Poyrazzx

Çalışkan
Arkadaşlar, sistemi yeni yükselttim. Forza Horizon 6'da %100'de görüyorum sürekli işlemciyi, oyunla ilgili bir sorun mu yoksa uyumsuz işlemci ve ekran kartı mı acaba? Oyun ayarları 2K Ekstrem'de.

fps.webp

Ekran kartı işlemciye fazla gelmiş gibi ama 2K'da bu kadar olmasını beklemezdim açıkçası. 120 FPS kilidi koyabiliyorsanız o şekilde deneyin işlemci kullanımı düşecek mi bakalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, sistemi yeni yükselttim. Forza Horizon 6'da %100'de görüyorum sürekli işlemciyi, oyunla ilgili bir sorun mu yoksa uyumsuz işlemci ve ekran kartı mı acaba? Oyun ayarları 2K Ekstrem'de.

Eki Görüntüle 255708
Bence normal değil, farklı oyunlarda da kontrol et. Durum aynı ise sistemi taratmanı, gerekirse format atmanı öneririm. Çünkü 2K çözünürlükte zaten işlem yükü ekran kartına geçiyor ve R5 7500F bu senaryoda tam yükte kullanılacak bir işlemci değil. 9070XT ile ancak i3 10100F falan olması gerekirdi yüzde yüz kullanım için. Ayrıca zaten problem 2K kullanımda bu değerlerde olması 1080p çözünürlükte tam kullanım normal olabilir ama 2K'da normal değil.

Son düzenleme:
2K ayarlar için de normal, endişe edecek bir durum yok.

@Recep Baltaş Moderatörün bilgisizliği göz kanatıyor. İşlemci kullanımına normal demiş. Haha. Çözünürlük yükseldikçe işlemci kullanımı düşer.
Sevgili dostum, beni uzaklaştırmak yerine kendini uzaklaşır. Hiç olmazsa yanlış bilgi vermezsin.