Apple'ın kendi Xcode ve SDK'larını farklı işletim sistemlerine açmasını beklemek biraz hayal gibi olacaktır maalesef, ne kadar geliştirme ortamlarında bütün işletim sistemlerini kullanmak mümkünde olsa Apple'a yazılım yazmak istediğimiz zaman kendi izin verdikleri donanımlarına ve işletim sistemlerine maalesef mecburuz. MacOS'in bu yeni sürümde Apple'ın Launchpad'i kaldırarak ne hedeflediğini şahsen çok merak ediyorum uzun süreli bir Mac kullanıcısı olarak şuanki MacOS 15 Sequoia sürümüyle direnebildiğim kadar direneceğim gibi görünüyor şahsen cihaz üzerinde belki de en çok kullanmış olduğum kullanıcı arayüzünün kaldırılıp yerine iOS app library gibi salak saçma bir arayüz getirilmesi çok anlamsız olmuş gibi görünüyor. Keza Intel işlemcili Mac'lere sağlanan son sürüm olmakla beraber baktığımızda Intel işlemcili de resmi destek alan birçok cihazı güncelleme desteğinden şuan çıkarmış gibi görünüyorlar (2018 Mac mini, 2018 MacBook Pro'lar, iMac Pro, 2020'nin Intel Air'i yani, aynı sene çıkan M1'in halen devam ettiğini de hatırlatırım aynı sene içerisinde aynı fiyata sattıkları iki cihaz için böylesi bir çifte standarda gerek var mıydı etikliği sorgulanabilir). Hackintosh biter mi bu biraz düşündürecektir çünkü hem (3. partilerin destekleri daha uzun süreceği kesin) Xcode, FinalCut vs gibi yazılımlar en güncel MacOS olmayı bıraktıktan 1-2 yıl daha güncelleme almaya devam ediyor olacaklar uygun yollu Apple ekosistemine girmek isteyenler için bir süre daha seçenek olmaya devam edecektir hemde Snow Leopard'ın kimi beta sürümlerini de PowerPC Mac donanımlarında bir şekilde çalıştığını gördük belki bir ihtimal (çok düşük) bir süre daha x86 donanımı üzerinde çalıştırılmaya çalışılmaya devam edilebilir ancak yolun sonu göründüğü kesin.