Ben APU sistemimi yükseltme amacıyla A750 almayı planlıyordum ama önceden bir PSU sipariş ettim ve 6+8 çıkışı yokmuş (Aerocool VX500). Herhangi bir yolu yok mu bu PSU modeline takmanın?

Ben APU sistemimi yükseltme amacıyla A750 almayı planlıyordum ama önceden bir PSU sipariş ettim ve 6+8 çıkışı yokmuş (Aerocool VX500). Herhangi bir yolu yok mu bu PSU modeline takmanın?

O PSU'nun 600W versiyonuna sahibim. O PSU'nun 600W verebildiğini kimse bana kanıtlayamaz. Sen bir de araya aparat atıp molex/sata to 6pin yaparsan komple sistemi kucaklarsın

Çoğaltıcı kullanılabilir fakat kesinlikle önermem. Güvenli değil. Ki elindeki PSU'da berbat bir model zaten. Değiştir.
Burada yazılanlara bakarak aldım gerçekten berbat mı? ARC A750 zorunlu değil başka bir kart da düşünüyordum zaten. Bütçemde MSI MAG da vardı ama onun hakkında kötü yorumlar gördüm almadım.

O PSU'nun 600W versiyonuna sahibim. O PSU'nun 600W verebildiğini kimse bana kanıtlayamaz. Sen bir de araya aparat atıp molex/sata to 6pin yaparsan komple sistemi kucaklarsın
Veremiyor zaten. VX plus serisinin çoğu modelinde PFC bile yok. Hatta bazı modellerine EMI filtresi bile kullanılmamış. Yani sistemin ömrünü bile kısaltıyor.

Burada yazılanlara bakarak aldım gerçekten berbat mı? ARC A750 zorunlu değil başka bir kart da düşünüyordum zaten. Bütçemde MSI MAG da vardı ama onun hakkında kötü yorumlar gördüm almadım.
Evet gerçekten berbat.

RTX 2060 Super ile 5600G için kurtarır mı?

Veremiyor zaten. VX plus serisinin çoğu modelinde PFC bile yok. Hatta bazı modellerine EMI filtresi bile kullanılmamış. Yani sistemin ömrünü bile kısaltıyor.

Evet gerçekten berbat.
Sistem gitmesin giriş seviyesi bir kart ile birlikte çalışsın yeter çok bir beklentim yok anakart değiştiğim için eski PSU'mu kullanamıyorum bilgisayar öylece kaldı kargoya da verilmiş değer mi iade etmeye?

1756905004939.webp

Şu işaretlediğim değer ATX standartlarına göre 120mV'ın altında olmalı. Fakat sendeki PSU'da o standartı bile karşılayamıyor. Bu şekilde bilgisayardaki bileşenlerin (anakart GPU) ömrü kısalıyor. Ki bu 12v kanalı için geçerli. Öbür kanallarda durum daha vahim. PSU'yu değiştir derim.

Sistem gitmesin giriş seviyesi bir kart ile birlikte çalışsın yeter çok bir beklentim yok anakart değiştiğim için eski PSU'mu kullanamıyorum bilgisayar öylece kaldı kargoya da verilmiş değer mi iade etmeye?

Ya kernel power 41 (63) yersin ya da sistemi kucaklarsın. Macera aramaya gerek yok. Biraz daha bekle yeni PSU al.

Eki Görüntüle 181406

Şu işaretlediğim değer ATX standartlarına göre 120mV'ın altında olmalı. Fakat sendeki PSU'da o standartı bile karşılayamıyor. Bu şekilde CPU, Anakart ve GPU'nun ömrü kısalıyor. Ki bu 12v kanalı için geçerli. Öbür kanallarda durum daha vahim.
Hocam rahatsız da ediyorum kusuruma bakmayın güç kaynaklarından anlayabileceğiniz üzerr çok anlamıyorum zaten. 2 sene boyunca Huntkey'in 260 watt PSU'sunu kullandım ve sorun yaşamadım. Eğer pratikte çok sorun çıkarmayacaksa parça felan bozulmayacaksa kalsın iade etmeyeyim. Durum o kadar vahimse iade edeyim 1500-1600 bandında neyi önerirsiniz?