Makaleler
5
Apple-TV-Amazon-Prime-Video-Uzerinden-Ek-Abonelik-Hizmeti-Olarak.jpg

Apple TV+, geniş bir izleyici kitlesine sahip olmasına rağmen Android uygulamasının eksikliği, platformun potansiyelini sınırlıyordu. Ancak Apple TV+’un Prime Video üzerinden erişilebilir hale gelmesi, bu durumu değiştirecek gibi görünüyor. Artık milyonlarca Android kullanıcısı, platforma kolay erişim sağlayabilecek ve bu da daha entegre bir kullanıcı deneyimi sunacak. Google’ın iOS uygulamaları için yaptığı erişim iyileştirmeleri de bu…

Devamını Oku: Apple TV+, Android Cihazlarda Prime Video Üzerinden Erişilebilir Hale Geliyor
Kaynak: Techolay

Buna benzer başka bir örnek gördünüz mü? Hayır, görmediniz. Apple ile işbirliği yapmadan büyüyemeyeceğinin farkında diğer markalar da artık.

Buna benzer başka bir örnek gördünüz mü? Hayır, görmediniz. Apple ile işbirliği yapmadan büyüyemeyeceğinin farkında diğer markalar da artık.
Vardı. EA, oyunlarının içerisinde bulunduğu ücretli abonelik servisini kendi platformu EA App/Origin'in yanı sıra hem Steam'dan hem de Xbox'dan abone olunmasına ve bu platformlar içerisinden oynanabilmesini sağlıyor. Asıl diğer taraftan bakmak lazım. Apple artık, OpenAI, Google, Qualcomm, Samsung, TSMC ve NVIDIA gibi devlerle anlaşmadan daha fazla ilerleyemeyeceğinin farkında artık. Global ekonomide herkesin mutlaka birileriyle çalışması gerekiyor.

Apple artık, OpenAI, Google, Qualcomm, Samsung, TSMC ve NVIDIA gibi devlerle anlaşmadan daha fazla ilerleyemeyeceğinin farkında artık
Tam tersi. Apple bugüne kadar bu markalarla işbirliği yaptı çünkü kendi üretimleri yoktu söz konusu ürünlerde. Bu markalar Apple markasını geri çekmekte ve gelişimini kısıtlamaktadır. Apple kendi modemini ve ekranını üretmek için çalışmalarını hızlandırmıştır ve bu markaların üretimlerinden en kısa sürede kurtulacaktır.

Bu markalar Apple markasını geri çekmekte ve gelişimini kısıtlamaktadır.
Apple zaten yapamadığı için geri kalıyor. Sebep Apple, sonuç Apple. Daha iyisi zaten başkasında var.
Apple kendi modemini ve ekranını üretmek için çalışmalarını hızlandırmıştır ve bu markaların üretimlerinden en kısa sürede kurtulacaktır.
Modem konusu mayın tarlası gibi alan. Qualcomm ve Huawei haricinde bu alanda rahat yürüyebilecek firma yok. Qualcomm'dan daha yıllar boyu modem, Samsung'dan ekran, TSMC'den herkes gibi işlemci, NVIDIA'dan AI donanımı, OpenAI ve Google'dan BT ve AI hizmeti almaya edecek.

Apple zaten yapamadığı için geri kalıyor.
Sence dünyanın en değerli şirketinin “yapamaması” gibi bir şey olabilir mi? Mantıklı mı bu? İstese yaptırdığı her markanın mühendislerini satın alıp yine kendi yaptırır geçer. Olay o değil. Sırf beni kızdırmak için öyle laflar etmene gerek yok yani.

Ayrıca başka markalarla işbirliği yapmak aşağılık bir durum değil ancak politika olarak Apple her materyalini kendisi üretmek istiyor ve bunun için çalışıyor. İleride tam üretim kapasitesine sahip bir Apple göreceğiz muhakkak.

Sence dünyanın en değerli şirketinin “yapamaması” gibi bir şey olabilir mi? Mantıklı mı bu? İstese yaptırdığı her markanın mühendislerini satın alıp yine kendi yaptırır geçer. Olay o değil. Sırf beni kızdırmak için öyle laflar etmene gerek yok yani.

Ayrıca başka markalarla işbirliği yapmak aşağılık bir durum değil ancak politika olarak Apple her materyalini kendisi üretmek istiyor ve bunun için çalışıyor. İleride tam üretim kapasitesine sahip bir Apple göreceğiz muhakkak.
Evet olabilir, yapamıyor işte. Intel'in modem alanını dünyanın parasını basıp aldılar yapamıyorlar, gelip de bana "daha iyi bir şey geliştiriyorlar" falan diye anlatma çünkü tüm basın yapamadıklarını biliyor kaç yıl oldu. Gidip Qualcomm'la sözleşmelerini uzattılar.

Başka bir firmayla işbirliği yapmak da zaten hiçbir zaman aşağılık olmadı ki, sen gidip yazmışsın başta Apple'la işbirliği yapmadan kimse büyüyemeyecek diye aşağılamışsın.

Bazı firmalar bazı firmalara muhtaç abi, bu kadar basit. Apple yapay zeka da yapamadı mesela, yaptıkları özellikler zaten her telefonda bulunan yapay zeka özellikleri yani. Gittiler OpenAI'le anlaştılar. Oysa herkes bekliyordu ki Apple kendi müthiş yapay zekasını yapacak vs. vs.

Evet olabilir, yapamıyor işte. Intel'in modem alanını dünyanın parasını basıp aldılar yapamıyorlar, gelip de bana "daha iyi bir şey geliştiriyorlar" falan diye anlatma çünkü tüm basın yapamadıklarını biliyor kaç yıl oldu. Gidip Qualcomm'la sözleşmelerini uzattılar.

Başka bir firmayla işbirliği yapmak da zaten hiçbir zaman aşağılık olmadı ki, sen gidip yazmışsın başta Apple'la işbirliği yapmadan kimse büyüyemeyecek diye aşağılamışsın.

Bazı firmalar bazı firmalara muhtaç abi, bu kadar basit. Apple yapay zeka da yapamadı mesela, yaptıkları özellikler zaten her telefonda bulunan yapay zeka özellikleri yani. Gittiler OpenAI'le anlaştılar. Oysa herkes bekliyordu ki Apple kendi müthiş yapay zekasını yapacak vs. vs.
Modem daha doğrusu iletişim teknolojileri çok büyük istisna. Frekanslar ve iletişim teknolojileri üzerinde ciddi anlamda patent içeriyor ve bu alanlarda sıfırdan ilerleyip gelişmek çok zor. İletişim frekansları devletlerin çok sıkı kontrolü altında. Telefonda Qualcomm, altyapıda Huawei, Nokia ve Ericsson gibi devler başı çekiyor.

Apple yapay zeka da yapamadı mesela, yaptıkları özellikler zaten her telefonda bulunan yapay zeka özellikleri yani.
Apple’ın yapay zekasını sadece emoji oluşturmaktan ibaret sanan teknoloji cahili beyanı. Konuyu ne güzel saptırıyorsunuz. Apple TV+ içerikleriyle ilgili yorum yaptım. Kustunuz buraya.