Bütçe
22.000 TL

ogulcansivri

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Ekran kartımın online oyun performansından memnun değilim. Hikâye oyunlarında hiç sorun yok. Şuan vatanda RTX 5060 Ti 16 GB 21.700 TL. Bu kart alınır mı?

İşlemci, Ryzen 5 7500F.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde islemcisi iyi olan bir sistemde RTX 5060 Ti %40 daha hizli. Ama işlemcin dusuk kalıyorsa bu Arc'i daha da yavaslatiyor. RTX 5060 Ti'a geçmek dusundugunden dahi iyi sonuç verebilir islemcin Arc'in begenmedigi bir islemci ise.

Normalde islemcisi iyi olan bir sistemde RTX 5060 Ti %40 daha hizli. Ama işlemcin dusuk kalıyorsa bu Arc'i daha da yavaslatiyor. RTX 5060 Ti'a geçmek dusundugunden dahi iyi sonuç verebilir islemcin Arc'in begenmedigi bir islemci ise.
Ryzen 7500F kullanıyorum. Acaba kartı aynı tutup 3XD bir işlemci mi alsam diye düşündüm?

X3D'ye geçmen yaklasik %20 performans kazandirir. RTX 5060 Ti'a geçmen ise %40+ civarinda. Harcayacagin paraya gore tercihini yaparsin. Intel'de XeSS var ama cok yaygin degil. RTX 5060 Ti ile DLSS ve FG da eklenecek farka. Asil fark o zaman aciliyor.

2k için düşünüyorsanız 5060 ti 16 gb daha mantıklı tabii ki de. B580 ilk çıktığında deneyim demiştim. Hikayelilerde de oyun seçiyordu, popüler olanlarda iyi bir performans veriyor ama popüler olmayanlarda performansı kötüydü kartın. Hem işlemci de seçiyordu. Tabii ki aradan bir süre geçti, birçok şeyi değiştirmişlerdir, iyileştirme illa ki olmuştur ama sadece yazılım problemi değil gibi hissettirmişti kart bana. İkinci el 7700 xt de. 7800 xt de yeteri kadar iyi performans verir bu arada. Hem daha az ödemiş olursunuz.