İyi sosyaller. Yaklaşık 5-6 aydır aktif araç kullanıyorum. Daha önceden hiç araç geçmişim yok. 3 hafta önce arabayı park ederken toprak yol çökme yapmış. Asfalttan toprağa inerken aracın altını vurdum. Asfaltın sonuna tahmini. Altından ne bir akma ne bir damlama oldu. O açıdan temiz.

Ama kasislerden ya da çukurlu yerlerden geçerken ön taraftan ufak bir vink vink gibi bir ses geliyor. Kusura bakmayın nasıl tarif edeceğimi bilemedim. Hep aynı yolları kullanıyorum. Sürekli olan bir seste değil. Soğuk havalarla alakalı olabilir mi onu sormak istedim. Büzüşme genleşme gibi.

Rot başlarından ses geliyor olabilir. Ayrıca soğuktan ötürü amortisörlerden de ses gelmesi mümkün. Ses sadece kasis ve çukurdan geçtiğinde geldiğine göre amortisörden geliyordur. Amortisör patlamış diyemem ama araç eskiyse daha doğrusu 10 seneyi geçkin bir amortisör kullanıyorsanız patlamış olması mümkün.

Ayrıca soğuktan ötürü amortisörlerden de ses gelmesi mümkün.

İnşallah bundan kaynaklıdır. Kışa denk geldi. Tam da anlamadım acemiyim. Polo 2013 model. 11 yıllık. 47 bin kilometreydi aldığımızda. Şu an 52 binde. Geçen mayıs ayında tanıdıktan aldık. Tanıdık diye babamda sağ olsun ekspertize de sokmadı.
Mayıs ayında muayenesi bitiyordu. Aldığım zaman ona da girdim, yenilettim. Onu sorunsuz geçtim.

Ön rotil çatlatmış olabilirsiniz. Akma damlama gibi olaylar yoksa 10 15 bin masraf ile halledilir. Bir an önce aracın altına baktırın.

Hocam kız olduğum için tek gitmeye çekindim. Fiyatlara hakim olmadığım için de fazla fiyat söylerler mi diye geliyor aklıma. Babam bir şey olmaz dedi. Ama araçta birden giderse ihale bana kalacak. Tek kullanıyorum. Sadece göstermeye bakma ücreti veriliyor mu acaba?

Sadece göstermeye bakma ücreti veriliyor mu acaba?

Vallahi insaflıya giderseniz ücret almaz ama iğrenç bir tamirciye denk gelirseniz kaputu kaldırdığı an para yazar. Bana kalırsa bulunduğunuz bölgede tamircileri arayın. Yaşadığını sorunu anlatın. Lifte falan çıkartmak isterler muhtemelen altına bakmak için. Yanınıza bir arkadaşınızı alıp gitmenizi öneririm. Konuyu takipteyim merakla sorunu bekliyorum.

Vallahi insaflıya giderseniz ücret almaz ama iğrenç bir tamirciye denk gelirseniz kaputu kaldırdığı an para yazar. Bana kalırsa bulunduğunuz bölgede tamircileri arayın. Yaşadığını sorunu anlatın. Lifte falan çıkartmak isterler muhtemelen altına bakmak için. Yanınıza bir arkadaşınızı alıp gitmenizi öneririm. Konuyu takipteyim merakla sorunu bekliyorum.

Bugün tekrardan babama söyledim. Arkadaşını aradı, arabayı aldığımız kişiyi. Otomatik araçlarda kışın ilk çalıştırmalarda olan bir şeymiş dedi. Motor ısınana kadar oda.

Şu anlık gidişat mevsimden dolayı gibi geliyor. Başta oluyor. Sonra ses yavaş yavaş kasislerde kayboluyor. Düz yolda bir şey yok. Ama dediğim gibi hiç araç tecrübem olmadığı için ben paniklemiş olabilirim.

Daha sonralardan bir şey çıkarsa (inşallah çıkmaz) tekrardan bilgilendirme amaçlı yazarım. Kuzenime de danışacağım. Onda da otomatik araç mevcut. Boş zamanı olursa sürüşe bakabilir inşallah.