Çözüldü Araba çalışmıyorken vitesle oynamak sorun yaratır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alperen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    araba sorun
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Yer
Winterfell
Arabanın vitesi nasıl geçiyor elim az alışsın diye oynadım ama sorun oluşturur mu? Araba çalışmıyor sadece radyo açık.

Dayı sizin yaşlar kaç?
Araba çalışmıyorken debriyaja basmadan da vites geçiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değişir, ister çalışırken ister çalışmazken. Çalışırken belli bir deviri tutturursan debriyaj kullanmadan vites değiştirebilirsin. Normal kullanımda bu şekilde vites değiştirilmez tabii ki.

Çalışma durumu farklı arkadaş da çalışmıyorken oynuyorum demiş. İlk vites değişimi için debriyaj önemlidir. Değiştirilmiyor çoğu arabada.

Sürekli vites değiştirirsen şanzımandaki dişlileri aşındırırsın, yapma.

Bir dahakine basarız
Araba yeterince eskiyse basmadan da yapabilirsiniz. Kesin bir tarih veremem ama son 15 yılda çıkanlarda falan gerekiyor. Viteste boşa alırken bile debriyaja basınca daha rahat yapıyor. Bu da muhtemelen bir yerleri aşındırıyor diye düşündürüyor.

2005 araba.

Sürekli vites değiştirirsen şanzımandaki dişlileri aşındırırsın, yapma.
Çok oynamadım yazdığım gibi R'ye falan aldım saldım sonra.

Debriyaja basarak istediğini yapabilirsin. Debriyaja basmazsan dişlilere yük biner. Boş yere aşındırabilirsin dişlileri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…