Arabanın vitesi nasıl geçiyor elim az alışsın diye oynadım ama sorun oluşturur mu? Araba çalışmıyor sadece radyo açık.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Vites değiştiriyorken debriyaja basıyorsanız sorun olmaz.
Dayı sizin yaşlar kaç?
Araba çalışmıyorken debriyaja basmadanda vites geçiyor.
Hocam hayatimizda ilk defa araba sahibi olduk bende soruyorum ne nedir ne değildir.
Arabanın içinde vitesi 1'e 2'ye geçiriyorum işte anahtarı takmadan.
Değişir, ister çalışırken ister çalışmazken. Çalışırken belli bir deviri tutturursan debriyaj kullanmadan vites değiştirebilirsin. Normal kullanımda bu şekilde vites değiştirilmez tabii ki.
Değişir, ister çalışırken ister çalışmazken. Çalışırken belli bir deviri tutturursan debriyaj kullanmadan vites değiştirebilirsin. Normal kullanımda bu şekilde vites değiştirilmez tabii ki.
Çalışma durumu farklı arkadaş da çalışmıyorken oynuyorum demiş. İlk vites değişimi için debriyaj önemlidir. Değiştirilmiyor çoğu arabada.
Herolog
Başarılı
Size demedimki. Bilmeden cevap verenlere söyledim.Hocam hayatimizda ilk defa araba sahibi olduk bende soruyorum ne nedir ne değildir.
Arabanın içinde vitesi 1'e 2'ye geçiriyorum işte anahtarı takmadan.
Sormanız gayet doğal.
- Makaleler
- 3
Araba yeterince eskiyse basmadan da yapabilirsiniz. Kesin bir tarih veremem ama son 15 yılda çıkanlarda falan gerekiyor. Viteste boşa alırken bile debriyaja basınca daha rahat yapıyor. Bu da muhtemelen bir yerleri aşındırıyor diye düşündürüyor.
2005 araba.Araba yeterince eskiyse basmadan da yapabilirsiniz. Kesin bir tarih veremem ama son 15 yılda çıkanlarda falan gerekiyor. Viteste boşa alırken bile debriyaja basınca daha rahat yapıyor. Bu da muhtemelen bir yerleri aşındırıyor diye düşündürüyor.
Çok oynamadım yazdığım gibi R'ye falan aldım saldım sonra.Sürekli vites değiştirirsen şanzımandaki dişlileri aşındırırsın, yapma.
- Makaleler
- 10
Debriyaja basarak istediğini yapabilirsin. Debriyaja basmazsan dişlilere yük biner. Boş yere aşındırabilirsin dişlileri.
Hocam debriyaja basmanın bir seviyesi var mı? Sonuna kadar basmaya çalıştım da.Vites değiştiriyorken debriyaja basıyorsanız sorun olmaz.