Eger havliyorsa yapilabilecek cok bir sey yok maalesef. O durumda komsularin insafina kaliyorsun. Eger sen de komsulardan rahatsizsan onun icin kendin polise basvurabilirsin. Polisten genelde bir sey cikmiyor is noterden ihtar cektirmeye oradan da mahkemeye gidiyor. Imkan varsa sabah gurultu yapan alt komsunun ses kaydini alabilirsin. Bizim ust komsumuz da sorunlu maalesef ayaklarinin topuklarini vurarak yuruyorlar, surekli bir seyler cekistirip cekmeceleri vuruyorlar. Cocuklari 9-10 yasinda evde yuruyerek hareket etme kavramini bilmiyor sadece kosuyor. Noterlik olduk bakalim nereye kadar gidecek.
Ahhahah aynısı. Bakalım köpeği alırlarsa ben de altımı ve yanımı hizaya getirtirim artık.
Kul hakkının müslümanlık ile alakası ne onu çözemedim. Kul hakkı evrenseldir. Belediye rapor tutar da apartmanda oy çokluğu yaşanırsa sonuç sizin için olumsuz olur resmiyette.
O mesajda derdim o değildi de adam gelmiş bana ahlaki açıdan ders veriyor. Sinir etti o şekilde de karşılık verdim(Açıklamasını yaptım, uzatmaya gerek yok)

-
-
Güncelleme: Problem yok. Sabah işim vardı köpek yalnız kalıp havladığı için rahatsız olmuş, zaten dediğim gibi ben de normal karşılıyorum olağan dışı bir durumdu. O kadar ite tapmıyorum yani. Adam "saat 10'a kadar havlamasın gerisi umurumda bile değil. İsterse 10'dan akşam 10'a havlasın yine savunurum ama sabah 9'da havlaması o an rahatsız etti. "dedi. Alttakiyle aram yine iyi. Yandaki komşu sağ gösterip soldan vurdu. Alttakini de bu kışkırtmış zaten.

( 5 daire dedim de neyse konunun sonu olsun olaraktan açıklayayım: Sadece yanım ve altım-altımın şikayetini en azından derdini açıkladı bunu rahat çözerim- şikayetçiydi. Bunlar olunca en alttaki 3 daire akrabamın oğlu, kızı, kendisi var. Kızı ve oğlunun problemi yok da işte ailede hep böyle birisi vardır. Onlara da rahatsızız demesini istemiş böyle oldu. Yan tarafın problemi de artık ses yalıtımı yaparak çözülür herhalde.

Son düzenleme:
İnsan sesiyle hayvan sesi bir olmaz, usta demişsiniz, sabah TV sesi demişsiniz de usta her zaman olacak şey değil, TV sesini de apartmanda görürseniz sakince uyarırsınız. Köpek sesi bambaşka bir şey, evinde hayvan besliyorsun iyi güzel düşüncelisin ama başkalarına rahatsızlık veremezsin, bu arada bende evde kedi besliyorum 6 yıldır. Zamanında bende köpek beslemiştim, eve köpek getirmiştim ama 1 hafta bizim evde duramadı çünkü havlıyor ve ister istemez alt katı rahatsız ediyor, adamlar kapına gelmediyse şanslısın. Ben olsam kapına dayanmıştım.

Adam da dediğini yaptı. İlk başta dadandı tehdit etti şurada tanıdığım var burada var. Bunu deyince iyi git ne yapıyorsan yap dedim. Belediyeye şikayet etmeye gitti. Sonuç çıkmayacağını anladı son çare aradı. Orta yol bulduk. Burada açıklama filan yaparken tabii biraz da öğrendim meseleyi. Mahkeme sürecinin 3-5 yıl olması bile ben akşam köpeği yalnız bırakıp havlatırdım süreç böyle olduğu için ama adam işte yanlış yaparsa hepimiz için yanlış olacağını anladı. Konunun açılmasına da adamın şu davranışı patlak verdi aslında. Şunu mesela konuda ilk defa söylüyorum. Muhtemelen yapmaya çalıştığını yapabilseydi burnumdan getirecekti ama dava süreciyle eli bağlanmış oldu.

Yıl olmuş 2025 halen evlerimizde doğru düzgün bir yalıtım ve incecik duvarlar olduğu için bu konuyu tartışıyoruz. Eğer ev seninse geçici yalıtım yaptırabilirsin. Kira ise komşuları ikna etmen gerek.
Aynen bunu çözeceğim. Aslında çözmek istemiyorum da işte %0,0001 ahlağım var hadi iyi niyet göstergem.