maddeyle önerin boşa çıkıyor.
5) Bana örnek vatandaşlık verme dersini bırak🙏

Insanların eve kaçta girdiği veya çıktığı sizi ilgilendirmez. Evden çıkarken ses yapıyorlar diyelim maximum 20 dakikadır ve her zaman olmaz ama o köpek 1 saat boyunca havlıyorsa apartman 1 saat boyunca rahatsız olur. Sizi rahatsız etmeleri hakkında bir şey diyemem çünkü bu sabırla ve biraz da hassasiyetle alakalı. Insan ve hayvan rahatsızlığı bambaşka şeyler. Apartmanınız memnun değilse köpeğe bir çözüm bulmanızı veya imkanınız varsa apartman değiştirmenizi hatta apartmanda köpek bakmamanızı tavsiye ederim.

Bazen köpeksiz bir yerlere gitmem gerekiyor. O zaman evde kalınca 1 saat dedim de 1 saatte havlamıyor. Dediğin gibi 20-30 dk bağırıyor salıyor.

Komşu kata çıkınca kapı kapanana kadar havlıyor ondan sonra susuyor. Orasını tam aktaramamışım. Öyle bir süre zarfı yok ama dediğin gibi onların zamanı normal benimki olağan dışı oluyor. Ses yalıtımını arttırmayı denerim herhalde ya da başkasına veririm artık.

Ses yapıyorlarsa diğerleri yeterince uğraşırsa köpek gider.

Başkaları bir güzel olağan sayılacak ses yapar ve sonuç almak için köpeğe kıyasla çok daha fazla uğraşırsınız.
Türkiye'de çocuk yapıp çocuk 10 yaşına gelene kadar 24 saat evde koşturulabiliyor. Sanki 1000 haneli köyde yaşanılıyormuş gibi her hafta düğün yapılıp ne var canım hayatında bir kez evleniyor denilebiliyor. 1000 haneden 20 yıl kesintisiz düğün çıktığını idrak edemeyecek haldeler.

Köpek evde değil mi? Başkalarının ne yaptığından nasıl haberdar? Daire kapısı cam falan mı?

Arkadaşlar selam. Direkt olaya anlatayım, apartman 9 kişilik. Bu apartmanda bazı insanlar var elemanlar saat gece 2-3 gibi gelip gece 2-3 gibi çıkıyor.(farkındayım onlarınki olağan yaşam benimki rahatsızlık olarak geçiyor.) E benim köpek de sahipleniyor evi. Bizim kat en üst en üste çıkılınca doğal olarak havlıyor. Tabii bir de arada acil işim çıkıyor. 1 saat falan öyle havlıyor. Yok yani köpek hem ilgi bağımlısı hem de fena şekilde korumacı. Eleman belediyeye şikayet etmiş. Şu an muhtemelen bina 5-4 onlarda gibi oylama.

Ne yapabilirim? Başına gelen var mı? Köpek herhalde gidecek değil mi? 1 yaşında bu yaşına kadar uğraştım, çok uğraştım ama korumacılığı da ilgisizliği de bırakmadı.

(Arkadaşlar bana kızmadan önce gereksiz alt bilgi de geçeyim. Alt komşu her sabah veya 2 günde bir TV Max volume yapıp müzik dinletiyor bana. Yan komşu zaten bağıra çağıra konuşma ustaları. Yani bu 3'lü homojen bir şekilde birbirini rahatsız ediyor.)

Engellenmesi lazım senin veya bizim isteklerimize bakılacak bir şey değil. Sende aynı şekilde rahatsız oluyorsan şikayet edersin.

Eger havliyorsa yapilabilecek cok bir sey yok maalesef. O durumda komsularin insafina kaliyorsun. Eger sen de komsulardan rahatsizsan onun icin kendin polise basvurabilirsin. Polisten genelde bir sey cikmiyor is noterden ihtar cektirmeye oradan da mahkemeye gidiyor. Imkan varsa sabah gurultu yapan alt komsunun ses kaydini alabilirsin. Bizim ust komsumuz da sorunlu maalesef ayaklarinin topuklarini vurarak yuruyorlar, surekli bir seyler cekistirip cekmeceleri vuruyorlar. Cocuklari 9-10 yasinda evde yuruyerek hareket etme kavramini bilmiyor sadece kosuyor. Noterlik olduk bakalim nereye kadar gidecek.

Köpek evde değil mi? Başkalarının ne yaptığından nasıl haberdar? Daire kapısı cam falan mı?
Hocam havlamasının iki sebebi var. Birisi ben evden çıkınca onu da almamı istiyor ama mümkün değil bağırıp çağırıp susuyor.

2.durum aynı kattayız. Adamlar evlerine girerken seslerini duyup bağırıyor. Direkt binanın izalosyanı çöp. En alttan bile ses geliyor da neyseki en alta havlamıyor. Aynı kattaki komşu dairesine girerken havlıyor.