em1rr

Uzman
Herkese selamlar. Şu anda aktif olarak kullandığım bir akıllı saat yok. Bir süredir Apple Watch almayı planlıyorum.

Normalde Series 11 alacaktım ancak Apple’ın yeni Surprise and Shine etkinliği nedeniyle Series 12’yi beklemeye karar verdim. Sonuçta almışken en yeni modeli almak istiyorum. Eğer Series 12 beklediğim gibi olmazsa, stoklarını eritmek isteyen mağazalardan daha uygun fiyata Series 11 almayı düşünüyordum.

Series 12 çıktı ve şu anda 28 bin TL olan 42 mm alüminyum modelini almayı planlıyorum. Fakat kafamı karıştıran başka bir seçenek daha ortaya çıktı.

Halihazırda iPhone, MacBook ve iPad kullanıyorum. Apple Watch ile birlikte ekosisteme bir de AirPods 5 eklemek mantıklı olabilir diye düşünmeye başladım. Bu yüzden iki seçenek arasında kaldım:

1. Apple Watch Series 12
2. Apple Watch Series 11 + AirPods 5

Spor konusunda çok profesyonel ve yoğun bir tempom yok. Daha çok yürüyüş ve koşu yapıyorum. Bunun dışında Apple Watch'u özellikle nabız takibi ve genel sağlık takibi için kullanmak istiyorum. Son dönemde genç yaşlarda kalp krizlerinin artması nedeniyle bu özelliklere biraz daha önem vermeye başladım. Series 12'nin yeni sağlık sensörleri de bu açıdan ilgimi çekiyor.

Ama diğer yandan, çok yoğun spor yapmadığım için Series 12'nin sunduğu yeniliklerin benim kullanımımda gerçekten gerekli olup olmadığından emin değilim. Series 11 alıp üzerine AirPods 5 eklemek, hem daha geniş bir Apple ekosistemi kurmak hem de günlük kullanım açısından daha mantıklı olabilir gibi geliyor.

Sizce kullanım senaryom için hangi kombinasyon daha mantıklı?

Not: Günlük hayatımda kullandığım kulaklık JBL Tune 520 BT ve memnunum.

Son düzenleyen: Moderatör: