O sırada benim şarjı bir ay giden Haylou saat. 😅

@1589 Hocam saati yurtdışından almayı düşünüyorum bir süre sonra. Sizce yurtdışından daha mı mantıklı olur?
Hocam yurt dışı fiyatları bilmiyorum. Ben olsam almışken yurt dışından anca paslanmaz Çelik olan modeli alırdım. 17K’lık fiyat için değer mi pek bilemedim.

Bu arada finlandiyalı bir arkadaşıma sordum oradaki fiyatları:

IMG_0877.webp

IMG_0879.webp

Hocam yurt dışı fiyatları bilmiyorum. Ben olsam almışken yurt dışından anca paslanmaz Çelik olan modeli alırdım. 17K’lık fiyat için değer mi pek bilemedim.

Bu arada finlandiyalı bir arkadaşıma sordum oradaki fiyatları:

Eki Görüntüle 35014

Eki Görüntüle 35015
Hemen hemen Türkiye fiyatı ile aynı fiyata geliyor hocam. Gün içinde akıllı saatin özelliklerini çok çok fazla kullanıyorum. Şu anda Xiaomi model bir saat kullanıyorum ve memnun değilim. Aktif olarak koşu yapıyorum, basketbol oynuyorum, fitness ile ilgileniyorum. Sürekli spor ve sağlık verilerini takip ediyorum. Sene sonuna doğru iPhone'a geçeceğim yanında ise bir Watch alma fikrim var hocam. Sizce gerçekten değer mi? Yoksa Amazfit gibi markalar mi daha mantıklı olur? Bir saate 14-15K vermek pek mantıklı gelmiyor bana.

Aynı sorun bende de oluyor bazen. Digital Crown’a iki kez basıp arkadaki uygulamaları kapatmayı unutmuyorsunuz değil mi?
Ben kapatsam bile olabiliyor, bir süre beklemek zorunda kalıyorum. Neden olduğunu çözebilmiş değilim, diğer WatchTube gibi uygulamalar ne durumda?

Onlarda sorun yok. Zaten bir uygulamayı kullanmayacağım zaman hep kapatıyorum ordan. Artık eve geri dönünce bir daha denerim.

Hemen hemen Türkiye fiyatı ile aynı fiyata geliyor hocam. Gün içinde akıllı saatin özelliklerini çok çok fazla kullanıyorum. Şu anda Xiaomi model bir saat kullanıyorum ve memnun değilim. Aktif olarak koşu yapıyorum, basketbol oynuyorum, fitness ile ilgileniyorum. Sürekli spor ve sağlık verilerini takip ediyorum. Sene sonuna doğru iPhone'a geçeceğim yanında ise bir Watch alma fikrim var hocam. Sizce gerçekten değer mi? Yoksa Amazfit gibi markalar mi daha mantıklı olur? Bir saate 14-15K vermek pek mantıklı gelmiyor bana.
Öncelikle söylemeliyim ki Amazfit ve Xiaomi gibi saatler de oldukça doğru ölçümler yapabiliyor. Örneğin ben daha önce Xiaomi mi band 6 kullandım. Bilekliğin uyku, aktivite, kalp ritmi ve diğer verileri oldukça iyiydi. 7-8 günlük giden şarjı da beni hiç üzmüyordu. Düşük bütçeli bir bileklik olmasına rağmen fiyatına göre çok iyi ölçümler yapabiliyordu. (Adım sayacı hariç)

Mağazada da Samsung Galaxy Watch’ları inceledim. Oldukça iyiydi fiziksel Google ve YouTube olması. Ancak kola takıldığında pek rahat bulmadım ve görüntüsü hoşuma gitmedi. Samsung watch’ların fiyatı da 6-8K civarında bu arada.
Not: Samsung’un ölçümleri Xiaomi gibi modellere göre kötü.

Sonra birde Huawei Watch GT 3 Pro gibi modelleri inceledim. Görünüş olarak çok kaliteli bir görünümü vardı (onu mu alsaydım dedirtiyor bazen) ancak Huawei Health uygulamasından nefret ediyorum eski bir Huawei kullanıcısı olarak. Ayrıca saat çok büyük olduğu için ince bileğimde kötü dururdu. Pil konusunda ise Huawei çok iddialı süreler sunuyor. Apple Watch bu konuda geride kalmış. Ölçüm konusunda da Samsung’a göre daha doğru ölçümler yapıyor ve adım sayacı Xiaomi’den daha iyi.

Şahsi fikrim eğer arada kalacaksanız Huawei Watch GT3 Pro ve Apple Watch Series 9 arasında seçim yapın. Açıkçası Huawei GT3 Pro Apple Watch Series 9 Alüminyum’a göre çok daha iyi bir malzeme sunuyor. Dediğim gibi uygulamasından nefret ediyorum ve siz bir sporcuysanız uygulaması sıkıntı yaratır.

Düşük bütçeli ürünlere gerek yok, Huawei GT3 Pro veya Apple Watch Series 9 Alüminyum alırdım ki ben öyle yaptım. Ama dediğim gibi pil süresi konusunda Huawei aşırı iddialı ve çok daha kaliteli bir kasa sunuyor. Kaba olması yüzünden vazgeçtim yoksa kalın bir bileğiniz varsa tam bir iş adamı saati 😄