Makaleler
5
Apple Vision Pro'nun Üretimi 2024'te Durduruluyor

Apple, 2024’ün başında tanıttığı Vision Pro ile teknoloji dünyasında büyük bir etki yaratmayı hedeflese de cihazın satışları beklentilerin oldukça altında kaldı. 3.499 dolar gibi yüksek bir fiyatla piyasaya sürülen başlık, kullanıcı deneyimi ve görsel kalitesiyle övgü toplasa da büyük kitlelere ulaşmayı başaramadı. Şu ana kadar cihazın 500 bin adetten az satması da şirket için büyük…

Devamını Oku: Apple’ın Vision Pro Üretimini Durdurduğu İddia Ediliyor
Kaynak: Techolay

Deneysel bir cihazdı, durdurulmasına şaşırmadım. Gelişmiş sensörler ve el-göz-vücut hareketlerinin harika takibi dolayısıyla cihazın kullanımı önemli ölçüde iyileştirilmiş olsa da VR'ın sahip olduğu çoğu soruna çözüm olamadı. Hala çok ağır, kar gözlüğü gibi çok büyük, pil ömrü çok az, uygulama konusunda yetersiz ve pahalı bir ürün. Şirketler için sadece inovasyon yetmez, satması da lazım. iPhone ve iPod satmasaydı pahalı bir oyuncaktan farksız olurdu, Steve Jobs'da herhangi bir insan olurdu.

Apple fanı görmesin eli ayağı titrer.

Bu tarz teknolojiler şu an satılabilmesi için yeterince yaygın değil. Ayrıca şu anki hali ile oldukça kullanışsız. Geliştirilir ise belki o zaman düşünülebilir.
Ben aldım bir tane, mutluyum. Çok da keyif alıyorum kullanırken. ❤️

Müthiş kaliteli ve çok gelişmiş bir cihaz. Maalesef fiyatı handikap oldu. Bu yüzden erişilebilir olamadı çoğu insan için. Ama kalitesi muazzam. İlerde daha küçülüp, pil ve görsel performansı (daha ne kadar iyi görsele sahip olabilir bilemedim, gerçek gibi zaten) arttığında yeniden gündeme gelir Apple Vision Pro. Şimdilik sundukları yeterli ama erişilebilirlik düşük. Bakacağız…

Müthiş kaliteli ve çok gelişmiş bir cihaz. Maalesef fiyatı handikap oldu. Bu yüzden erişilebilir olamadı çoğu insan için. Ama kalitesi muazzam. İlerde daha küçülüp, pil ve görsel performansı (daha ne kadar iyi görsele sahip olabilir bilemedim, gerçek gibi zaten) arttığında yeniden gündeme gelir Apple Vision Pro. Şimdilik sundukları yeterli ama erişilebilirlik düşük. Bakacağız…
Sizde mide bulantısı ve göz ağrısı gibi şeyler oldu mu hiç hocam? Çoğu kullanıcının bundan şikayet ettiğini görmüştüm.
Bir tane Türk kanal bunun olmaması için bulantı engelleyici bir ilaçla ağrı kesici alıyordu, tüm gün boyunca vision pro kullanmıştı.

Sizde mide bulantısı ve göz ağrısı gibi şeyler oldu mu hiç hocam? Çoğu kullanıcının bundan şikayet ettiğini görmüştüm.
Bir tane Türk kanal bunun olmaması için bulantı engelleyici bir ilaçla ağrı kesici alıyordu, tüm gün boyunca vision pro kullanmıştı.
Tüm gün kullanmadım. Ben şarjı azaldığında kullanmayı bırakıyorum. Zaten 2 saat civarı bir süre gidiyor. Benim göz çevremde ve alnımda çok kızarıklık yapıyor mecburen sıkı kullanmam gerekiyor kaymasın diye, kayınca görüntü kalitesi düşüyor çünkü tam oturması gerekiyor. Taktığında gözüne göre ayarlıyor zaten cihazı tam oturtuyor ama burun çevremi biraz sıkıyor burnum büyük biraz benim. 😁

Mide bulantısı falan yaşamadım ama. Bütün gün takan kişinin yaşaması normal geldi ama. Göz ağrısı da şöyle, dünyayı sanal olarak gördüğün için kameralardan, gözünle gördüğün kadar net değil etraf. Evet, çok net ama gerçek gibi değil, hafif bir gren mevcut. Bu sebeple 2 saat sonunda cihazı çıkardığında bi afallama oluyor gözde. Bu durum tüm VR gözlüklerde söz konusu ama. Hatta Meta Quest 3 görüntü kalitesi çok daha kötü Apple’a göre. Onda daha fazla yaşanıyor. Vision Pro yine iyi.

Nasıl memnunsunuz bu cihazdan anlamıyorum. Bir arkadaşımda var bu ürün. Hiçbir şey yapılmıyor neredeyse. Uygulama desteği az. Çok büyük. Pil kapasitesi leş ve $3499. Ne kadar balon bir ürün olduğunu gösteriyor.

Ben bu ürüne leş dediğimde birkaç *pple tapar dalga geçmişti "Apple ne yaparsa en iyisini yapar"dı...
Bu teknoloji normal gözlük ya da lens boyutlarına gelmedikçe hiçkimse bir başarı beklemesin.

Nasıl memnunsunuz bu cihazdan anlamıyorum. Bir arkadaşımda var bu ürün. Hiçbir şey yapılmıyor neredeyse. Uygulama desteği az. Çok büyük. Pil kapasitesi leş ve $3499. Ne kadar balon bir ürün olduğunu gösteriyor.
Marvel What If oynaması bile müthiş bir deneyim. :) Ayrıca ben sadece eğlence amaçlı kullanmak için almadım. Profesyonel amaçlarım var.

Ben bu ürüne leş dediğimde birkaç *pple tapar dalga geçmişti "Apple ne yaparsa en iyisini yapar"dı...
Bu teknoloji normal gözlük ya da lens boyutlarına gelmedikçe hiçkimse bir başarı beklemesin.
Sanırsın sadece Apple’ın gözlükleri bu boyutlarda… Şu anda piyasadaki tüm VR gözlükler bu şekilde. Piyasa standardı ve teknolojinin limiti buna müsaade ediyor şu anda. Apple ile ilgisi yok bu büyüklük meselesinin. Daha küçük olacaktır illa ki tüm VR gözlükler. Zaman lazım daha fazla gelişmesi için. Bu gözlüklerin neler yapabildiğini düşününce şu anda ilk örneklerin bu boyutlarda olması şaşırtıcı değil. İlk bilgisayarlar odaları kaplıyordu, şimdi küçülüp cebimize girdiler.