Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Telefonumun şarjı yalnızca 2-3 saat gittiği için garantiye gönderdim. Servis batarya ve şarj soketini değiştirerek cihazı bana geri gönderdi. Değişim talebinde bulunduğumda ise, ürün ilk 6 ay içinde arızalanmadığı ve cihazın ilk arızası olduğu gerekçesiyle değişim yapılamayacağını söylediler.

Telefon elime ulaştığında kameranın içinde toz olduğunu fark ettim. servis cihazı tamir ederken içine toz kaçırdı. Bunun üzerine cihazı tekrar garantiye gönderdim. Bu kez kamerayı değiştirebileceklerini ancak cihazı değiştiremeyeceklerini söylediler. Gerekçe olarak da cihazda darbe izi bulunduğunu belirttiler.

Benim cihazımda herhangi bir darbe izi yok. Sadece alüminyum kasanın köşesinde çok dikkatli bakıldığında fark edilebilecek hafif bir eziklik var. Onun dışında cihazda çizik veya darbe bulunmuyor. Bu nedenle, bu hafif izin değişim talebinin reddedilmesine gerekçe gösterilmesini doğru bulmuyorum.

Madem bu darbe değişime engel oluyor, o zaman cihaz neden ilk başta garanti kapsamında tamir edildi? garanti dışı kalması gerekirdi. Kaldı ki cihazı bozan ben değilim. Kameranın içine toz, servis işlemi sonrasında girdi. Ben de servisin hatası sonucu kusurlu hale gelen bir cihazı kullanmak istemiyorum. @Şişman Adam

Çözüm
Merhaba,

Anladığım kadarıyla sizin herhangi bir müdahaleniz olmadan cihazda bir ayıp meydana gelmiş. Bu ayıp sebebiyle seçimlik haklarınız bulunmakta ve bunlardan bir tanesi de ürünün ayıpsız bir misli ile değişimi. Size söylenen 6 aylık süre maalesef yanlış yorumlanıyor. 6 aydan sonra da bir üründe ayıp meydana gelebilir ve 6 aydan sonra ortaya çıkan ayıplardan da satıcı sorumlu olup yine seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz merak etmeyin. 6 aylık süre sadece bir karinedir, eğer ilk 6 ay içerisinde ayıp ortaya çıkarsa sanki ürünü teslim aldığınız anda varmış gibi kabul ediliyor, o kadar.

Bu sebeple sizin durumunuzda da misli ile değişim hakkı dahil olmak üzere seçimlik haklarınızdan istediğinizi kullanabilirsiniz. Satıcı taleplerinizi yerine getirmezse THH'ye başvrabilirsiniz.

Ayıplı mallardaki seçimlik haklarınızla ilgili ve bu seçimlik haklarınızı nasıl kullanacağınızla ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz:

Merhaba,

Anladığım kadarıyla sizin herhangi bir müdahaleniz olmadan cihazda bir ayıp meydana gelmiş. Bu ayıp sebebiyle seçimlik haklarınız bulunmakta ve bunlardan bir tanesi de ürünün ayıpsız bir misli ile değişimi. Size söylenen 6 aylık süre maalesef yanlış yorumlanıyor. 6 aydan sonra da bir üründe ayıp meydana gelebilir ve 6 aydan sonra ortaya çıkan ayıplardan da satıcı sorumlu olup yine seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz merak etmeyin. 6 aylık süre sadece bir karinedir, eğer ilk 6 ay içerisinde ayıp ortaya çıkarsa sanki ürünü teslim aldığınız anda varmış gibi kabul ediliyor, o kadar.

Bu sebeple sizin durumunuzda da misli ile değişim hakkı dahil olmak üzere seçimlik haklarınızdan istediğinizi kullanabilirsiniz. Satıcı taleplerinizi yerine getirmezse THH'ye başvrabilirsiniz.

Ayıplı mallardaki seçimlik haklarınızla ilgili ve bu seçimlik haklarınızı nasıl kullanacağınızla ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz:

Çözüm
Merhaba,

Hocam, ürünü bana geri kargoladılar. Kabul edeyim mi kargoyu, yoksa servise geri mi iade edeyim? Kabul etmem sorun olur mu?

Hocam, ürünü bana geri kargoladılar. Kabul edeyim mi kargoyu, yoksa servise geri mi iade edeyim? Kabul etmem sorun olur mu?
Kargoyu kabul etmeniz sizin aleyhinize olan bir durum değil. Kargo size geldiğinde ürünü inceleyin, ayıp hala devam ediyorsa ve eğer değişim istiyorsanız öncelikle bu talebinizi yazılı şekilde satıcıya iletin. Satıcının dönüş yapmasını bekleyin. Eğer talebinizi reddederse THH'ye başvurabilirsiniz.