Makaleler
6
Apple, ince telefonların popülerleşmesiyle kendisi de katılmaya karar verdi.
Ancak işler planlandığı gibi gitmedi ve satmamaya başladı.
Yurt dışında çok büyük indirimler yapılmaya başlandı (bizim içinde geçerli)
Peki sizce iPhone Air neden satılmadı?

a57eecb0-faec-11f0-b627-c9ecb502f4e3.webp

Benim açımdan Pro ile çok yakın fiyata çıkıp ondan daha kötü kamera, Vapor chamber olmaması ve zayıf pil ömrü bunun belli başlı sebepleri.

Screenshot_20260126_223042_Akake.webp

Şu an için Çin'de iPhone Air satışları 200 bin civarında (diğer üyeleri 17 milyonu geçti)
Bu durumda aslında açıkça Apple'ın ne kadar başarısız telefon yaptığını doğruluyor.
Merak etmeyin, aynı şey S25 Edge içinde geçerli ama o kesinlikle Air'den daha fazla satacak.

Kaynak (Satış adeti)

Eki Görüntüle 221687

Benim açımdan Pro ile çok yakın fiyata çıkıp ondan daha kötü kamera, Vapor chamber olmaması ve zayıf pil ömrü bunun belli başlı sebepleri.

Eki Görüntüle 221691

Şu an için Çin'de iPhone Air satışları 200 bin civarında (diğer üyeleri 17 milyonu geçti)
Bu durumda aslında açıkça Apple'ın ne kadar başarısız telefon yaptığını doğruluyor.
Merak etmeyin, aynı şey S25 Edge içinde geçerli ama o kesinlikle Air'den daha fazla satacak.

Kaynak (Satış adeti)

Vapor chamber gelmesi aslında zaten beklenen bir şey değildi ama fiyati bu şekil beklenmiyordu alan içerik ureticileri bile neden aldıklarını bilmiyorlardı.
S25 Edge biraz daha göze hitap ediyor ama nasıl 16e kırpılmış bir telefon ise patam varken ince diye kırpılmış telefon bana mantıklı gelmiyor.
Eline sağlık.

Vapor chamber gelmesi aslında zaten beklenen bir şey değildi ama fiyati bu şekil beklenmiyordu alan içerik ureticileri bile neden aldıklarını bilmiyorlardı.
S25 Edge biraz daha göze hitap ediyor ama nasıl 16e kırpılmış bir telefon ise patam varken ince diye kırpılmış telefon bana mantıklı gelmiyor.
Eline sağlık.

S25 Edge en azından belli bir seviyede S25'ten daha iyi ve mantıklıydı (fiyatına onunla denk)
Ama Air düz 17'den mantıklıda değil. Yani düz 17'nin fiyatına düşsede titanyum malzeme kalitesi incelik vs dışı albenisi yok. 17 daha mantıklı olur.

Rakipleri batarya konusunda gelişip minimum 4000-5000-6000 Mah iken, İphone Air ise 3100 Mah olması büyük eksi. Kim alsın abi, bataryası zayıfsa, kamerası zayıfsa (üstelik tek kamera olsa) üstüne üstlük 98 bin gibi komik bir rakamla satışa sunulmuşsa. Buna para veren de ne bileyim.

Böyle olacağı belliydi, ancak böyle denemelik cihazlar görmek güzel. En azından bir sonraki buna benzer cihaz, benzer sebepleri yaşamıyor olabilecek.

Ben kullanıyorum. Fiyatı düz 17 seviyesine inince aldım. 16 kullanıyordum, onu babama verdim. Cihaz gerçekten premium hissettiriyor, tek kamera ama güzel bir kameraya sahip (bir zahmet bu paraya tabi ama) inceliği, titanyum hissi ve tasarımı gerçekten hoş. İlk çıktığı fiyata tabi almazdım ancak bu fiyata aldığıma şahsen pişman değilim. Batarya performansı düz 16 ile kıyaslandığında kötü, hoparlörler berbat. Onun dışında 12 GB RAM'in farkını ve A19 Pro'nun farkı gündelik kullanımda (en azından günümüz için) A18 ve 8 GB RAM'e kıyasla bir fark hissettirmiyor. 120Hz çok iyi. Eğer incelik ve Premium hissiyat sizin için pek önemli değilse, S25 serisi veya 17/17Pro/17Pro Max seçenekleri daha mantıklı olabilir. Ben şahsen denediğim zaman baya özel hissetirdi. S25 Edge denemedim ama eminim onun da kendine has bir premium hissi vardır. İnceliği özlemişim, biraz IPhone 6 ve 6S kullanmak gibi hissettiriyor.

Eki Görüntüle 221687

Eki Görüntüle 221691

Kaynak (Satış adeti)
Fikir mantıklıydı ama saçmaydı. Mantıklı yanı 'SE' serisi gibi uygun fiyatlı model olabilirdi. Saçma olanı ise tek özelliği ince olması (İncede değil rakipleri daha büyük bataryalara daha ince telefon üretebiliyor). Tutmaması ise tamamen batarya ve fiyatından dolayı. Bu telefonun hakkı maksimum 50k.

Ben şahsen iPhone Air’i çok şık ve kullanılabilir buluyorum. Şimdiki telefonum eskise Air’i alırdım 17’den ziyade. İncecik, premium… Belki fiyat politikası yanlış olabilir, bilmiyorum. Apple bunu göz önünde bulunduracaktır sonraki nesillerde.

Ben şahsen iPhone Air'i çok şık ve kullanılabilir buluyorum. Şimdiki telefonum eskise Air'i alırdım 17'den ziyade. İncecik, premium… belki fiyat politikası yanlış olabilir, bilmiyorum. Apple bunu göz önünde bulunduracaktır sonraki nesillerde.

Evet tasarımı inceliği güzel (kamera çıkıntısı hariç) ama sunulan fiyat ve o fiyata verilen donanım onu bitirdi.
Apple çok şaşırtıcı bir cihaz yapmayacağı için 2. ya da 3.telefonunu yapar bitirir mini serisi gibi.