Diavelin

Çalışkan
Arkadaşlar selam,

Uzun süredir uğraştığım bir promosyon kodu sorunu var. Amazon, NVIDIA ve OpenZeka arasında resmen gidip geliyorum. Benimle aynı durumu yaşayan ya da çözüm yolunu bilen varsa gerçekten fikrine ihtiyacım var.

4 Kasım 2025’te Amazon’dan ASUS ROG ASTRAL RTX 5090 O.C. satın aldım. Ürünün ARC Raiders promosyonuna dahil olduğunu biliyordum. Satın aldığım gün Amazon’a yazıp kod hakkında bilgi aldım. Bana “NVIDIA ile görüşüp kodu talep edeceğiz, 72 saat içinde dönüş yapılacak” denildi.

72 saat geçti, hiçbir dönüş olmadı.

Ben de tekrar Amazon’a ulaştım. Bu sefer “ilgili birim dönüş yapacak” şeklinde bir cevap aldım, yine bekledim, yine dönüş yok.

Ardından tekrar iletişime geçtiğimde “NVIDIA ile görüşme sürüyor, en geç ertesi gün bilgi verilecek” dediler. Tabii yine herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Bir kez daha yazdığımda ise “işlemlerin devam ettiği, hafta sonuna kadar mutlaka dönüş yapılacağı” söylendi. Hafta sonu geldi geçti, hâlâ hiçbir haber yok.

Artık işin uzadığını görünce NVIDIA Global destek ile canlı sohbet üzerinden görüştüm. Durumu detaylıca anlattım. Aldığım yanıt çok netti:

– Kod Amazon tarafından verilmelidir.
– Promosyon kodu NVIDIA tarafından verilmez.
– Kodun kaynağı ürünü satan platformdur.

Hatta ARC Raiders promosyon sayfasını da gönderdiler.

Bu bilgiyle birlikte tekrar Amazon’a yazdım. Bu defa tamamen farklı bir yaklaşım gördüm: “ARC Raiders promosyonu vardır ancak kodu NVIDIA Türkiye distribütörü olan OpenZeka’dan talep etmeniz gerekiyor.”

Yani bu kez de topu direkt OpenZeka’ya attılar.

Sonuç olarak OpenZeka’ya da detaylı bir mail gönderdim. Onlardan da şimdilik bir cevap gelmedi.

Mevcut durum tam olarak şöyle:

– Kod talebini kampanya günü içinde yaptım.
– Amazon günlerce beni yanlış yönlendirdi ve sürekli “yarın döneceğiz” diyerek oyaladı.
– NVIDIA Global, kodun Amazon tarafından verilmesi gerektiğini açıkça söyledi.
– Amazon ise son aşamada “OpenZeka versin” diyerek sorumluluğu üzerinden attı.
– Yaklaşık 13 gündür kodu alamadım.

Şu anda aktif promosyon DOOM’a dönmüş durumda ama ben ARC Raiders döneminde başvuru yaptığım için hakkım olan kodu istiyorum. Fakat kimsenin net bir şey söylememesi yüzünden tamamen arada kaldım.

Bu konuda daha önce deneyimi olan var mı?
Bu kod gerçekten OpenZeka’dan mı çıkıyor, yoksa Amazon işin içinden mi sıyrılıyor?
Bu durumda nasıl bir yol izlemek gerekir?

Tavsiyelerinizi beklerim. Teşekkürler.

1763398916257.webp
1763398933789.webp

Amazon'dan böyle bir şey beklemezdim sıkıntılı bir durum 40-50 dolarlık bir oyun icin sizi yoruyorlar 5090 almışsınız sonuçta daha nolsun, bir de NVIDIA App de ekran kartını kullanıyorsanız kod bölümünde çıkıyor bildiğim kadarıyla bazen kontrol ettiniz mi tam emin değilim benim 5070 Ti da bazı hediyeler oradan verildi bende Amazon satıcılı aldım, sizin durum farklı 5090 bir de.

Daha önceden Vatan üzerinden aldığım NVidia kartların promosyonunu bana Vatan yollamıştı. Vatan bilgisayara mail atıyordum onlar da bana kodu yolluyordu. En son 3090da CoD Black Opsu böyle almıştım.

