Makaleler
5
Applein-M4-Pro-Cipi-Dunyanin-En-Hizli-CPU-Cekirdegini-Barindiriyor.jpg

Apple, M4 ve M4 Pro çipleriyle gelen yeni kompakt Mac mini’yi tanıttı. Tasarım olarak daha küçük olan bu model, önceki versiyonundan çok daha güçlü. Yeni M4 Pro çip, şirketin M4’ten sonra duyurduğu ilk önemli güncellemeyi temsil ediyor ve 14 CPU, 20 GPU çekirdeği ile artırılmış hesaplama ve grafik performansı sunuyor. Yeni M4 Pro Çip, 16…

Devamını Oku: Apple’ın M4 Pro Çipi “Dünyanın En Hızlı CPU Çekirdeğini” Barındırıyor
Kaynak: Techolay

Hangi makinelerde var bu işlemciler? Hiçbiri ulaşılabilir değil. M4 dediğin işlemciye 30bin lira gibi bir fiyata son kullanıcı ulaşabiliyor.
M4, M3'ün geliştirilmişi. Üzerine öyle aman aman bir şey katmıyor. 30 bin liraya bu işlemcilerin performansını zaten alamazsın. M4 Pro'yu geçtim M4 Max'ın çıkıp ikisinin bir araya getirilipte M4 Ultra çıkması lazım ki listedekileri geçsin. O bilgisayarı da 100 bin liradan aşağı alamazsın.

M4, M3'ün geliştirilmişi. Üzerine öyle aman aman bir şey katmıyor. 30 bin liraya bu işlemcilerin performansını zaten alamazsın. M4 Pro'yu geçtim M4 Max'ın çıkıp ikisinin bir araya getirilipte M4 Ultra çıkması lazım ki listedekileri geçsin. O bilgisayarı da 100 bin liradan aşağı alamazsın.
30 bin liraya 8'lik M1 aldığının farkında bile değil😀

Apple'a sorarsan oyle der tabii :)

250K'ya anca alirsin M4 Ultra'yi.

Son düzenleme:
Benim bir Apple fanboyu arkadasim vardi. Ne zaman laptoptan konu acilsa Mac Pro'ya getirirdi konuyu kendinin de vardi bir tane o zamanlar Thunderbolt portlari yaygin degil. Surekli abi Thunderbolt soyle Thunderbolt boyle havalanip dururdu. Laptopun omru boyunca o porta ne bir ses karti ne farkli cihaz bagladi, port oyle bos durdu. Iste boyle bir şey Apple fanboylugu, kelimelerle aciklayamazsin.

30bin liraya M4 işlemcili 16 GB RAM'li Mac Mini alınabiliyor. Al bakalım o listedeki işlemcileri komple bir bilgisayarla birlikte 30bin liraya, bakalım alabiliyor musun?
O islemciler M4'den kac kat hizli biliyo musun peki?

30 000 Liralik laptopla mi gececeksin bunu?

Screenshot_20241101_155148.webp

Son düzenleme:
İstediği kadar en iyisi olsun. O lanet işletim sistemi yüzünden almam. Bende M3 işlemcili Macbook var, macOS yüzünden çok kötü yani.