Çünkü biliyorum ki en iyi Samsung ile 3 yıl idare ederim
En iyi Samsung ile 3 sene idare etmek icin özellikle bir efor sarf etmek lazim. 7 sene güncelleme desteği, Snapdragon 8 Elite Gen 5...
Çünkü biliyorum ki en iyi Samsung ile 3 yıl idare ederim
Keşke her şey donanım olsa…En iyi Samsung ile 3 sene idare etmek icin özellikle bir efor sarf etmek lazim. 7 sene güncelleme desteği, Snapdragon 8 Elite Gen 5...
Donanımı koyuyor da 2-3 güncelleme sonra cihaz da ağırlaşıyor. Şu an herkese Snapdragon 700 serisi bile yeter ama yapılan işletim sistemleriyle pek bir anlamı kalmıyor.En iyi Samsung ile 3 sene idare etmek icin özellikle bir efor sarf etmek lazim. 7 sene güncelleme desteği, Snapdragon 8 Elite Gen 5...
Donanımı koyuyor da 2-3 güncelleme sonra cihaz da ağırlaşıyor. Şu an herkese Snapdragon 700 serisi bile yeter ama yapılan işletim sistemleriyle pek bir anlamı kalmıyor.
Yoksa milletin uğraş alanı belli: Basit oyunlar, internette surfing. Şu işler için bu kadar donanıma da ihtiyaç yok.
Samsung güncelleme konusunda bence çok ağır kalıyor; S24 Ultra kullanırken ben de One UI için haftalarca bekledim, S21 ve S22 kullanıcıları zaten hepten mağdur oldu. Üstelik 7 yıl güncelleme vereceğiz diyorlar ama S23’te olduğu gibi yeni gelen güncellemelerin tüm özelliklerini eski cihazlara vermiyorlar ve güncelleme geldiğinde cihazlar hantallaşıyor , ileride S24 ve diğerlerinin de başına bu gelecek. Kamera donanımı güzel ama ayar yapmak gerekiyor, sadece yüksek fiyatlı Samsung’lar iPhone’a yaklaşabiliyor; pil tarafında ise 17 Pro Max’ten daha iyi bir cihaz gerçekten görmedim.Kullandığınız cihaz ile bahsi geçen telefonu önüme koyun, yazilimi bos ver donanım üzerinde 1-0 yazsin yine Ultra'yi seçerim. Abartmanin anlamı yok, A serisi falan desen anlarım da 26U'dan bahsediyoruz. OneUI + 26U yazilim olarak SE'in gerisinde nasil kalsın Allah aşkına.
O sırada 2023'ten beri S23 FE'yi 120hz takir takir kullanan ben...
Hem de oyle saydığın gibi surfing, murfing degil. Fotoğraf çekiyorum, işliyorum, editliyorum, kameradan fotoğraf aktarıyorum, fotoğraf bile stackliyorum. Kronik olarak ısınma var, buna rağmen yavaşlamadı. Batarya ve ısınma şikayetlerim forumda var, bunlar bilinen kronikler fakat Apple cihazlarin üçte bir fiyatına satılan "budget" bir S serisi olmasına ragmen hala akıyor. Güncellemeleri duzenli yapiyorum. Bu cihaz böyleyse Ultra nasıldir hayal bile edemiyorum. Orta ya da giriş seviyesi bir cihazdan bahsetmiyoruz, eski Android'ler yok artik, 7 sene güncelleme veriliyorsa 7 seneyi de hakkıyla çıkartır. Apple daha klavye, kayar panel özelleştirmelerine destek vermiyor. Bu telefonda ben şu an Samsung'un özelleştirme uygulamalari ile her seyi özelleştirdim, ekran widget dolu, ellemedigim bir sey yok.
Bana diyorsunuz ki her sey donanım değil, peki o iOS yazilimi daha ses, kayar panel, klavye ozellestirmesi vermiyorken ben bu hapishane gibi sistemi kullansam ne keyif alacağım. Iste bu yüzden renkler ve zevkler diyoruz ama iddia ettiğiniz şeyler de asırlık yalan vallahi eskidigi falan yok yeni S serilerinin.
