Aracı benim adıma babam alabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Geriliyorum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 493

Geriliyorum

Uzman
Bugün araba alacağız ancak iş nedeniyle ben kıpırdayamıyorum.
Notere babam gitse benim adıma aracı alıp sigorta işlemlerini yapabiliyor mu?
Bunun için ne gerekir?
Veyahut araç babamın üstüne olsa kısa süre sonra kendi üstüme yapmak istesem ne kadar masraf olacak?
Malum devrederken sigorta iptal olacağı için tekrar mı masraf yapacağız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Vekaletname vermeniz gerek.

Yok işte hocam iş yerinde 2 kişi izinli, araç sahibi de sadece öğleden sonra müsait, işin en yoğun olduğu zaman çıkamıyorum maalesef.
Yasal olarak babama vekalet verince ben noterde olmasam bile adıma araç alabiliyormuş, ancak nasıl olduğunu öğrenmem lazım.

Vekaletname vermeniz gerek.
Bunu nasıl yapacağız tam olarak ?
Ben iş yerinden ayrılmadan mümkün mü vekalet vermek ?

Bunu nasıl yapacağız tam olarak?
Ben iş yerinden ayrılmadan mümkün mü vekalet vermek?

Benim bildiğim notere gitmen gerek. Uygun bir zamanında notere git vekaletname ver, sonrasında araç sahibininde uygun olduğu zamanda baban işlemleri yapabilir.

Bu illegaldir illa gidecek vaktiniz olur Elon musk bile günde 15 saat twitterda.

Vekalanametleyle olur belki ama blmiyom illegal gibi.
Hariçten gazel okuma dostum.
Vekalet verirsen alabilir ama onun için de notere gitmen gerek. Baban kendi üstüne alırsa ileride tekrar notere gitmen gerekir kendi üstüne alman için ve sigortayı tekrar yaptırman gerekir.

Peki şimdilik babam kendi üstüne alsa, kısa süre sonra ben kendi üstüme aldığımda tekrar sigorta yaptırmak zorunda mıyım ?
Hem babam yaptıracak hem sonradan ben sigorta yaptırıcam, iki kez masraf mı yapacağım ?

Evet zorundasın fakat baban aracı sana verdiğinde baban sigortadan parayı geri alır ama tamamını alamaz, kullanmadığı gün kadar alır.

Sigorta için 15 gün süre var diye biliyorum. Bu süreç içerisinde devir yapılabilir mi kesin bir şey diyemem. Yapılabilirse tekrar noter masrafı çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…