Doğru. Zaten Apple'ın böyle bir şeye ihtiyacı var mı kullanıcıları yeni modele geçirtmeleri için? Elbette yok.

Şunu detaylıca okuyun, kapsamlı ve detaylı bir test yapılmıştı zamanında bu konu ile alakalı. Aynı şeyi Android tarafı da yapıyor, herkes yapıyor kısacası.

Bu daha da fena, arkaplanda mining için çalışan bir virüs. Metodolojisi linkte detaylıca anlatıldı, göz atın. Buradan konu ile olan bağlantısını anlamışsınızdır diye düşünüyorum. Mining SoC'ye ne yapar? Cevap belli.

Apple için batarya ile alakalı söylediğiniz şey büyük ölçüde doğru, bunu zaten IOS 10 yayınlanıp patchlenmeye başladıktan sonraki güncelleme notlarından bir tanesinde yazmışlardı:

Eki Görüntüle 56846

Gittim üşenmedim ekran görüntüsü aldım. Doğru yani. Haklılar mı? Yani, illaki. Eski cihazlar için SoC'yi sürekli zorlayıp throttle yaptıracak ve bozulmasına sebebiyet verecek virüsler için de birnevi koruma sağlamış oluyor bu limitasyonlar. Aynısını Android tarafı da yapıyor, hepsinin yöntemi farklı elbette. Canlı örnek:

Kuzenimin iPhone 11'i. "Telefon kasıyor" diye söyleniyordu mesela ama batarya sağlığı da paralel olarak düşük durumdaydı. Güncelleme ile bu konu çok yüksek ihtimalle onun telefonuna da uygulandı batarya sağlığının düşüklüğünden ötürü.

Telefonu kullanılamayacak kadar kötü yapmıyor ama deneyimi olumsuz etkiliyor biraz. Peki hangisinin fırsat maaliyeti daha büyük? SoC'yi tam kapasitede kullanıp daha hızlı bir deneyim elde etmek isterken bataryanın zayıflığından ötürü yeterli voltajı sağlayamamasının getirdiği beklenmedik kapanmalar mı? Yoksa daha düşük performans ile neredeyse sıfır kapanma yaşayarak öyle böyle bir şekilde kullanmaya devam etmek mi? Bence ilkinin maaliyeti daha ağır.

Sen bir suç işleyip ''yapmadım'' desen sana ''Aa tamam o zaman, yapmamış. İnanma meselesi'' mi diyecekler? Yapmadık deyip ortaya 2-3 saçma sapan kelime dökmek bunun kanıtı olmuyor. O kasıtlı yavaşlatmaktır vb. doğru. Zaten sırf güncelleme ağır diye kasıtlı cihazı yavaşlatmak daha da düşük performansa neden olmaz mı? Akıl var mantık var. Bu nasıl bir cümle :D iOS 16'dan sonra ne adamakıllı bir değişiklik, ne de bir performans artışı oldu. Android'de yıllar önce olan şeyleri tanıtmaya devam ediyorlar. Adamlar ikonları topluca ana ekranda taşımayı yeni özellik olarak gösterdi ya 🤣

Ortaya 2-3 kelimeden fazlasını döktü yukarıdaki arkadaş. Hala anlamıyorsan bir sıkıntı var. 😉

Ortaya 2-3 kelimeden fazlasını döktü yukarıdaki arkadaş. Hala anlamıyorsan bir sıkıntı var. 😉
Kullanıcı için önemli olan bunun maliyeti mi? Maliyet işini zaten üretici karşılıyor. Ayrıca siz bu iddiaları tamamen reddediyordunuz. Kendi alıntılayıp bana attığınız mesajda kendi saçmalıklarınızı tamamen yalanlayan bir kanıt var :D

Kullanıcı için önemli olan bunun maliyeti mi? Maliyet işini zaten üretici karşılıyor. Ayrıca siz bu iddiaları tamamen reddediyordunuz. Kendi alıntılayıp bana attığınız mesajda kendi saçmalıklarınızı tamamen yalanlayan bir kanıt var :D
Ben bunu hiçbir zaman reddetmedim. Pil sağlığı düşünce performansın da telefonun istenmeyen kapanmalarını engellemek için aynı oranda etkilendiğini Apple bile söylüyorken ben nasıl reddedebilirim? Maliyet kelimesini yanlış anlamışsın. Orada arkadaş her iki durumu teraziye koyup hangisi kullanıcının yararına ya da zararına tarzında bir kar/zarar analizi yapmış aslında.

Telefonun istenmeyen kapanmalarının yaşanması, bir miktar performans düşüşü yaşamaktan daha kötü bir durum. Bu da Apple'ın pil sağlığı/performans dengelemesi politikasını haklı çıkarıyor.

Android'de yıllar önce olan şeyleri tanıtmaya devam ediyorlar.
Apple her zaman Android'de yıllardır olan özellikleri tanıtmıştır zaten. Öncelikle sunum becerisi sayesinde bunun çok iyi reklamını yapmayı başarmıştır her seferinde. Aynı zamanda Android'de olan özellikler Apple tarafında tanıtıldığında her zaman en iyi, en şık, en stabil haliyle iPhone'larda yer almıştır. Android gibi çorba yapmıyoruz biz özellikleri, her şey kararında ve olması gereken zamanda gerçekleşiyor.

Hem sen değil misin iPhone kullanan ve bir sonraki telefonunun da iPhone olacağını çok net bir şekilde bu forumda beyan eden? Madem Android daha çok özelliğe sahip, geçsene bakalım bir Android telefona. Geçemezsin çünkü iPhone'dan vazgeçemezsin artık.

Son düzenleme:
Hem sen değil misin iPhone kullanan ve bir sonraki telefonunun da iPhone olacağını çok net bir şekilde bu forumda beyan eden? Madem Android daha çok özelliğe sahip, geçsene bakalım bir Android telefona. Geçemezsin çünkü iPhone'dan vazgeçemezsin artık.
Vazgeçemeyeceğimden değil, çok kolay vazgeçebilirim. Kullandığım cihazı da istediğim kadar deneyimlediğim için yerden yere vurabilirim. Bana vuramazsın diye bir sözleşme sunulmadı :D Varsa öyle bir sözleşme, gösterin bakalım. Geçerli sebebim vardır veya yoktur, sizi ilgilendirmez. iOS 17'den bahsediyorduk ki cihaz elime ilk geldiğinde sıfırladığım için iOS 16'da bir süre kullandım. Ciddiyim çok daha stabil ve kullanımı rahattı ama gelen güncellemenin özelliklerinden faydalanmak istiyordum. Geçmem yine sizi ilgilendirmiyor :D Sebebini soracaksanız önceden belirteyim.

Vazgeçemeyeceğimden değil, çok kolay vazgeçebilirim. Kullandığım cihazı da istediğim kadar deneyimlediğim için yerden yere vurabilirim. Bana vuramazsın diye bir sözleşme sunulmadı :D Varsa öyle bir sözleşme, gösterin bakalım. Geçerli sebebim vardır veya yoktur, sizi ilgilendirmez. iOS 17'den bahsediyorduk ki cihaz elime ilk geldiğinde sıfırladığım için iOS 16'da bir süre kullandım. Ciddiyim çok daha stabil ve kullanımı rahattı ama gelen güncellemenin özelliklerinden faydalanmak istiyordum. Geçmem yine sizi ilgilendirmiyor :D Sebebini soracaksanız önceden belirteyim.
iOS 17 gelmiş geçmiş en iyi iOS sürümü bence. Özelleştirme ve stabilite açısından son derece iyi. Keşke diyorum ikon mikon karıştırmasaydı Apple 18 ile. Kendi karakteristik özelliğini bozdu bence 18 güncellemesini böyle yaparak. Bu arada kötü denilen işletim sistemi sürümü bile %77 oranla kullanılıyor ki bunu hiçbir markada göremezsin. Zaten 17'nin yeterince iyi olduğunu Apple da biliyor ki birazcık makyaj ve yapay zeka dışında pek bir şey gelmedi aslında 18 ile. Çekirdeğini korudu yani. iPhone XR gibi bir telefona bile 18 güncellemesini veriyor ki bu müthiş bir şey.