Counterpoint Research'ün verilerine göre küresel akıllı telefon pazarı yılın ikinci çeyreğinde satış adedi bakımından küçülürken gelirler yüzde 7 arttı. Bu artışın başlıca nedeni ise tüketicilerin daha az telefon satın almasına rağmen daha pahalı modellere yönelmesi oldu. Apple ve Samsung özellikle Çin dışındaki premium telefon pazarında güçlü bir dönem geçirdi. Akıllı telefonların ortalama satış fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 yükselerek 400 dolara ulaştı. Bu rakam ikinci çeyrek arasında şimdiye kadar görülen en yüksek seviye.
Pazardaki genel eğilim artık daha fazla telefon satmaktan çok daha pahalı telefon satmaya doğru kayıyor. Tüketiciler cihazlarını daha uzun süre kullanıyor fakat yeni telefon aldıklarında daha yüksek depolama kapasitesine ve daha güçlü özelliklere sahip modellere yöneliyorlar.
Eki Görüntüle 270036
Aynı zamanda artan bellek ve parça maliyetleri uygun fiyatlı telefon üretimini giderek zorlaştırıyor. Üreticiler de yükselen maliyetleri fiyatlara yansıtıyor ve düşük fiyatlı modeller yerine daha fazla kazanç sağladıkları üst segment cihazlara ağırlık veriyor. Bu durum en çok gelişmekte olan ülkelerde hissediliyor. Telefon fiyatlarının yükselmesi alım gücü daha sınırlı olan tüketicilerin yeni cihazlara ulaşmasını zorlaştırıyor. Sonuç olarak küresel bazda akıllı telefon sevkiyatları yüzde 11 düşerek 2013'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Özellikle uygun fiyatlı telefon pazarına daha fazla bağımlı olan Çinli üreticiler Oppo ve Vivo bu süreçten olumsuz etkilendi. İki şirket de telefonlarının ortalama fiyatını artırmasına rağmen gelirlerinde çift haneli düşüş yaşadı. Apple ise şu ana kadar rakipleri kadar sert fiyat artışları yapmadı. Counterpoint'e göre şirketin yüksek kâr marjları ve güçlü Mali yapısı artan parça maliyetlerini bir süre kendi bünyesinde karşılayabilmesine imkân sağladı. Yine de analistler bu durumun uzun süre devam etmeyebileceğini ve Apple'ın önümüzdeki çeyreklerde iPhone fiyatlarını artırabileceğini düşünüyor.
Kaynak: Bloomberg
Kullandığınız cihaz ile bahsi geçen telefonu önüme koyun, yazilimi bos ver donanım üzerinde 1-0 yazsin yine Ultra'yi seçerim. Abartmanin anlamı yok, a serisi falan desen anlarım da 26U'dan bahsediyoruz. One UI + 26u yazilim olarak SE'in gerisinde nasıl kalsın Allah aşkına.
O sırada 2023'ten beri S23 FE'yi 120Hz takir takir kullanan ben...
Hem de oyle saydığın gibi surfing, murfing degil. Fotoğraf çekiyorum, işliyorum, editliyorum, kameradan fotoğraf aktarıyorum, fotoğraf bile stackliyorum. Kronik olarak ısınma var, buna rağmen yavaşlamadı. Batarya ve ısınma şikayetlerim forumda var, bunlar bilinen kronikler fakat Apple cihazlarin üçte bir fiyatına satılan "budget" bir s serisi olmasına ragmen hala akıyor. Güncellemeleri duzenli yapiyorum. Bu cihaz böyleyse Ultra nasıldir hayal bile edemiyorum. Orta ya da giriş seviyesi bir cihazdan bahsetmiyoruz, eski Android'ler yok artik, 7 sene güncelleme veriliyorsa 7 seneyi de hakkıyla çıkartır. Apple daha klavye, kayar panel özelleştirmelerine destek vermiyor. Bu telefonda ben şu an Samsung'un özelleştirme uygulamalari ile her seyi özelleştirdim, ekran widget dolu, ellemedigim bir şey yok.
Bana diyorsunuz ki her şey donanım değil, peki o iOS yazilimi daha ses, kayar panel, klavye ozellestirmesi vermiyorken ben bu hapishane gibi sistemi kullansam ne keyif alacağım. Iste bu yüzden renkler ve zevkler diyoruz ama iddia ettiğiniz şeyler de asırlık yalan vallahi eskidigi falan yok yeni s serilerinin.