Arkadaşlar herkese selam,

Intel Arc B580 ve 14400F ikilisine sahibim DDR5 sistem. 2K monitor almıştım yanına ancak performansı pek tatmin etmedi 2K da. Bende monitorü iade edip 1080p 240 Hz bir monitor aldım. Lakin monitor yarın elime geçecek. Şunu düşündüm acaba darboğaz olur mu? Yoksa daha mı iyi verim alırım. Bilgili arkadaşlar cevap verirse çok mutlu olurum. Çünkü 2K da oynadığım oyunlar da cidden istediğim FPS değerlerini alamadım. Arc 580'in 1080p mi yoksa 2K kartı mı olduğunu merak ediyorum. Kartdan genel olarak gayet memnunum ve herhangi sorun yaşamadım driver olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Intel Arc B580 ve 14400F ikilisine sahibim DDR5 sistem. 2K monitor almıştım yanına ancak performansı pek tatmin etmedi 2K da. Bende monitorü iade edip 1080p 240 Hz bir monitor aldım. Lakin monitor yarın elime geçecek. Şunu düşündüm acaba darboğaz olur mu? Yoksa daha mı iyi verim alırım. Bilgili arkadaşlar cevap verirse çok mutlu olurum. Çünkü 2K da oynadığım oyunlar da cidden istediğim FPS değerlerini alamadım. Arc 580'in 1080p mi yoksa 2K kartı mı olduğunu merak ediyorum. Kartdan genel olarak gayet memnunum ve herhangi sorun yaşamadım driver olarak.

Evet B580 2K için biraz yetersiz kalır doğru yapmışınız.
İşlemciniz çok güçlü darboğaz olmasına imkan yok, 1080p de o kartdan güzel verim alırsınız.

Herkesin oyun anlayışı farklı ancak bana göre 2K karttır.

Benim için 2K'da orta ayarlarda 60 FPS verebiliyor ise 2K'dır. Ben 4060 ile şuan TLOU2 oynuyorum mesela 2K'da.

Tabii siz daha yüksek FPS değerleri bekliyorsanız orası ayrı.

Aslında 2K'da da iyi bir performans sunuyor özellikle de XeSS destekli oyunlarda. Ancak 1080p kartıdır kendisi.

Peki iyi bir tercih mi yapmışım iade edip 1080p alarak? Çünkü tatmin etmedi beni özellikle FPS oyunu fazla oynadığımdan çözünürlükten çok akıcılığa önem verdiğimi anladım.

Herkesin oyun anlayışı farklı ancak bana göre 2K karttır.

Benim için 2K'da orta ayarlarda 60 FPS verebiliyor ise 2K'dır. Ben 4060 ile şu an The Last of Us Part II oynuyorum mesela 2K'da.

Tabii siz daha yüksek FPS değerleri bekliyorsanız orası ayrı.

Göreceli bir kavram şahsen hikayeli oyunun yanında FPS de fazla oynadığım için beni 70-80 FPS tatmin etmiyor hocam. Akıcılık daha önemli benim için. Hem 4060 hem B580 1080p kartı bana göre. Keza sitelerinde ve kutuların üstünde bile yazıyor diye biliyorum. 2K da oynatır mı oynatır orası ayrı ama 1080p de daha akıcı olur.

Bence de tercih meselesi bu, ben 2K da 80-85 FPS görmeliyim ki oyunun yoğun kısımlarında FPS 40-50'lere düşüp rezillik olmasın, ucu ucuna 60 larda orta grafik düşük grafikte oynamaktansa 1080p de yüksek grafiklerde yüksek akıcılıkta keyfime bakmayı tercih ederim, benim için de 1080p.
Farklı görüşlere de saygı duyarım tercih sizin. Ben doğru yaptığınızı düşünüyorum :thumbsup:

Son düzenleyen: Moderatör:

B580, 1080p kartıdır.

Bence de tercih meselesi bu, ben 2K da 80-85 FPS görmeliyim ki oyunun yoğun kısımlarında FPS 40-50'lere düşüp rezillik olmasın, ucu ucuna 60 larda orta grafik düşük grafikte oynamaktansa 1080p de yüksek grafiklerde yüksek akıcılıkta keyfime bakmayı tercih ederim, benim için de 1080p.
Farklı görüşlere de saygı duyarım tercih sizin. Ben doğru yaptığınızı düşünüyorum :thumbsup:

Kesinlikle katılıyorum 15 yıl boyunca 1080p kullandım. Hep yüksek FPS'ler alıyordum. Bu sefer 2K alayım dedim ama şahsen arada dağlar kadar fark göremedim. Ve FPS'ler de tatmin etmeyince 2K'yı iade edip 240 Hz 1080p alayım dedim. Ve doğrusunu yaptığımı düşünüyorum.

Teşekkür ederim değerli yorumunuz için rivialı Geralt hocam :D

2k, 1080p fark etmez B580 için. İkisinde de direnebiliyor.
Bana kalsa 1080p kartı çünkü saf kas gücünde 2K biraz sakat. Xess falan açılırsa o zaman yenur.
14400f, 1080p de o GPU için fazla fazla yeter.