SMX fena değildir ancak Pink Fusion modeli dışında diğer şampuan ürünlerini çıplak elle kullandığınızda elinizi ciddi şekilde kurutuyor/tahriş ediyor ve renkleri elinizden en az 5 gün çıkmıyor. Pembe köpükte sorun yok.

Aracınızda seramik uygulaması varsa ve daha kaliteli ürün istiyorum diyorsanız Sonax tercih edebilirsiniz.

SMX fena değildir ancak Pink Fusion modeli dışında diğer şampuan ürünlerini çıplak elle kullandığınızda elinizi ciddi şekilde kurutuyor/tahriş ediyor ve renkleri elinizden en az 5 gün çıkmıyor. Pembe köpükte sorun yok.

Aracınızda seramik uygulaması varsa ve daha kaliteli ürün istiyorum diyorsanız Sonax tercih edebilirsiniz.
Sonax daha da pahalıymış. Benim asıl problemim arabayı petrolde yıkıyorum, su tuttuktan sonra toz lekeleri ve böcekler aynen durmaya devam ediyor.

Pembe’nin olayı nedir?

Sonax daha da pahalıymış. Benim asıl problemim arabayı petrolde yıkıyorum, su tuttuktan sonra toz lekeleri ve böcekler aynen durmaya devam ediyor.

Pembe’nin olayı nedir?
Petrol köpüğünden açık ara iyi, cilası da güzel şampuandır. SMX Gold şampuanı deneme fırsatım oldu, eldivensiz yıkadım yıkamaz olaydım. Elimden renk 5 gün boyunca geçmedi. Araca da zarar vereceğini düşünerek iade ettim. Pembe şampuanda bu durum olmuyor. Eldiven kullanarak yıkamanızı tavsiye ederim.

Petrol köpüğünden açık ara iyi, cilası da güzel şampuandır. SMX Gold şampuanı deneme fırsatım oldu, eldivensiz yıkadım yıkamaz olaydım. Elimden renk 5 gün boyunca geçmedi. Araca da zarar vereceğini düşünerek iade ettim. Pembe şampuanda bu durum olmuyor. Eldiven kullanarak yıkamanızı tavsiye ederim.
Anladım. O zaman 1.500 TL civarında öneriniz ne olur?

Bir de bu şampuanı sıktıktan sonra sünger gibi bir şeyle sürtmek gerekir mi?

Bu işin duayeni Meguiar's markasıdır. Fiyatı pahalıdır ama karşılığını fazlasıyla verir. Eğer Meguiar's olmaz ise Turtle Wax tercih edilmelidir. Önemli olan nötr seviyesidir. pH nötr şampuanlar tercih edin. Meguiar's şampuanlar pH nötrdür.

Ek olarak pembe şampuanlarda pH seviyesi genelde yüksek olur, ona dikkat etmek lazım.

Böcek kalıntıları için de fazla bekletmeden aracı yıkamanız gerekiyor. Ya da onu da kökten çözecek Würth kullanın, yıllardır kullanırım ve çok kaliteli üründür.

@Eagles, hocam fiyat olarak çok pahalıymış. Sonax nasıldır?

Bir Meguiar's veya Turtle Wax değil ama oda idare eder. Yıllardır Meguiar's kullanıyorum bu arada, ölçülü kullanırsanız uzun süre gider.

Maalesef bazen kalite ucuz olmuyor. Aracında seramik kaplama var ise zaten Meguiar's markasından şaşma.

Benim yıkamaya verdiğim yer Divortex kullandığını söylemişti. Nasıl bir marka bilmiyorum ama benim arabama uygun olanın bu olduğunu söylemişti. İyiyse önerebilirim, değilse yeni yıkamacı bakabilirim. 😄😄

Benim yıkamaya verdiğim yer Divortex kullandığını söylemişti. Nasıl bir marka bilmiyorum ama benim arabama uygun olanın bu olduğunu söylemişti. İyiyse önerebilirim, değilse yeni yıkamacı bakabilirim. 😄😄

Genel olarak eh işte denilebilir. Yıkamacılar bizim önerdiğimiz üst seviye ürünleri kullanırlarsa batarlar, para kazanamazlar. Hiçbir yıkamacı Meguiar's, Turtle Wax veya Sonax kullanmaz. :hehehe:

pH nötr olsun da, gerisi halledilebilir. 🫡

Bu arada bütçe sıkıntısı olursa Michelin'de fena değildir. Ben de bu da var. @i5 7500F