RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Yakın zamanda Mac Mini'ye geçiş yaptım. Klavye kısayolları Windows'ta olduğu kadar Mac'te de büyük bir ihtiyaç. Steelseries Apex 7 klavyemde Mac'e özel FN, Komut, Option gibi tuşlar olmadığı için bunları nasıl kullanacağımı sormak istiyorum.

Steelseries GG adlı yazılımla sadece Komut tuşunu ayarlayabildim. Option ve FN tuşları ayarlanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacOS’un kendi içinde yeniden atama özelliği var. Sistem Ayarları’na gir ve ''Klavye'' bölümüne tıkla. Daha sonra ''Klavye Kestirmeleri''’ne girip ''Özel Tuşlar'' sekmesini aç. Burada Command, Option ve Control tuşlarını istediğin şekilde değiştirerek kullanımını kolaylaştırabilirsin.

Bunu yapamam. Çünkü orada yazan tüm tuşlar bende yok. Örneğin FN tuşunu CTRL'ye atarsam, CTRL kendi yapması gereken işi yapamaz. Ayrıca iki tuşun aynı işlevi yapmasına ihtiyacım var. Mac'te Windows'un aksine CTRL ve ALT tuşlarını, Komut adı verilen tek bir tuş karşılıyor. Bu Komut tuşu Windows'taki CTRL'nin C ve V ile kombine olarak kopyala yapıştır yapmasını ve ALT tuşunun TAB ile kombine olarak pencereler arası geçiş yapmasını sağlıyor. Bu yüzden CTRL ve ALT tuşlarına komut işlevini atamam gerekiyor. Bu da zaten az sayıdaki tuşlarımın sayısını daha da azaltıyor.

1743667528044.webp

1743667682479.webp

Apple'ın Komut tuşu, SteelSeries'in CTRL ve ALT tuşlarını gasp ediyor. Böylece geriye kalan üç tuştan sadece birini atama olanağım kalıyor.

Son düzenleme: