Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Rahatlık ve her açıdan kullanım YT Music, güzel yapay zeka ile dinlediğin türlere göre duymadığın müzik keşfi, akıcı arayüz ve arkadaşlarla ortak kullanım için Spotify, olabilecek en iyi ses kalitesini almak için ve yine akıcı bir arayüz için ise Apple Music. Deezer fikrim yok.
YouTube özellikle ses kalitesi bakımından birçok platformun önünde. Spotify ise Jam gibi birçok erişilebilir özelliği ile kendini bağımlı hale getiriyor. Wrapped vs. gibi birçok etkinlik ile kullanıcıyı sıkı sıkı bağlıyor platforma.
Bunun yanında YouTube Music'in benzer şarkı önerme konusunda eline su dökmek mümkün değil. Örneğin: Spotify, Sansar dinletirken bir anda Killoki açabiliyor. Ancak Google, kullanıcı deneyimlerini YouTube aracılığıyla çok iyi topladığı için bu durumu YT Music'te yaşamak pek mümkün olmuyor.
Ben belirli bir süre YouTube Premium avantajı ile YouTube Music kullandım fakat Spotify'a nedensiz bir şekilde geri dönmek istedim. (YouTube Premium ve YT Music beraberinde gelip daha avantajlı olmasına rağmen) Psikolojik olabilir belki, Spotify daha özel hissettiriyor.
İyi bir kulaklıkla denediğimde ve Spotify ile Apple Music arasında ki ses kalitesi farkını dinlediğim de Spotify'ı bıraktım direkt. Şu an YouTube Music kullanıyorum daha pratik olduğu için. Önerim YouTube Music olur. Hem premium ile birlikte geliyor hem de ses kalitesi Apple Music'e yakın. Üstüne bir de kütuphanesi çok geniş.
Ses kalitesi bakımından;
Apple Music: 16-bit/44.1 kHz'den 24-bit/192 kHz'ye kadar
Deezer: 16-bit/44.1 kHz
Spotify: 320 Kbps
YouTube Music: 256 Kbps
Kullanış Bakımından ve Platformlar Arası Uyumluluk Bakımından
Spotify>Apple Music>Youtube Music>Deezer
Şarkı Önerisi ve Genel Kullanıcı Arayüzü
Spotify>Apple Music=Youtube Music=Deezer
Kaliteli Kulaklığın Varsa Eğer
Apple Music=Deezer>Spotify>Youtube Music
Aradığın Her Şarkıyı Bulmak İstiyorsan
YouTube Music>Apple Music>Spotify=Deezer
Şahsi Görüşüm;
Eğer Apple cihazları kullanıyorsan Apple Music, eğer android ve diğer cihazları kullanıyorsan ve ses kalitesi önemliyse Deezer, ses kalitesi önemli değil dersen hangisi kolayına gelirse Youtube Music veya Spotify.