Öngörüm, iOS 18 güncellemesi 17'den daha az bile kullanılacak ama bu devrimsel bir güncelleme olduğu gerçeğini değiştirmez.

@Elma ısıran yavaslatma konusunu daha once de tartistik seninle, ikimiz de ikna olmayacagiz bunu sen de biliyorsun. Daha fazla soze gerek yok.

iOS 17'de sordugum sey hatalar ve stabilizasyondu, ki onu da gayet stabil demissin.

Ha ayrica iOS 18'in XR'a bile verilmesi gercekten guzel olayken yapay zekanin sadece 15 Pro'ya verilmesi guzel cakallik.

Ben değil sen ikna olmuyorsun. Sunmadığımız haber, veri kalmadı. En son sağolsun bugün yukarıdaki mesajlarda arkadaş son derece net açıkladı. Hala tek amacınız manipülasyon. iOS güncellemeleriyle yavaşlatma hiçbir zaman gerçek olmadı.

iOS 17 hata dolu diyorsunuz da bunu daha önce de sormuştum ne hata var bi söyleyin diye, kimse cevap verememişti. Her işletim sistemi sürümünde ufak tefek hatalar olur. Bunlar sonuçta koddan ibaret sistemler. İnsan yapımı. Android’in son sürümü ne bilmiyorum ama Google’da aratsam bir sürü hatasını yazarım sana. Önemli olan kullanım deneyimine ne kadar etkisi olduğu ki öyle bir durum yok. Gayet düzgün çalışıyor. %77 gibi müthiş bir oranla da kullanılmaya devam ediliyor.

Hata dolu demedim, gercekten stabil olan son surum 15 idi dedim. 16'dan sonra bozdu dedim.
Her işletim sistemi sürümünde ufak tefek hatalar olur. Bunlar sonuçta koddan ibaret sistemler.
Elbette, benim size durust olun dedigim sey iOS 17 ile ilgiliydi. Bakin, gercekten stabil sekilde hissedilen son surum 15. Sonrasinda daha cok hata cikti. Kullanilamaz halde demiyorum, 15 ve eskiye gore(birkac istisna surum disinda) daha cok hata var dedim.

Hata dolu demedim, gercekten stabil olan son surum 15 idi dedim. 16'dan sonra bozdu dedim.

Elbette, benim size durust olun dedigim sey iOS 17 ile ilgiliydi. Bakin, gercekten stabil sekilde hissedilen son surum 15. Sonrasinda daha cok hata cikti. Kullanilamaz halde demiyorum, 15 ve eskiye gore(birkac istisna surum disinda) daha cok hata var dedim.
“Şu hata kullanımımı etkiliyor, şöyle yaptığımda böyle olması canımı sıkıyor” diyebileceğim hiçbir şey söz konusu değil. Hiç bug yaşadım mı diye düşünüyorum vallahi aklıma gelmiyor. Arada sırada klavye sesi azalıp artıyor kafasına göre. O var bak hata olarak. 😂 O da ne kadar önemli bilemedim.

17, iyi.

iOS güncellemeleriyle planlı yavaşlatma gerçek değil, hiçbir zaman olmadı. Bunu bu forumda defalarca tartıştık ve kanıtlar gösterildi. Yavaşlama pil sağlığı ile alakalı bir durum.
Apple itiraf etti zamanında bunu. Hiç utanmıyor da Apple. CPU'ya sürekli dur komutu yolluyordu.

Son düzenleyen: Moderatör: