1.5 yıl önce Ryzen 5 5600G işlemcili APU sistem aldım. Uzun süre ekran kartsız kullandıktan sonra idarelik bir RX 570 4G aldım, ekran kartını taktıktan sonra işlemci ve ekran kartının sıcaklık değerleri bayağı yükselti. Valorant oynarken ortlama 75 - 78 derece oluyor, kasaya baktığımda ısıdan dolayı sıcaklık kokuyor. Kasa yakınımda olduğu için de o sıcak havayı hissediyorum. APU olarak kullandığım zamanda da ısınıyordu yıne 75 derece çıkmasa da stock fanı ellediğimde sıcaklığı hissetmiyordum. Bu ekran kartının ısınmasından mı kaynaklanıyor? Bunun için ne yapmam lazım?Sistemin ısı değeleri

Sistem özellikleri:
İşlemci: Ryzen 5 5600G.
Ekran kartı: AMD RX570 4G.
Anakart: ASUS A520M-E
RAM: 16 GB.

Kasa havayı atamıyor galiba. Kasanın yan kapağını açın bir de öyle gözlemleyin.

Kasa havayı atamıyor galiba. Kasanın yan kapağını açın bir de öyle gözlemleyin.

Kasanın camını ve üst filtreyi çıkardım. Oyuna girdiğim an 70 dereceye çıkıyor, önceki durumdan farklı olan şu arada bir fan plastiği bayağı ısınıyor. Soğuk fön ile tozunu aldım hala aynı.

Stok fan ile AMD işlemci. Sorun yok normal.
Koku vericek şekilde olması normal mi?

RX 570'i beslemek için işemcinizin çektiği Watt, iGPU'sunu beslemek için işlemcinizin çektiği wattan çok daha yüksektir muhtemelen. Watt ile de sıcaklık orantılı olduğu için sıcaklığınızın öncekinden yüksek olması anormal değil.

RX 570'i beslemek için işemcinizin çektiği watt, iGPU'sunu beslemek için işlemcinizin çektiği wattan çok daha yüksektir muhtemelen. Watt ile de sıcaklık orantılı olduğu için sıcaklığınızın öncekinden yüksek olması anormal değil.

Ne yapmam lazım? Ekran kartını kullanmaya devam edeyim mi?

Ne yapmam lazım? Ekran kartını kullanmaya devam edeyim mi?
Devam edin tabi.

Sorunlu sıcakıklar değil. Eğer daha serin olmasını istiyorsanız işlemcinizin çektiği Watt'ı kontrol etmeniz gerekir. Arkaplan aktiviteleri kontrolü, FPS kısıtlaması, CPU'ya yük bindiren grafik ayarlarını kısma size yardımcı olur.

Devam edin tabii.

Sorunlu sıcakıklar değil. Eğer daha serin olmasını istiyorsanız işlemcinizin çektiği Watt'ı kontrol etmeniz gerekir. Arka plan aktiviteleri kontrolü, FPS kısıtlaması, CPU'ya yük bindiren grafik ayarlarını kısma size yardımcı olur.

Valoantta düşük ayarlara aldığımda ekran kartı kullanımı düşüyor. Bir sorun daha var APU sistemde 180 FPS alırken ekran kartından sonra ortalama fps o kadar yükselmedi?