Yer
Aydın
Burada kadınları kötülemiyorum ama, çevremdeki gözlemlerimle bana kalırsa kadınlar çok kötü sürüyor arabayı. Sırf bu hafta içinde bile kaç tane kadın sürücünün hatasıyla karşılaştım. Yola çıkmaya çalışırken sağına soluna bakmadan çıkan mı dersin. Hatta daha geçen yaya geçitindeydim yavaşladı yavaşladı bende çıktım bir anda gazı kökledi kendimi zor kurtardım vallahi. Daha öncesinde arabayla giderken durduk yere geri geri arabaya çarptı bir tanesi. Sol şeritte 50 ile giden mi dersin. Cidden sebebi ne acaba?

Saygı sınırları içersinde yorumlayalım.

Algıda seçicilik aslında. O kadar çok erkek sürücü var ki onların yaptığı hatayı görmezden geliyoruz, kadına denk gelince kusur arıyoruz. Kadınlardan daha kötü süren erkekler var ama maalesef göz ardı ediliyor.

Yaratılış. Kadınlar genelde daha narin ve heyecanlı olur ve panik olmaya müsaittirler. Erkekler bu konuda daha rahattır çünkü araba ile bütünleşip maksimum özgüven ile rahatça heyecanlanmadan sürüş yapabilirler.

Erkekler 10-15 yaşlarında araba sürmeyi öğreniyor, kadınlar genelde daha sonradan öğreniyor.

Kadınlar biraz da diklerine giderler. Mesela şeridi istedikleri gibi kapatıp yol hakkının kendisinde olduğunu söyleyebilirler ve kurallar umurlarında olmaz (Qasqhai girl).

Erkekler biraz da arabaları severler, o yüzden ek ilgi alanın olan bir şeyi daha rahat kavrayıp öğrenirsin.

1785960388574.webp

Biraz da hevesle alakalı; mesela annemin 2 yıldır arabası var, bagaj açma tuşunu dün öğrendi.
Ben de arabamızın ayak hareketini algılayarak bagajı açabildiğini ve gazı köklediğin zaman en altta kickdown tuşu olduğunu annemden öğrenmiştim :D

Dikine gitme huyu trafikte her kadında ister istemez oluyor. Annem bile bizde Corolla varken ben geçmez dediğim halde ısrarla aradan gitmeye çalıştığı zaman çamurluğu sürtmüştü, neyse ki ıslak mendille gitmişti de babam öğrenmedi :D

Bizim okulda 2 tane kız motorla giderken 5 metre gidemeden yere yapışmışlardı. 1'den fazla kadının bulunduğu araçlar daha tehlikeli bence zaten düz yolda Allah'a emanet giderken bir de muhabbete dalmaları bir 2X tehlikeli yapıyor.

Olayın ben erken öğrenmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Mesela ben ilk defa 16 yaşımda motosikleti öğrendim, 1 sene aralıksız sürdüm bir tane bile kaza yaşamadım. Ama çok fazla kaza atlattım mesela. Bizim bura sahil bölgesi zaten okuldaki tüm kızlarda da motor var. Kaç kere düz yolda motordan düştüklerini sayamam size ve motorları da öyle dandik değil ön arka absli motorlar. Ve dümdüz yerde dönerken şlap diye yere yapıştılar kaç kere. Bir de belki 4 5 senedir sürüyorlar motoru. Biraz da yaradılışla alakalı bence

Erkeklerin yaptıkları hatalara alıştık gibi bir şey. Bugüne kadar benim gördüğüm erkek hataları genelde sinyal vermemek, dönüş yasağı olan yerden dönmek, ters yöne girmek gibi. Bu tür şeyler bizim ülkemizde yaygın olan kurala uymamak olarak nitelendirilebilir ki zaten çoğu erkekte bunu kasıtlı yapıyor. Kadın sürücülerde gördüğüm şeyler ise genelde şu şekilde; ayna kontrolü yapmamak, yola bakmadan yola çıkmak, çevreyolunda sol şeridi kilitlemek, kötü park etmek, yol vermemek için direnmek. Kimisi gerçekten kötü olduğundan yapıyor, kimisi dikkatsiz olduğundan. Hele bazıları var ki erkeklerden nezaket beklerken yol vermemek için deli gibi inatlaşıyor. Daha geçen hafta kaç tane kadın yola bakmadan yola atladı diye kaza yapıyordum, sayamadım. Erkeklerin hataları daha çok bilerek kuralları çiğneme üzerineyken kadınların yaptığı hatalar ise daha çok dikkatsizlik ve beceri alakalı bana göre.

Hele bir de bazı kadınlar yok mu, son ses müzik açıp görmemeleri yetmezmiş gibi bir de sağır gibi sürüyorlar. Özellikle çevreyolunda çok başıma geliyor. Ben neredeyse haftanın 5 günü çevre yolunda giden biriyim, bu yüzden yola çok hâkimim. Arkamdan benden hızlı biri gelmedikçe solda giderim, geleni görürsem hemen orta şeride geçerim. Bazı kadınlar oluyor ki sol şeritte son ses müzik açık, dans ederek aynaya bakmadan gidiyorlar, sol şeridi tıkıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birazdan konuya gelecek argüman: Madem kadın sürücüler bu kadar kötü araç kullanıyor o zaman neden erkek sürücü ölümü, kazası fazla?