Biz erkeklerin yaptığı hatalar klasiktir, ön görüye ve tahmine açıktır, bak şimdi sinyal vermedi ama yavaşladığı için buradan kesin dönüş yapacak diyebiliyoruz. Kadınların ne yapacağını asla kestiremessiniz, yeşil ışık yanarken kırmızı yanacak diyerek orta şeritte duranı gördüm ki 25 saniye falan vardı, bazı hataları da ölümcül. Alkol varsa o muhabbet ayrı, iki cinsiyette bu durumda problemli. Mesela motorla çıkmışım sol şeride 160-160 3. vites gidiyorum, AA AA bir de ne göreyim, fiestalı gözlüklü bir ablamız geçmiş sol şeride, elinde cep telefonu 60 km ile gidiyor, bu normalde ölümcül bir hatadır. Sol şerit keyif yapılacak ya da sürekli seyir halinde ilerlenecek bir şerit değildir, şehir içindeki yerler hariç tabii, şehir içinde çift şerit yavaş yavaş akar orası ayrı, bir de her şey kitabında yazdığı gibi olmuyor maalesef, bazı şeyler hayat tecrübesi istiyor. Hor görmüyorum cinsiyet gözekmesizin her iki tarafında bilinçli olması lazım, eğitim önemli.
Detaylar
Kim cevapladı?Toplumda abartıldığı kadar kötü değil fakat gerçek şu ki abartılacak kadar da istisnalar var. Mesela bir iki kez İstanbul'a gitmiştim oradaki bazı kadın sürücüler gerçekten beni çok şaşırtmıştı o kadar çevik ve hızlılar ki gayet iyi sürüyorlardı. Bazıları da var ki....
Çocukluktaki yetişme tarzı ile alakalı. Erkek çocuklar her türlü fiziksel aktiviteyi yapıyor sokakta. Top oynar, koşar, bisiklete biner, düşer, ağaca çıkar, ağaçtan düşer. Bunların sonucunda erkek çocukları fiziksel yasaların işleyişi ile tanışıyor küçük yaşlardan itibaren. Örneği virajı hangi hızla dönerse bisiklet kaymaz bunu 5 yaşındaki erkek çocuğu bile bilir. Refleksleri gelişir. Risk anında karar verme mekanizması gelişir. Kızlar daha sakin oyunlar oynar genelde. Bu yüzden fizik yasaları ile küçüklükte tanışamıyorlar. Nesnelerin ilişkisini, uzaklık yakınlık hız ilişkisini kuramıyorlar. Bindikleri aracın aslında ne kadar yer kapladığını hayal edemiyorlar vs.
Toplumda abartıldığı kadar kötü değil fakat gerçek şu ki abartılacak kadar da istisnalar var. Mesela bir iki kez İstanbul'a gitmiştim oradaki bazı kadın sürücüler gerçekten beni çok şaşırtmıştı o kadar çevik ve hızlılar ki gayet iyi sürüyorlardı. Bazıları da var ki...
Bazısı iyi sürüyor canım orası ayrı. Mesela bizim köyde bir tane servisçi vardı akrabamız. Kızı koca servisi sürüyordu köyde. İyi de sürüyordu ama mizacı tam erkek fatmaydı.
Aynen öyle. Bazıları ayakta alkışlanacak kadar iyi fakat bazıları da ehliyeti kasaptan mı aldın derler ya o hesap.Bazısı iyi sürüyor canım orası ayrı. Mesela bizim köyde bir tane servisçi vardı akrabamız. Kızı koca servisi sürüyordu köyde. İyi de sürüyordu ama mizacı tam erkek fatmaydı.
Yüzde 10'luk kesim iyi sürüyordur muhtemelen, yüzde 40 alışıktır yani evden işi işten eve gide gide arada belki 1-2 motorcu çocuğu eziyorlardır panikle o kadar. Geri kalanı Allah'a emanet, yüzde 50'si de Zehra Kınıksallık final boss.Aynen öyle. Bazıları ayakta alkışlanacak kadar iyi fakat bazıları da ehliyeti kasaptan mı aldın derler ya o hesap.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Çocukluktan itibaren gelişen motor, refleks, el-göz koordinasyon becerileri ile ilgili olsa gerek, arabayı-trafiği öğrenmeye çabalamadan direksiyon başına geçmek kötü sonuçlar doğuruyor.
Kadın sürücülerin hataları doğrudan ölümcül ve kaza riski olan hatalar bence değil, ama erkek sürücülerin hataları böyle hatalar.
Ben daha hiç takip mesafesine uyarken sol şeritte bana selektör atan bir kadın sürücü görmedim. Adam, önümde bir trafik olduğu hiç aklına gelmiyor; o arkadaş için trafiği tek yavaşlatan kişi benim, bana gelir selektör atar. Hadi beyefendiye yol verelim diyelim; ben sağ şeride geçeceğim, süratim düşecek ve beyefendi de gerçekten bir trafik olduğunu öğrenmiş olacak.
İkinci konu ise sağ şeritte aşırı yüksek süratte araç süren tiplemeler var. Hani sol şeritte yavaş süratte giden sürücüler konuşuluyor ya, sizce hangisi daha tehlikeli: Sol şeritte yavaş sürenler mi, sağ şeritte yüksek süratte sürenler mi? Yanlış anlaşılma olmasın, ikisi de yanlış bir şey, buna bir şey demiyorum ama kadın sürücüleri eleştirme amaçlı açılan konuda bunu merak ettim açıkçası.
Son olarak, ehliyet almak çok kolay; daha kapsamlı olmalı. Aktif ehliyeti olanlardan adamakıllı sürmeyi bilenler de yüzde 25-30'u geçmez.
"İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır"
Ben daha hiç takip mesafesine uyarken sol şeritte bana selektör atan bir kadın sürücü görmedim. Adam, önümde bir trafik olduğu hiç aklına gelmiyor; o arkadaş için trafiği tek yavaşlatan kişi benim, bana gelir selektör atar. Hadi beyefendiye yol verelim diyelim; ben sağ şeride geçeceğim, süratim düşecek ve beyefendi de gerçekten bir trafik olduğunu öğrenmiş olacak.
İkinci konu ise sağ şeritte aşırı yüksek süratte araç süren tiplemeler var. Hani sol şeritte yavaş süratte giden sürücüler konuşuluyor ya, sizce hangisi daha tehlikeli: Sol şeritte yavaş sürenler mi, sağ şeritte yüksek süratte sürenler mi? Yanlış anlaşılma olmasın, ikisi de yanlış bir şey, buna bir şey demiyorum ama kadın sürücüleri eleştirme amaçlı açılan konuda bunu merak ettim açıkçası.
Son olarak, ehliyet almak çok kolay; daha kapsamlı olmalı. Aktif ehliyeti olanlardan adamakıllı sürmeyi bilenler de yüzde 25-30'u geçmez.
"İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır"
Son düzenleme:
Kadın sürücülerin hataları doğrudan ölümcül ve kaza riski olan hatalar bence değil
Yeni konular
-
-
Çözüldü FIFA 22 DirectX 11 ile nasıl çalıştırılır?
- akinjinakininakinakisi
-
-
-
-
-