Algıda seçicilik aslında. O kadar çok erkek sürücü var ki onların yaptığı hatayı görmezden geliyoruz, kadına denk gelince kusur arıyoruz. Kadınlardan daha kötü süren erkekler var ama maalesef göz ardı ediliyor.
Abi yok ya kadınların genetik kodlarında yok otomobil sürücüsü olmak. Trafikte dikkat eksikliği ve özellikle çevresel farkındalık konusunda yeterince iyi değiller, ani gelişmelere geç tepki veriyorlar.

Trafikte kadın bir otomobil kullanıcısı gördüğümde mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Direksiyonu çevirişleri bile bir garip :)

Abi yok ya kadınların genetik kodlarında yok otomobil sürücüsü olmak. Trafikte dikkat eksikliği ve özellikle çevresel farkındalık konusunda yeterince iyi değiller, ani gelişmelere geç tepki veriyorlar.

Trafikte kadın bir otomobil kullanıcısı gördüğümde mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum.

Ben karşıdan karşıya geçerken kadın varsa özellikle bekliyorum mazallah frenle gazı karıştırır ezilmeyeyim diye.

Birazdan konuya gelecek argüman: Madem kadın sürücüler bu kadar kötü araç kullanıyor o zaman neden erkek sürücü ölümü, kazası fazla?
Hız tutkusu ve aksiyon sevdası. Kötü şoförlükten ziyade bunlardır diyebiliriz bence. Aslında hızda denemez bana göre öldüren şey hız değildir. Takip mesafesini korumamak ve bilinmeyen yollarda fazla hızlı gitmek.

Benim ablam da araba sürüyor, babam arabayı ona veriyor bazen çarşıya falan giderken. Bir keresinde ablama verdikleri için evden yürüyerek çarşıya gitmiştim; onlar arabayla gitmişlerdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evrimden kaynaklı aslında. Kadınlar hep narindir ve refleksleri bizim kadar gelişmemiştir. Kadınları aşağılamıyorum evrime karşı gelemezsiniz.
Doğru. Savaşlarda savaşabilen, refleksleri gelişmiş çevik bir güç ile bulaşık yıkayan narinliği bir tutan hanımefendi arkadaşlar var mesela, anlık bir kaza riskinde erkekler refleksif olarak bile kaçabilir ama kadınlar panik yapıp kaçamaz işte.

Doğru. Savaşlarda savaşabilen bir gücü ile bulaşık yıkayan narinliği bir tutan hanımefendi arkadaşlar var mesela, anlık bir kaza riskinde erkekler refleksif olarak bile kaçabilir ama kadınlar panik yapıp kaçamaz işte.

Erkeklerin kontrol ve hakimiyet içgüdüleri daha relaks yapıyor.

Erkekler bebekken tanışıyor arabalarla. Kız ve erkek yiğenlerim var. Erkeğin rahat 50 tane arabası vardır. Kızın da 20 tane bebeği vardır. Ben de öyleydim, arabalarla ve araba oyunlarıyla büyüdük. Gerçek arabalara da dolayısıyla sempatimiz oluyor ve araç kullanmanın mantığını öğrenmiş oluyoruz.

Bu arada sürücü kursunda bir kadın hoca bana öğretmişti araba kullanmayı. Çok iyi sürüyordu ve bana da çok iyi öğretti bence hoca, sürücü kursunun belirlediği rotaya uymazdı. Rahat rahat öğretirdi. Bu hocayla 1 hafta çalışmıştım. Sonraki hafta bir erkek hoca gelmişti derse ve adam çok kötüydü. Her şeye karışıyordu. Rotadan da çıkmazdı. Robot gibiydi.

Yani kadınlar da gayet iyi araç kullanabilirler aslında. Deneyimle alakalı bence bu farklılık.

Son düzenleme:
Erkekler küçük yaşlardan itibaren araba kullanmaya alışkın hale geliyor, kadınlarda o pek mümkün olamıyor. Trafiğe o kadar aracın içine acemi iken çıkmak kolay değil.