Dostum bilmiyorsun bari yorum yapma ya cidden yordun. Birincisi hâlâ anlamamışsın bada OS bada OS deyip duruyorsun. Güzel kardeşim bada OS 2010 da çıktı 2010. iPhone duyurulduğunda piyasada Nokia E62'ler vardı. Akıllık kıstasımlarımdan biri benim için dokunmatiktir. Esneklik akılılık kıstası değildir. Adamlar günümüz telefonlarının standartlarını belirlemişler hala gelmiş “abi Bluetooth transfer yok ya” deyip duruyorsun. Cidden komik yani. Android dediğimiz şeyde iOSden çok fazla “esinlendiği” için dava yemiş bir işletim sistemi. Android'i bugünlere getirende iOS'in bu vizyonu. İki saat tarihçe anlatamam şimdi. Ya bir de madem Nokia'lar daha akıllıydı herkes niye iPhone kullanmak için yanıp tutuştu. Niye kimse nokiaların yüzüne bakmadı zaman geçtikçe. iPhone daha akıllıydı ama bunu sınırlandırıyordu. Çünkü son kullanıcıya adam gibi bir deneyim sunmak istiyordu. Her uygulama için değişen ayrı arayüzü ile kullanım kolaylığında hiç karşılaştırmayalım bile ikisini. Ama yok tabii değil mi Nokia da Bluetooth transfer var abi daha esnek daha akıllı.
Esnekliğin akıllık kıstası olması muhabbeti de nerede çıktı acaba. iOS'e güvenlidir algısının nasıl oluştuğunu hala anlamamışsın.
Eş zamanlama zor bir işlem değildir. Telefonu PC'ye bağlamanız yeterlidir. Aparatı da kutudan çıkıyordu. Yine insanları yanlış bilgilendirmişsin harika.
Ayrıca Apple'ın buna bilerek izin vermediğini de Jailbreak yapınca anlarsın. Jailbreak'le yok dediğin her şey neredeyse getirilebiliyor çünkü.
Ayrıca dokunmatiği 2007 de akıllılık kıstası alırım. Bada OS deyip durmana gerek yok zira kendisi 2010 da çıktı ve o zaman bu zaten standartlaşmıştı. iOS ise kimse yokken çıktı.
Bu da benim son yazdığım cevaptı. Seninle daha fazla uğraşmak istemiyorum cidden. Nokia E62 ile başarılar sana.
Göz ardı et butonunu kullanmanın zamanı gelmiş cidden.
Her uygulamaya ayrı dokunmatik arayüz, tek tuşla film kütüphanesine erişim ve geniş ekranda izleme, istediğin zaman kaybolan klavye, aşırı hızlı çalışan bir kamera sistemi ama iPhone daha akıllı değil. Nokia daha akıllı çünkü Bluetooth dosya aktarımına izin veriyormuş

.
Anlamadığın nokta şu. iPhone bunları yapamayacak bir telefon değil. Apple bilerek kısıtlıyor.
Tam destekli masaüstü HTML web tarayıcısı, pinch to Zoom ile aşırı hızlı çalışan arayüzler, haritalar uygulamasının devrimsel dokunmatik kontrolleri. Bunlar hala kullanılan teknolojiler. Ben Bluetooth ile dosya aktaran birilerini görmüyorum. Nokia E62 daha Wi-Fi'a bağlanmaktan aciz bir telefondu. Ben sonrasında çıkmış Nokia N97 de kullandım bu arada. Dokunmatikti sözde de. Hep tuşları kullanırdım dokunmatiği doğru düzgün çalışmazdı.
ivme ölçer teknolojisi ile telefonu yatay konuma getirince tam ekrana geçme özelliği. Görsel sesli mesaj. İstediğimiz şeyi seçebildiğimiz. Masaüstü sınıfı işletim sistemi. Daha sayarım da. Bu kadarı yeter.