Yarı doğru yarı yanlış. Apple'ın kısıtlamalarını sevmesem de en azından çoğu adaptörle hızlı şarj oluyor. Samsung illaki SFC olacak diye tutturuyor.
Yok ya ben şarj konusunda vurgu yapmadım tek. Birçok konuda sınırlamaları var. Mesela Macbook'ta Ram artırmıyorsun. 8 GB alıyorsun, kaderin oluyor.

Ekosistem avantajlarının bana sağladığı özgürlükten ve cihazlarım arası hareket etme serbestliğinden çok memnunum. Hayatımı son derece kolaylaştırıyor. İşlerimi kolaylaştırıp bana para kazandırıyor. Özgürlük demek illa modlu, hileli APK’lar yükleyebilmek, cihazına Launcher falan yükleyip görünüşünü değiştirmek değildir.

Yok ya ben şarj konusunda vurgu yapmadım tek. Birçok konuda sınırlamaları var. Mesela Macbook'ta Ram artırmıyorsun. 8 GB alıyorsun, kaderin oluyor.
Bu mu kısıt? Çözümü basit. Ne kadar ihtiyacın varsa o kadar almak. İlerde ihtiyacın artarsa da cihazını minimum değer kaybıyla satıp yenisini alabilmek. İşte özgürlük diye buna derim.

Sen öyle sanıyorsun. Apple özgürlüktür. Darlık sadece sizin algınızdan ibaret.

Mac'in yoksa metal göstergesi bile açamıyorsun, çoğu kulaklık için codec desteği yok, farklı marka bileklik veya saati verimsiz veya hiç kullanamıyorsun, gereksiz güncelleme artığı sistem verilerini bile sıfırlamadan silemiyorsun özgürlük dediğin hapishane hücresinden avluya geçmeye benziyor ya kendi ürünü ya da kendi ürünü.

Bu mu kısıt? Çözümü basit. Ne kadar ihtiyacın varsa o kadar almak. İlerde ihtiyacın artarsa da cihazını minimum değer kaybıyla satıp yenisini alabilmek. İşte özgürlük diye buna derim.
Yok sen harbi bizimle alay ediyorsun ha :D. İhtiyacım olursa Ram takmak varken, neden ihtiyacıma göre 16 GB alayım ki. Arada fiyat farkı var bayağı.

Şunu desen anlardım; bunlar böyle tasarlandıkları için Ram takılması imkanısz, yapacak bir şey.

Yalan olmasın, Android telefonu bilgisyarda; fare, klavye, gamepad, webcam ve aklına ne geliyorsa herbir şekilde kullanabiliyorsun :D.
Kullanamazsın demedim. Ne kadar kolay kullanabilirsin? Apple cihazları arasındaki etkileşim gibi kablosuz, milisaniyelik bir gecikmeyle, cihazı açar açmaz tek tıkla kullanamazsın. Bilgisayardan görüşme açtığım an telefonuma bildirim geliyor kamerayı kullanmak ister misin diye. Tek dokunmayla onlarca megapiksellik bir webcamim olabiliyor. Android’de her şeyin bir yolu var, üçüncü parti desteklerle… Apple’da ihtiyacın olan hiçbir şey için buna gerek yok.

Yeni telefon mu aldın? Sadece eski telefonuna cihazı dokundur ve o la la! Her şey olduğu gibi ana ekran düzenine kadar yeni telefonuna aktarılır.

Aynı anda bilgisayar, telefon mu kullanıyorsun? Hangi cihazından ses çıktıysa saliseler içinde kulaklığın o cihaza aktarılır.

Apple Watch sahibi misin? Yürürken açtığın harita saatinin ekranında belirir birden.

Siri’yi kullanmasını bilirsen cihaza dokunmadan dünyaları yaparsın. Bir otomasyon yazarsın kolayca, tek komutla tüm gününü organize eder sana.

Apple kolaylığını tartışmayalım. Günümüzde hız her şeydir.

Yok sen harbi bizi çıldırtıpi eğleniyorsun :D. İhtiyacım olursa RAM takmak varken, neden ihtiyacıma göre 16 GB alayım ki. Arada fiyat farkı var bayağı.

Şunu desen anlardım; bunlar böyle tasarlandıkları için RAM takılması imkanısz, yapacak bir şey.

Bu arada değer kaybı minimum falan değil elimden çok Apple cihaz geçti 110'a aldığım 16 Pro Max'i 1 hafta sonra 90'a bile verememiştim. Zamanında 2000 dolardan fazlaya satılan 14 MacBook'u 600 dolara anca verebilmiştim. Apple ürünlerinin 2. eldeki değerinin bir tık fazla olmasının sebebi yerel fiyatlandırma olmaması.

Yeni telefon mu aldın? Sadece eski telefonuna cihazı dokundur ve o la la! Her şey olduğu gibi ana ekran düzenine kadar yeni telefonuna aktarılır.

Aynı anda bilgisayar, telefon mu kullanıyorsun? Hangi cihazından ses çıktıysa saliseler içinde kulaklığın o cihaza aktarılır.

Apple Watch sahibi misin? Yürürken açtığın harita saatinin ekranında belirir birden.

Siri’yi kullanmasını bilirsen cihaza dokunmadan dünyaları yaparsın. Bir otomasyon yazarsın kolayca, tek komutla tüm gününü organize eder sana.

Dostum o özellikler yıllardır android tarafında var... Ses kısmı tamamen gülünç Bluetooth olan 3 tane taşta bile o dediğin şey oluyor.

Kullanamazsın demedim. Ne kadar kolay kullanabilirsin? Apple cihazları arasındaki etkileşim gibi kablosuz, milisaniyelik bir gecikmeyle, cihazı açar açmaz tek tıkla kullanamazsın. Bilgisayardan görüşme açtığım an telefonuma bildirim geliyor kamerayı kullanmak ister misin diye. Tek dokunmayla onlarca megapiksellik bir webcamim olabiliyor. Android'de her şeyin bir yolu var, üçüncü parti desteklerle… Apple'da ihtiyacın olan hiçbir şey için buna gerek yok.

Siri'yi kullanmasını bilirsen cihaza dokunmadan dünyaları yaparsın. Bir otomasyon yazarsın kolayca, tek komutla tüm gününü organize eder sana.

Hocam kısmen yorumsuzum ama dediğiniz özellikler çok da önemli değil. Bilgisayarda görüşme yapmak, AirDrop ve kes, kopyala için iyi. Ama bunları Android ve PC ile yapıyorsun yani. En kötü Whatsapp'ı kur, Teams, Facetime PC'de var zaten. Telefonu webcam yapmak biraz abartı.

Diğerleri gerçek anlamda ne kadar kullanayım dersen 0. Biraz abartı.

Android'de bir yolu var zaten. İhtiyacım olanı kullanırım yani, hepsine gerek yok.

Hocam bu arada size yüklenmiyorum değil mi? Güzel güzel tartışıyoruz yani.