Araba kullanmaktan soğuttular

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AhmetBurak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 191
  • Etiketler Etiketler
    araba

AhmetBurak

Başarılı
Ehliyetimi alalı 8 ay oldu manuel aldım. O gün bugündür arada sırada sürüyorum elimden gelenin en iyi sürüsü yapmaya çalışıyorum. Eski bir araba var 1998 model sıkıntılı bir araba sürekli istop eder, gaz yemez değişik değişik sesler çıkarır. Babamda sürekli araba sürerken karışıyor yok vites öyle tutulmaz yok şöyle git yok böyle gel. Park ederken bile laf ediyor dalga geçer gibi ileri git geri gel ileri git.

Şu saatten sonra cidden araba sürmekten bıktım biraz önce aracı yokuşa park ediyordum babamda arkadaymış bende hafif arabayı geri kaydırdım arkadan bağırarak hay senin süreceğin arabanın diye başlayan bir cümle kurdu. Böylesi sözlerle nasıl başa çıkabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'nin %90 böyle öğrenmiş araba sürmeyi. Ve en iyi yöntem bu aslında.

Altta kalma sende. Babamın arkadaşı öyle bir şey diyecek asfaltı yalatırdım zerre umrumda olmaz.

Ama babaya diyebilecek bir şey yok. Kendi babasından ne gördüyse onu tekrarlıyordur, mantıklı düşünme yetenekleri yok bu adamların, benimki gibi aynı. Arabayı bırak adam çarşıdan beni motorla alsana diye arıyor, ulan 1cm yanlış sürsen laf atıyor. Geçen hafta U dönüşü atmamak için max 50 metre uzaktaki temiz yola gireyim dedim eve gidene kadar ağzını kapatmadı.

Böyle adamlarla yol arkadaşı olmayacaksın sadece.

Kabaca olacak ama senin alacağın arabanın... diye başlayabilirsiniz. 10-15 yıllık olsa neyse de o araç insan gibi kullanılmaz. Yürümek daha iyi.

Ya da aldırmayacaksınız. Ben aksini gerektirecek bir durum yoksa 1'den 4'e, 2'den de 5'e atarım çoğu zaman. Herkes laf ediyor. Vitesi yanlış tuttuğum için olduğunu sanıyorlar.

Babasının arkadaşı bir şey dememiş.
Babalar hakkında böyle söylemen ne kadar doğru bilemiyorum. Benim babam da kızıyor sürerken. Adam keyfinden kızmıyor, hata yapma, düzgün sür kazaya belaya bulaşma diye uyarıyor. Bir şey demese aynı hataları yapıp duracağız. Hata yapmazsan adam niye ağzını açsın.

Babanın arabasını kullanıyorsan ne derse der ha demesine katılıyor muyum katılmıyorum orası ayrı. Bunu yapmak istemiyorsan git kendi paranla arabanı al sonra istediğin yere çarp, sürt, kaydır. Bir şey demezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…