Aptek'ten alınan AOC 24G42E'de ışık sızması var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mehmet Güler
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 538
Hepsinde isik sizmasi olacakmis gibi yazmissin onu diyorum.
Hocam ışık sızması sıfır monitör bulmaya çalışırsa eminim ki iade üstüne iade denemesi gerekir. Size olmayanı denk gelmiş ama bu piyango gibi bir şey. Başlarda ben de çok takılıyordum fakat iki sene içinde üç laptop iki monitör aldım. Hepsinde de vardı. Sadece kimisi kabul edilemez düzeydeydi öyle olunca tabii ki iade denenmeli. Aksi halde kullanılması taraftarıyım.

Hocam maddiyat meselesi ne kadar pahali monitör alirsaniz o kadar az kusur oluyor. Benim kuzende UltraGear var gram isik sizmasi yok cillop gibi ekrani. Arkadasimda Monster Curved serisi monitor var onda da simsiyah ekran. Benim gecmiste kullandigim 2K panelli Acer laptopta da yoktu mesela isik sizmasi. Daha once kullandigim MSI laptopumda da yoktu. Arastiracaksin almadan once. Cogu kullanici zaten yorumlara fotograf ekliyorlar bakacaksin isik sizmasi yok o seriden alabilirsin. Mesela ornek vereyim HDR 10 gibi ozelligi olan monitorlerde cok cok daha az rastlaniyor. Gidip en ucuz 3 bin liraya 144Hz IPS panel HDR gibi ozelligi olmayan alirsan isik sizmasi cikmasi gayet dogaldir mesela.

MSI Katana B13V RTX 4060 laptop
Asus Rog Strix G16 RTX 4070 laptop
Asus Rog Strix G16 RTX 4060 laptop
LG ULTRAGEAR 27GS75Q-B 180Hz 2K monitör
Asus Rog Strix XG259CS 180Hz monitör

İki yıl içerisinde sırası ile satın alıp kullandığım ürünler bunlar. Hepsinde de ışık sızması vardı, en sonki ürünü hala kullanıyorum zaten onda göze batacak boyutta yok. Bazı markalar ürünü fabrikadan çıkarmadan önce panel testlerini daha detaylı yapıyor olabilir. Bunda hemfikiriz. Ancak günün sonunda ışık sızması olmayan bir ekrana denk gelmek gerçekten şans işi. Tam olarak bunu kabul etmeniz gerekiyor. En basiti kuzeninizdeki cillop gibi dediğiniz monitörle aynı modeli ben de kullanmışım ama sonuç ortada.

Siz sans dersiniz kullanmaya devam edersiniz ben isik sizmasiz denk gelene kadar degisime devam ederim. Acı ama gercek isik sizmasi bir kusurdur bunu oncelikle herkesin bilmesi ve farkinda olmasi gerekiyor. Ses cikarmazsaniz ne kadar dandik uretim hatasi olan panel varsa bize kitlemeye devam edecekler.

Yukarıda yazdığım dört ürünü de iade ettim, pek ses çıkarmıyor gibi bir halim yok bence. Kaldı ki birisini THH ile iade etmem gerekti. Hoş bir durum değil katılıyorum, fakat kusursuzu ararken iade edemeyip elinizde patlama ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. Normal üstü bir ışık sızması varsa, ki bende öyle oldu, tabii ki iade denenmeli.

Son düzenleme:
Öyle boş yapıyon ki senin gibiler yüzünden iade olayı bitecek yakında.

Öyle boş yapıyon ki senin gibiler yüzünden iade olayı bitecek yakında.
Kusurlu ürünü kullanmaya devam edin siz. Mahkemeye bas vururum iade almazlarsa.

Hakkinizi aradiginiz icin tebrik ederim herkes senin gibi olsa keske bu olaylar daha az yasanir. Bizim millette hak arama gibi kavram yok.

Kusurlu ürünü kullanmaya devam edin siz. Mahkemeye bas vururum iade almazlarsa.

Hakkinizi aradiginiz icin tebrik ederim herkes senin gibi olsa keske bu olaylar daha az yasanir. Bizim millette hak arama gibi kavram yok.
Seri üretim yapana kadar ürünleri gerekli kalite testlerinden sistemli bir şekilde geçirseler, eminim ki panel sorunlarının büyük bir çoğunluğu ortadan kalkar. Bu noktada esas sorun üretici firmalarda. Satıcılar ve biz tüketicilerin pek bir suçu yok. Ancak günün sonunda, servis bu arıza değil kardeşim diyor ilgilenmiyor, sonra olan satıcıya ve bizlere oluyor. Bu noktada @rtx2060 isimli arkadaş da kendince haklı. İade hakkının da suyunu çıkaranlar var. Mesela forumlarda görüyorum, ''Ürün geldi biraz baktım beğenmedim iade etmek istiyorum.'' diyorlar. Bu kıyafet mi? Bir teknolojik ürünü almadan önce yeterince araştırmıyor musunuz? Hadi iade ettin diyelim o ürünü güzelce paketleyip başka birine satacaklar. O kişinin suçu ne? Ben olayın bu noktasına takılıyorum. Yoksa tabii ki herkes hakkını arasın, o açıdan herhangi bir sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…