Aracı benim adıma babam alabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Geriliyorum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 493
Evet zorundasın fakat baban aracı sana verdiğinde baban sigortadan parayı geri alır ama tamamını alamaz, kullanmadığı gün kadar alır.
Yani her halükarda eksta masraf çıkacak..
Bulunduğum yer de pazar günü nöbetçi noter de yok, olsaydı pazar halledecektim.

Sigorta için 15 gün süre var diye biliyorum. Bu süreç içerisinde devir yapılabilir mi kesin bir şey diyemem. Yapılabilirse tekrar noter masrafı çıkar.
15 gün olayı kalktı, artık aracı alırken yaptırmak zorundaymışsın.

Yarın sabah gidip vekalet versem, öğleden sonra da babam araç sahibiyle birlikte notere gidip devir işlemini yapsa oluyor sanırım?
Bu şekilde yapsam sigorta falan benim adıma olacak değil mi?

Sigortayı tam bilmiyorum ama devir işlemi senin üstüne oluyor. Sigorta hakkında yanlış bilgi vermek istemem. Sabah notere gittiğinizde zaten durumu bahsettiğinizde ona göre vekaletname vereceklerdir.

Sigortayı tam bilmiyorum ama devir işlemi senin üstüne oluyor. Sigorta hakkında yanlış bilgi vermek istemem. Sabah notere gittiğinizde zaten durumu bahsettiğinizde ona göre vekaletname vereceklerdir.
Tamamdır, notere gitmeden vekalet verilmediği konusu kesin demi ?

Hocam babanızın üzerine neden almıyorsunuz sigorta yaşından dolayı daha uygun çıkar onun adına.

Noterde vekaletname imzalamanız gerekir onunla alabilirsiniz ancak benim önerim babanızla beraber aracı almaya gitmeniz ve ruhsatı çıkarırken kendi imzanızı kullanmanız daha mantıklı yine aynı hesaba geliyor zaten.

Aracı babanızın üstüne alıp kendi üstünüze sonra alırsanız yine aracı alırkenki parayı ödersiniz.

Hocam babanızın üzerine neden almıyorsunuz sigorta yaşından dolayı daha uygun çıkar onun adına.
İkimizin de daha önce aracı olmadı ikimizede yüksek sigorta çıkacak.
Kendi adıma almak istiyorum çünkü ileride ikinci aracı alırken sigorta düşük çıksın diye.

Yani aracı sonradan üstüne alsam sadece devir ücreti mi ödeyeceğim yoksa sigorta+devir mi anlamadım ?

Yani aracı sonradan üstüne alsam sadece devir ücreti mi ödeyeceğim yoksa sigorta+devir mi anlamadım ?

Konuyu açık hale getirmek adına hepsine cevap vereyim ben.
Yaş bir etken ama şu anda çok önemi yok önemli olan kaçıncı basamaktan sigorta yapıldığı ki o da daha önceden aracınız olup basamakta değişiklik olmasıyla alakalı.
İkinci araçta sigorta bedeli de yine başlangıç basamağından yapılır. 20 yıldır kazasız sigorta yaptıran biri de olsanız ikinci-üçüncü artık kaç tane yeni araç varsa başlangıç basamağı.
Vekalet yukarıda da söyledim ücretsiz değil zaten ve noterde yapılıyor. Vekalet ücretini ödeyip alacak kişiye noter huzurunda vekalet verirsiniz. Aracı sizin üzerinize almış olur. Sigortayı da sizin üzerinize olur zaten.
Aracı almadan önce sigorta işlemini yapmak gerek yani yukarıda mesajların birinde vardı 15 gün süre vs. diye. O eskidendi. Artık satış işleminden önce sigorta var. Sigorta yapılır araç alım-satım yapılır.
Diyelim ki başka biri aldı aracı. Önce kendi üzerine sigorta yapıp alım satım yapılacak. Daha sonra hangi tarihte istenirse yine kendi adınıza geçirecekseniz önce sigorta sonra da alım satım ücretleri ödeyip işlemi yapacaksınız. 2 kez olduğu için 2 alım satım ücreti olacak. Sigorta da aynı şekilde 2 kere olacak ama satış yapıldıktan sonra önceki sigorta iptal edilecek. Sigortalı olunan gün kadar içinden ücret düşülecek ayrıca ufak bir tutar 500lira civarında olabilir(işlem-evrak ücreti gibi düşünebilirsiniz) içinden düşülerek iade edilecek.

Bu arada rakamlara da baktım vekalet ücreti 1000TL civarında araç satışı ise 1500 civarında. Yani kendiniz gidemeyecekseniz vekaletle 1000TL fazladan vererek çözmüş olursunuz. Diğer türlü hem 1500TL satış ücretini ikinci sefer ödeyip hem de sigortadan kaynaklı kesintiyle 2000TL hatta fazlasını ödemiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…