WebSmith

Deneyimli
Makaleler
1
N11 üzerinden satın aldığım Amazfit Balance marka saatin kutusunu açarken ambalajını yanlışlıkla yırtmıştım. Ürünü bir süre kullandıktan sonra beğenmedim ve iade etmeye karar verdim. İade işlemini başlatıp ürünü kargoya vererek gönderdim. Ancak ürünün iadesi, ambalajın yırtılmış olması gerekçesiyle reddedildi. Tam iade reddi metni görselde yer alıyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Ürünün ambalajının yırtılması iadeye engel midir?

12581.webp

@Şişman Adam

Normal şartlarda haklılar. Ambalajın orijinal ve hasarsız olması gerekiyor. Ama örneğin benim Hepsiburada iadem vardı kutu hasarlı olmasına rağmen kabul edildi. Hasarı ben değil kargo şirketi yapmıştı orası ayrı. Ama onlar bilmiyordu bunu tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
N11 üzerinden satın aldığım Amazfit Balance marka saatin kutusunu açarken ambalajını yanlışlıkla yırtmıştım. Ürünü bir süre kullandıktan sonra beğenmedim ve iade etmeye karar verdim. İade işlemini başlatıp ürünü kargoya vererek gönderdim. Ancak ürünün iadesi, ambalajın yırtılmış olması gerekçesiyle reddedildi. Tam iade reddi metni görselde yer alıyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Ürünün ambalajının yırtılması iadeye engel midir?

Eki Görüntüle 256270

@Şişman Adam
Beğenmedim olarak belirttiysen ve bundan dolayı iade ettiysen böyle cevap gelmesi normal, yapabilecek bir şey de yok maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünün kutu yapısı gereği ambalajının yırtılmaması neredeyse imkânsızdır. Şöyle açıklayayım: Ürünün tüm parçaları, telefon kutularında olduğu gibi bir ana kutunun içerisindedir ve bu kutuyu dışarıdan saran ince bir karton ambalaj bulunmaktadır. Ürünü açabilmek için önce koruyucu şerit çıkarılmakta, ardından kutu ambalajın içinden çekilerek çıkarılmaktadır. Ancak kutu ile dış ambalaj birbirine oldukça sıkı şekilde oturduğundan, bu işlem sırasında ambalajda yırtılma meydana gelmiştir.

Kaldı ki yırtılma; seri numarası, barkod veya herhangi bir tanımlayıcı bilginin bulunduğu bölümde değil, tamamen boş bir kısımda oluşmuştur. Ürün eksiksiz, çalışır durumda ve tüm aksesuarlarıyla birlikte iade etmiştim.

Beğenmedim olarak belirttiysen ve bundan dolayı iade ettiysen böyle cevap gelmesi normal, yapabilecek bir şey de yok maalesef.
Cayma hakkı?

Kutuyu nasıl yırttığının fotoğrafı var mı hocam, öyle meteor büyüklüğünde bi delik açtıysanız haksızlar diyemem.

Beğenmeyerek iade etmek yasal olarak bir problem değil, cevapta normal değil kutuyu nasıl açtığını bilmediğimden veya bilmediğimizden yorum yapmak doğru değil. Kutuyu çok hırpaladıysa satıcı nezdinde haklı sayılabilir. Normal bir kutu açılımında ürünü kullansa dahi iade kabul etmeye mecburdur satıcı. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.

Kutuyu nasıl yırttığının fotoğrafı var mı hocam, öyle meteor büyüklüğünde bi delik açtıysanız haksızlar diyemem.

Beğenmeyerek iade etmek yasal olarak bir problem değil, cevapta normal değil kutuyu nasıl açtığını bilmediğimden veya bilmediğimizden yorum yapmak doğru değil. Kutuyu çok hırpaladıysa satıcı nezdinde haklı sayılabilir. Normal bir kutu açılımında ürünü kullansa dahi iade kabul etmeye mecburdur satıcı. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.
12587.webp

Ürünü, ne olur ne olmaz diye videoya almıştım. Tam yırtığı gösteren net bir fotoğraf yok ancak bu fotoğraf referans olması açısından yeterlidir diye düşünüyorum; resmi yakınlaştırdığım için biraz bulanık hocam kusura bakmayın.

Eki Görüntüle 256283
Ürünü, ne olur ne olmaz diye videoya almıştım. Tam yırtığı gösteren net bir fotoğraf yok ancak bu fotoğraf referans olması açısından yeterlidir diye düşünüyorum; resmi yakınlaştırdığım için biraz bulanık hocam kusura bakmayın.
Fotoğrafı biraz daha net atabilir misiniz, piksel piksel kutuyu yarmamışsınız. THH giderseniz kazanma ihtimaliniz yüksek. Ürüne zarar vermediyseniz konuyu THH taşıyın ve pazaryeri satıcılarından da alışveriş yapmayın.

Fotoğrafı biraz daha net atabilir misiniz, piksel piksel kutuyu yarmamışsınız. THH giderseniz kazanma ihtimaliniz yüksek. Ürüne zarar vermediyseniz konuyu THH taşıyın ve pazaryeri satıcılarından da alışveriş yapmayın.
12590.webp

Video kalitesi de kötüydü hocam, eski bir cihazdan çekmiştim. Ancak ürün geri gönderildiği için, ürün elime ulaşınca görselini çekip atabilirim. Ayrıca onu da sormak istiyorum: Ürünü kargoya geri vermişler. Ne yapmam gerekiyor? Ürünü kabul mü etmeliyim, yoksa etmemeli miyim?