Bu arada ben de Hepsiburadadan aldım ve Doom otomatikman NVidia Appda çıktı.

Amazon'dan böyle bir şey beklemezdim sıkıntılı bir durum 40-50 dolarlık bir oyun icin sizi yoruyorlar 5090 almışsınız sonuçta daha nolsun, bir de NVIDIA App de ekran kartını kullanıyorsanız kod bölümünde çıkıyor bildiğim kadarıyla bazen kontrol ettiniz mi tam emin değilim benim 5070 Ti da bazı hediyeler oradan verildi bende Amazon satıcılı aldım, sizin durum farklı 5090 bir de.

Kartı aldım, taktım ve NVIDIA App üzerinden kod kullanma kısmında herhangi bir kod görünmedi. Ayrıca başka hiçbir yerde de çıkmıyor açıkçası. Spesifik olarak bir yere mi girmem lazım?

Kartı aldım, taktım ve NVIDIA App üzerinden kod kullanma kısmında herhangi bir kod görünmedi. Ayrıca başka hiçbir yerde de çıkmıyor açıkçası. Spesifik olarak bir yere mi girmem lazım?
Hayır sadece kod kullan bölümünü merak etmiştim baktınız mı diye, sizin amazona yüklenmeniz gerekiyor hediyenin resmini çektiyseniz amazon sitesinden, thh bile gidebilirsiniz belki araştırın mümkün mü, bu yanıltmak çünkü vermedikleri şeyi koyuyorlar, sıkıldığınızı belirtin mesaj kanalından değilde beni ara kısmından çağrı merkezine bağlanıp konuşun bir de.

Promosyon sayfasında kampanaya zamanının değişiklik gösterebileceğini söylüyor. Doomun da kendi kendine NVidia Appta belirdiğini varsayarsak muhtemelen ARC Raidersın da kendi kendine orada belirmesi gerekirdi.

Bu işin Amazonla alakalı olduğunu sanmıyorum. Çözebilecek tek yer NVidia Global.

Hayır sadece kod kullan bölümünü merak etmiştim baktınız mı diye, sizin amazona yüklenmeniz gerekiyor hediyenin resmini çektiyseniz amazon sitesinden, thh bile gidebilirsiniz belki araştırın mümkün mü, bu yanıltmak çünkü vermedikleri şeyi koyuyorlar, sıkıldığınızı belirtin mesaj kanalından değilde beni ara kısmından çağrı merkezine bağlanıp konuşun bir de.
5 kere yazılı, 1 kere de sesli görüştüm; buna rağmen hâlâ aynı durumdayım. Birazdan tekrar yazacağım.

Promosyon sayfasında kampanaya zamanının değişiklik gösterebileceğini söylüyor. Doomun da kendi kendine NVidia Appta belirdiğini varsayarsak muhtemelen ARC Raidersın da kendi kendine orada belirmesi gerekirdi.

Bu işin Amazonla alakalı olduğunu sanmıyorum. Çözebilecek tek yer NVidia Global.
Aldığım günden beri NVIDIA App’e birçok kez girdim, bir kere bile önüme çıkmadı.

Bugün yaptığım görüşmede tecrübeli biriyle konuştuğumu düşünüyorum. Bana bir e-posta geleceğini, bu e-postada bir link olacağını ve faturamı o link üzerinden gönderdikten sonra oyun kodunu ileteceklerini söyledi. Ancak bu temsilciyi bulana kadar iki farklı müşteri temsilcisiyle daha görüşmek zorunda kaldım.

Bu yüzden şunu söylemeliyim: Eğer bir konuda eminseniz ve Amazon sizi yanlış yönlendiriyor ya da süreci doğru açıklamıyorsa, mutlaka temsilci değiştirin. Gerçekten tecrübeli birine denk gelene kadar şansınızı denemeye devam edin.

Umarım bu sorun bu şekilde çözülür; yaklaşık 14 gündür bu problemle uğraşıyorum ve gerçekten yoruldum. Arc Raiders oyun kodumu almayı umuyorum. Bu konuyu okuyan ve aynı sorunu yaşayan arkadaşlara da umarım bir şekilde yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme: