Loutermilch
Başarılı
15 dakika kullanınca açılırsın.
İlk cümleler dışında ne demek istediniz anlamadım. Ama evet unutabilirsiniz birkaç sene sürmezseniz.
Manuel kullanan otomatik de kullanır. Araba kullanmayı biliyorsan bence 10-15 dakika kullandıktan sonra tekrar alışırsın.
Arabacıdan arabacıya değişir. Benim mesela yaşayarak sürüyorum arabamı.![]()
Ehliyetin varsa kursa gitmene gerek yok. Gerçi bunu sormandaki amacı da anlamadım yani. Araba sürmek bir insanın birkaç kere sürdükten sonra motor aktivitesi oluyor nefes almak gibi. Unutsan unutsan anca debriyajın noktasını unutursun.
Bisiklet lafı ne kadar doğru bilmiyorum. 15+ yıldır binmiyorum. Diğer çoğu şey gibi onun da unutulmayan bir şey olduğunu düşünüyorum. Ezberlediğiniz bir şifre falan değil bu.
Araba kullanmaya alışmak yerine gerçekten öğrendiyseniz unutmazsınız. Alışan bir sürü kişi var. Başka manuel araca geçince bile kullanamayanlar var. Manuelmiş gibi korka korka otomatik kullananlar var. Debriyajın hala var olduğunu, dolaylı yoldan kontrol ettiğinizi bilseniz yeter.
Bazen 3 - 4 ay sürmediğim zamanlar oluyor. Senin gibi unutmuş muyum diye şüpheleniyorum fakat direksiyona geçince her şey kendiliğinden gerçekleşiyormuş gibi kullanmaya devam ediyorum.
Motor becerileri unutulmaz, sadece uzun sürece kullanılmayınca tozlanır. Sen sürmeye başladığında motor becerilerin hatırlayacaktır, sadece alışmış olman gerekir.
Otomatik rahat kullanırsın Manuel'den daha rahat alışılır.
Reflex olarak kullanıyosun zaten unutma gibi bir ihtimalin yok bisiklette nasıl dengede kalmak için bir efor sarfetmiyorsan arabayı da sürmek aynı olur muhtemelen.
İsterseniz kursta pratik yapabilirsiniz ama şahsen gerek yok diye düşünüyorum. Trafiğin olmadığı sakin saatlerde çıkıp mahalleyi falan da turlayabilirsiniz.Ehliyetim var manuel aldım yani otomatik de kullanabiliyorum ama uzun yıllardır manuel araç kullanmıyorum, otomatik de hiç kullanmadım, o daha kolay ama yani GTA gibi oraya buraya çarpmadan rahat alışır mıyız, kursa gidip pratik mi yapsam iyi mi olur onu demek istedim.