Bana da o korku gibi değil de süremeyecekmişim ya da hemen kaza yapacakmışım hissini babam sağlıyor. O konuda yapılacak en iyi şey manuelse öyle bir hisse kapılırsam eğer sağa sinyal verip çekerim dörtlüyü yakarım biraz beklerim(trafiğin yoğun olduğu yerde yapmam tabii ki)
(2 aylık ehliyet sahibinin deneyimiyle)

Öncelikle, ilk etapta kafan tamamen boş olsun. Araba kullanmak, belli bir zaman sonra yemek ve içmek kadar doğal bir durum olacak. Bol bol pratik yapmalısın. Trafik tecrübesi dediğimiz bir gerçek var. Zamanla pişeceksin. Şimdi ilk zamanlar sürtme olabilir, ufak tefek dokundurmalar olabilir. Acemilikte bir miktar arabaya zarar gelmesi çok doğal bir durumdur. 2 set baskı balata yedim, sürttüm, dokundum, kaza yaptım, neler neler. Bazen kötü deneyimler bile bize çok şey kazandırır. İnsan, hata yapa yapa deneyim elde eder.

Bu işler tamamen doğal bir hâle gelince sakın ego ve kibir illetine kapılma. Kaza yapanların %90'ı, "Ben çok usta şoför oldum." mantalitesi taşır.

Eğer araba kullanmayı tamamen bilmiyorsan yani eğitim almadıysan bu çok normal. Önce kendini araba sürme konusunda teorik olarak eksiksiz hissettiğinden emin ol emin olmasan da en azından bu konuda neyi bilmediğine hakim ol ve pratiği bu şekilde yap. Sonra, yürürken takılıp düşmekten korkmuyorsan araba sürerken de bu tarz durumlardan korkmaman gerektiğini fark edeceksin.

Trafiğe çık ama önce yanında güvendiğin biri mesela baban olsun. Sonra kendin çık. Kendi ayaklarının (tekerlerinin desem daha doğru olur 😀) üzerinde durmayı öğren. Bende çok korkuyordum ama sürdükçe alışıyorsun. Kazayı herkes yapabilir yeterki cana bir şey olmasın. Dikkatli sür hızlı gitme. Kimse sana bir şey diyemez(tabi sol şeritte yavaş gitmiyorsan).