1589

Üstün
Makaleler
2
Merhabalar, yeni konumla karşınızdayım.
Bugün bir süredir kullandığım Apple Watch Series 9 41 mm alüminyum hakkında konuşmak istedim. Düşüncelerimi aktaracağım, umarım konumu beğenirsiniz.

Kutu içeriği

Kutu içeriğinden başlayalım.

Kutumuzun içinden örgülü yapılmış manyetik bir şarj kablosu, Apple Watch'ımız ve Spor loop kordonumuz çıkıyor.

Burada benim sevmediğim nokta, Apple güya çevreye aşırı derecede önem verdiği için kutuyu kocaman yapmış 😃 Gereğinden fazla karton harcayarak adamlar diğer firmalara karton bırakmıyor, böylece diğer firmalar boşa harcayamıyor. Süper mantık!

Neyse, diğer bölüme geçelim.

Genel bakış

Gelelim genel bir bakışa. Bakalım bu Apple Watch'cığımızın hünerleri neymiş?

Bendeki saat siyah olan, Spor Loop kayışlı alüminyum kasalı 41 Mm'lik model. Arada bir keşke 45 mm alsaydım dedirtiyor. Özellikle bir 3. Taraf uygulamayla Google üzerinde gezerken, Watchtube üzerinde video izlerken ve küçük olduğu için yazıları okumakta sorun çekince bunu diyorum. Ancak 41 mm olmasının avantajı; daha hafif, bir yere çarpması vb. daha zor, ayrıca Xiaomi'nin son çıkardığı akıllı bileklik modelleri gibi küçük ve daha kompakt. Üstelik benim gibi ince bileğe sahip olan kişiler için (genetik, zayıflıktan değil 😡) daha iyi. Yine de 41 mm alıp pişman olabilirsiniz.

Şöyle fotoğraflarını aşağıya bırakayım:

IMG_0861.webp

IMG_0862.webp

IMG_0863.webp

IMG_0868.webp

Resimlere bir son verme vakti geldi.

Saatimizin ekranı;
  • LTPO OLED
  • Ion-X ön cam (bendeki model)
  • 2000 nit parlaklık
Sunuyor.

Ayrıca donanıma gelecek olursam;
  • 64 Bit çift çekirdekli işlemciye sahip S9 SiP
  • 4 çekirdekli Apple Neural Engine
  • 64 GB kapasite
  • 64 Bit çift çekirdekli işlemciye sahip S9 SiP
(Apple'ın kendi sitesinden alındı)

64 GB'lik kapasitesi olması harika. Birçok uygulamayı ayrı olarak yükleyebiliyoruz.

Sensörlere gelecek olursam; Kanda oksijen sensörü, Kalp atış hızı sensörü, Sıcaklık algılama sensörü ve Ortam ışığı sensörü bulunuyor. Ayrıca EKG değerlerini ölçebiliyor.

Bu arada küçük bir detay, eğer sert bir şekilde düşerseniz veya bir araba kazası olursa saat bunu algılayıp acil servisi arıyor.

İnternet üzerinde 50 m suya dayanıklılık deniyor ancak bunun metre mi, yoksa belirli bir derece mi olduğunu anlayamadım.

Saatte ayrıca Bluetooth 5.3 olduğu için çok daha uzun mesafeli ve hızlı bir bağlantı sağlayabiliyoruz.

Normal kullanımda 18 saat, güç tasarrufu modunda 36 saat kullanabiliyormuş ki kullandığım üzere bu doğru. Pil konusunda beni memnun etti ancak rakipleri çok daha uzun ekran süresi sunuyor, bu yüzden Apple Watch Series 9'un 17K'lık fiyatına göre işi zor.
Saatte hızlı şarj var ve 2 saatte şarj oluyor. Şarj aletinin de manyetik olup altına yapışması güzel, mıknatısı iyi ve güzel tutuyor. Kablonun da örgü olması süper çünkü örgü olmayan Apple kabloları çok çabuk kopuyor (telefonumun kablosundan biliyorum) Normal Apple şarj kablolarını sevmiyorum.

Saat üzerindeki Digital Crown beni çok memnun etti. O döndürürkenki his ve üstüne basarkenki his gerçekten kaliteli hissettiriyor. Malzeme kalitesi konusunda da on numara verebilirim. (Para olaydı da çelik alaydık 😃)

Kayışa geldiğimde ise Spor Loop'un malzeme kalitesini ve rahatlığını çok sevdim. Silikon olan kordon daha iyi olabilirdi belki rahatlık açısından. Ancak silikon kordonun o delikleri bir süre sonra genişlemeye başlıyor ve tutmuyor. Bir de spor Loop'un takma şekli çok daha hoşuma gitti.

Aktivite konusunda çok beğendim, bir sürü şey var ve kesinlikle işime yarayacak.

IMG_0875.webp

Ayrıca o günki verileri tek bakışta görebilmek de güzel bir özellik.

IMG_0876.webp

Saatin fiziksel olarak üzerinde Safari veya herhangi bir tarayıcı bulunmuyor. Bunun için kullandığım birkaç uygulama göstereceğim sonlara doğru.

Watch Uygulaması
Saatin uygulaması oldukça hoşuma gitti çok beğendim. Arayüz olarak daha önce kullandığım Xiaomi Mi Band 6 ve 4'ün uygulamasına göre çok daha iyi.

IMG_0869.webp

IMG_0870.webp

Özellikle saat kadranlarını donuna karar düzenleyip değiştirebilmek harika. Çok hoşuma gitti ve beğendim.

Saatin ayarlarını da saatim kısmından yapabiliyoruz.

Saat için uygulama önerilerim

Bu saatte fiziksel olarak YouTube, Safari gibi uygulamalar olmadığı için üçüncü taraf uygulamalar kullanıyorum.

YouTube videoları izleyebilmek için WatchTube:

IMG_0871.webp

Google kullanabilmek için UBrowser ve Parrity:
UBrowser

IMG_0872.webp

Parrity

IMG_0873.webp

WhatsApp kullanabilmek için WatchsApp:

IMG_0874.webp

Sonuç

Sonuç olarak bu saatin 17K fiyatına değeceğini merak ediyorsunuz değil mi? Bunu aslında tam olarak söyleyemem çünkü kişinin ihtiyacına bağlı. Benim için saatten arama yapmak, bildirimleri kontrol etmek, bazı uygulamalara rahatça girebilmek, telefon yanımda değilken üzerinden küçük oyunlar oynayabilmek, aktivite sayaçları, saat, uyku ölçümü, hava durumunu kontrol edebilmek ve en önemlisi bunların hepsini cebimden telefonu çıkaramadan yapabilmek.

Benim için 17K'yı hak edebilecek bir saat oldu. Ancak Huawei tarafındaki saatler çok daha başarılı pil ömrü sunuyorken ve Galaxy Watch'lar fiziksel olarak YouTube ve Google bulunduruyorken Apple Watch bu konularda geride kalmış. Aslında duyduğuma göre küçük ekranlarda video izleyip mesajlaşmak zor olduğu için bunları getirmemişler. Ama üçüncü taraf uygulama yapımcıları sayesinde bu özellikleri edinip kullanabiliyoruz. Tabii ki hepsinin bir ücreti var Parrity haricinde. Ücretsiz şekilde kullanabiliyorsunuz ancak kısıtlı şekilde. Böyle olması çok kötü, bunun dışında oldukça iyi.

Bir sonraki konularda görüşmek üzere! (Bu konu 1 saatten fazla sürdü.)

Dosya Ekleri

• IMG_0855.webp
    IMG_0855.webp
    264,7 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG_0856.webp
    IMG_0856.webp
    368 KB · Görüntüleme: 103
Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Ahh ah! Şu saat 8-10 bin lira olsa net alırdım, ama bu fiyat çok yüksek bir saat için.

Hayırlı olsun.

SE modeline bakabilirsiniz istiyorsanız hocam.

Hocam hepsini okumadım eğer yazdıysanız da göremedim. Bu saatte kaza algılayıcı sistem var mı? Hani kaza olunca otomatik 112'ye haber veren sistemden.

Evet var. Onu yazmayı unutmuşum, eğer sert bir şekilde düşerseniz veya bir araba kazası olursa acil servisi arıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
SE modeline bakabilirsiniz istiyorsanız hocam.

Evet var. Onu yazmayı unutmuşum, eğer sert bir şekilde düşerseniz veya bir araba kazası olursa acil servisi arıyor.

Benim için AOD çok önemli olduğu için SE modeller pek hoşuma gitmedi. Mecbur 2. el 6-7 bakacağım.

Tüm ekosisteme sahibim ama Apple'ın en sevdiğim ürünleri giyilebilir olanları. Apple Watch, AirPods vs...

Geldi işte kral.

Hocam hepsini okumadım eğer yazdıysanız da göremedim. Bu saatte kaza algılayıcı sistem var mı? Hani kaza olunca otomatik 112'ye haber veren sistemden.
Evet, var. 112'yi aramıyor sanırım ama Acil Durum Kişisi olarak belirlediğin kişileri arıyor eğer kazadan sonra belli bir süre tepki vermezsen.